marți, 7 decembrie 2010

MAC de Romania. Am vazut...


...magazinul MAC din Baneasa Mall. Aflasem vestea cea mare inca de ieri, de la Camelcutza, care mi-a luminat seara.
Recunosc ca m-a impresionat "aproape" pana la lacrimi, pentru ca mi l-am dorit cu o mega mega disperare. Simplul fapt ca o sa am de unde sa imi cumpar cosmetice MAC ma face destul de subiectiva in evaluarea magazinului, iar de aceasta data oricum am stat foarte putin pentru ca eram intr-o imensa graba.
Nu arata chiar asa:

Este micut si decorat ciudat, cu mult mult lemn cu aspect brut, care arata mai degraba ca niste cutii de depozitare sau cutii de transportat arme. As spune (incercand putin obiectivism) ca nu arata prea chic, dar MAC ne-a obisnuit cu contrastele, nu? Vezi colectia Juarez... Desigur, pentru mine aceast aspect nu conteaza foarte tare, am vazut petale de paradis in fiecare fardulet, rujulet si cutiuta fancy.
De asemenea, un impediment destul de mare, dar am inca rabdare, sper sa fie doar temporar, sper sa fie doar o stangacie de inceput: produsele nu au preturile afisate, absolut sub nicio forma, iar daca intrebi de vreun pret la un anumit produs, vanzatoarei ii ia circa 3 - 5 minute sa il gaseasca intr-un "catalog" (practic niste foi printate intr-un dosar cu sina). Pe de alta parte, vanzatoarele erau destul de friendly, nederanjant, dar mai ales cunosteau produsele. Probabil este oricum mai usor sa inveti la perfectie produsele unui brand. Cele de la Sephora, de multe ori raspund de 2 - 3 brand-uri...
Trecand la produse, am plecat momentan doar cu un wish list pentru Mos Craciun:
- vreo 2 - 3 farduri de pleoape, pentru moment
- vreo 2 nuante de rujuri
- vreo 2 nuante de blush mat
- un fond de ten Studio Sculpt - cred ca este cel mai potrivit pentru gustul meu - cremos, hidratant, cu putere mare de acoperire (mata)
Deci, Mosule?
Cat despre preturi, mi s-au parut ok, oricum mai mici decat ale multor branduri, mult mai putin "exclusiviste". Fondul de ten pe care mi-l doresc costa 130 de lei, blush-ul mat, cat si varianta cremoasa 95 de lei, rujurile circa 80 de lei. De incantare am spus ca imi voi arunca toate cosmeticele si voi reface stocul numai by MAC, insa glumeam desigur.
Ceea ce ma bucura foarte tare este ca se gasesc si pensule, ori asta vezi rar la noi la standurile brandurilor cosmetice. Bine, acesta este un magazin intreg, dedicat...
Ma bucur ca in sfarsit traiesc intr-o tara care are reprezentanta MAC. Stiu ca nu este relevant pentru ceea ce ma face pe mine, de fapt sa ma imbat cu apa rece, dar...Oricum astept cu nerabdare si posibilitatea achizitionarii online de produse MAC, mai exact astept ca ei sa isi doreasca in sfarsit sa livreze in Romania. Sunt sigura ca multe dintre voi, cele care imi scrieti si nu locuiti in Bucuresti va doriti acest lucru.
Au mai scris impresiile lor despre magazin si Anca si Epurica.
My next wish de magazin to open la noi, cred ca este magazin Chanel. Sigur, ca ar fi ca un muzeu...

10 comentarii:

  1. Si mie mi s-au parut cam ciudatele cutiile de lemn, dar nu ma deranjeaza prea tare. Important e ca ii avem la indemana ;) Te pup, merci pt link!

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia astept sa merg si eu. Eu vreau neaparat un blush si un mineralize skinfinish natural.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea, produsele te asteapta in magazin, am vazut ca au foarte multe produse din gama mineralize. Iti doresc achizitie smart!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost in magazinul M.A.C si n-am putut sa plec fara sa las niste bani:))mi-am luat mult doritul fard contrast,un paint pot, pensula 217 si 187, fond de ten select c30 si o pudra select
    w30. E adevarat ca m-a ajutat un make-up artist(o fata cu un par colorat) de acolo sa le aleg cum trebuie:) A fost draguta cu mine si se pare ca stia ce vorbeste.Toate fetele de la M.A.C avea un look trendy:) mi-a placut super mult acest aspect.mai trebuie sa dau o raita zilele astea pentru niste rujuri:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim, sa le folosesti cu placere, sa iti fie de folos. Poti sa imi spui cat au costat pensulele, te rog?

    RăspundețiȘtergere
  6. Magazine MAC se gasesc doar in Bucuresti sau si altundeva? Eu locuiesc in Statele Unite si aici am acces oricand la MAC si nu stiam ca si in Romania exista ..sunt curioasa de preturi :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim, ma bucur mult ca imi scri tocmai din State.
    MAC s-a deschis la noi prima oara pe 6 decembrie anul acesta si momentan (sper ca doar momentan) este singurul magazin din Romania.
    Preturile mi se par ok, dar sunt cu de la 5 pana la 10 dolari mai mari decat in State.

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow... sunt scumpe deja asa cum le au aici, nu era nevoie sa mai adauge 5-10 dolari in plus :| ...dar pt ca e doar 1 magazin, lumea nu prea poate sa zica multe si isi permit :) . Am vazut ca ai scris si de Sephora in Romania! E la fel de diversificat ca si in State? (Nars, urban decay, benefit, smashbox etc.) Nici nu'mi vine sa cred ce mult s-au schimbat lucrurile si cate au aparut si pe acolo intr-o perioada de 5-6 ani. Abia astept sa vad!

    RăspundețiȘtergere
  9. Diana, magazine Sephora avem in Romania, insa din pacate numai in cateva (foarte putine) mari orase, iar in Bucuresti vreo 5 chiar. Nars si Smashbox nu avem, iar de la Urban Decay au inceput sa aduca cateva palete. Avem Benefit, Too Faced si branduri high end - Dior, Chanel, Clinique, Lancome, Estee Lauder. Tu cu ce te ocupi in America? Cand revi in tara?

    RăspundețiȘtergere
  10. Locuiesc aici de aproape 6 ani - momentan sunt studenta :) sper sa vin acasa cat de curand, poate la vara, ca mi'e dor si nu am mai fost din 2006.

    RăspundețiȘtergere