duminică, 30 mai 2010

Cum ma pregatesc de vacanta?


Mai am o saptamana pana la vacanta, ceea ce ma face extrem de nerabdatoare. Ma bucur insa ca incep sa intru in febra pregatirilor, a gestiunii bagajelor si ma bucur chiar si de senzatia aceea ca pun lucrurile la punct inainte de concediu, la servici sau acasa.
Cu toata lipsa de modestie ma laud ca sunt extrem de priceputa si organizata la facut bagaje, si niciodata nu mi s-a intamplat sa uit ceva de care sa am o minima nevoie in vacanta mea. Poate si pentru ca imi place sa fac liste - de cumparaturi, de bagaje, tot ceea ce am nevoie.
Deci da, este un sfat pe care il dau: faceti liste de bagaje - pe sectiuni: haine, cosmetice, incaltaminte, iar acestea sa fie extrem de explicite, de genul: bikini cu fundita roz, bikini negri din satin, papucii de plaja, demachiantul X, betisoare de urechi, acetona. Ador ca in momentul cand fac bagajele sa tai de pe lista lucrurile deja adaugate si sa le ordonez frumos in bagajul meu. Este foarte adevarat si ca tot ceea ce este cosmetic sau non-haine ocupa aproape tot atata spatiu cat hainele. Asta pentru ca nu folosesc niciodata sapunul, samponul sau gelul de dus de la hotelul unde ma duc, indiferent cat de luxos este respectivul hotel. Pur si simplu folosesc numai produsele mele, pe care le folosesc si acasa, iar acest lucru tine doar de confortul pe care mi-l doresc. De asemenea, daca merg la mare sau intr-o zona cu litoral, sigur nu uit sa imi iau cearceaf sau prosop de plaja.

Foarte important, sa nu uitati de crema de protectie solara, demachiant, creme hidratante si tot ceea ce va creaza voua dependenta in materie de ingrijire si frumusete.
Desigur ca sunt adorabile si cumparaturile de dinainte de concediu, si le fac de obicei cu cateva saptamani inainte, pentru ca sunt extrem de nerabdatoare, pentru ca ma gandesc deja la concediu, iar daca achizitionez lucruri dedicate calatoriei ma face sa ma simt mai aproape de ea.
In materie de haine, imi iau cam doua tinute pentru o zi - una pentru plaja sau plimbare si una pentru cina la restaurant, adica nu neaparat eleganta dar oricum un pic mai "incomoda" pentru purtatul o zi intreaga, mers mult si prin soare, tocuri inalte, de fapt, tot ceea ce ma face pe mine sa ma simt excelent, libera, fara nicio constrangere si care ma face sa ma bucur de tot ceea ce vad nou.

6 comentarii:

  1. Oficial: Sunt geloasa pe tine! Eu intru in sesiune, tu stai cu burta la soare. Viata chiar e incorecta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iulia, dar eu deja aproape ca îmi epuizez concediul, ce o sa mă fac toată vara? Nu ştiu dacă tu lucrezi pe timpul facultatii, dar eu as da orice sa mai fiu la facultate si sa mai am viaţa de atunci...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sunt maniaca cu listele, si le fac extrem de detaliat, plus ca la fel ca tine, nu folosesc produsele oferite de hotel, nu m-au tentat niciodata, e asa de usor sa folosesc samponul nepotrivit si sa ma trezesc ca iar mi se ingrasa zilnic parul

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt in asentimentul Iuliei: unii pleaca in concediu, iar eu stau sa ma stresez cu examenele..Dar va veni si randul meu :) Si nu voi uita sa imi iau arsenalul de vacanta: crema de plaja, cremele de ingrijire zilnica si minunatele mele cosmetice, fara de care nu as pleca.. offf..abia astept vacanta

    RăspundețiȘtergere
  5. Monica, te cred, te inteleg perfect. Iti urez si tie si Iuliei bafta multa la examene si spor la invatat! Inainte de concediul vostru o sa va urez din tot sufletul concediu placut si va fi unul binemeritat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim frumos! :* Ca tot vorbeai de bagajul de vacanta, am gasit ieri pe facebook o super oferta la seturi de produse cosmetice, care ar merge perfect in bagajul nostru de vacanta (in care oricum numai produse cosmetice si haine gasesti ;) ). Daca te intereseaza uite un link-ul: http://www.facebook.com/pages/Rangali-Cosmetice-organice/326742012832#!/photo.php?pid=4339435&id=326742012832

    RăspundețiȘtergere