sâmbătă, 15 mai 2010

Pila 4 side buffer de la Sephora


Asa cum am mai spus, de la o vreme acord o importanta mai mare ca oricand unghiilor, ingrijirii si aspectului lor. Am redescoperit dupa multa vreme pilele pentru suprafata unghiilor cu 3 sau 4 fete, asa ca am cumparat pachetul de la Sephora cu 3 pile a cate 4 fete. A costat in jor de 20 de lei (3 pile) si sunt extrem de multumita de ele. Este singurul produs Sephora care imi place extraordinar de mult. Aceasta pila si untul de cuticule. Se pare ca ma incanta pe mine linia de produse pentru unghii. Produsele pentru make up marca Sephora nu ma incanta deloc.
Pot sa spun ca face minuni. Rezultatul final sunt niste unghii extrem de lucioase si foarte bine nivelate, iar oja parca aluneca pe ele, este in orice caz simtitor mai usor de aplicat.
Pila este micuta ca dimensiuni si are 4 fete, deci 4 pasi pana la niste unghii lucioase si un aspect extrem de sanatos. Prima parte este si cea mai abraziva si are rolul de a nivela suprafata unghiei. A doua parte lustruieste si sterge rezidurile lasate in urma pilirii unghiei in prima etapa. Aceasta parte a doua se cheama "buff" ceea ce inseamna piele de bivol. Partea a treia poliseaza si cizeleaza unghia, iar partea a patra confera un luciu extraordinar de puternic. Este foarte enervanta etapa a patra pentru unghia la contactul cu pila scartaie intr-un mod neplacut. Dar iata ca rezultatul merita - in poza stateam in fata unui geam, iar acesta se reflecta pe unghie.

Eu folosesc pila o data pe saptamana, dupa baie si dupa curatarea cuticulelor cu instrumente speciale si datorita untului pentru cuticule, iar dupa pilirea suprafetei aplic oja (Opi, desigur). Am observat insa ca si dupa o saptamana, dupa curatarea unghiilor de oja, ele inca mai au foarte multa stralucire, ceea ce mi se pare fantastic.
Sunt extrem de incantata de acest tratament si datorita lui am scapat si de exfolierea neplacuta a unghiilor. Nu port unghiile foarte lungi, pentru ca nu imi plac deloc, iar din cauza formei native a degetelor si unghiilor mele, mi se par ca acestea ar arata hidos daca ar fi prea lungi. Chiar si singura data din viata mea cand mi-am pus unghii false, am insistat pe o lungime "decenta".
Stiu insa si ca parerea multor manichiuriste este ca acest tratament cu 4 pile in una nu face deloc bine unghiilor, ba dimpotriva. Argumentul lor ar fi ca aceasta subtiaza unghia, dar nu sunt deloc de acord, insa cred ca manichiuristele trebuie sa fie impotriva oricaror tratamente care usureaza procesul de ingrijire a unghiilor atat de usor si "la domiciliu". Contraargumentul ar fi acela ca putem doza foarte usor utilizarea primei fete a pilei, care este singura abraziva si care are rolul strict de a nivela suprafata unghiei. In plus, unghia are tendinta naturala de a se regenera, atat pe lungime, cat si pe suprafata, deci efecte numai benefice, pentru ca dam astfel ocazia unghiilor sa se regenereze. Iar din propria experienta, chiar am constatat ca unghiile mele s-au intarit si nu se mai exfoliaza. Iar aspectul este fara niciun dubiu imbunatatit si unghiile sunt mai sanatoase, evitandu-se ingalbenirea neplacuta a lor, tocmai pentru ca le dau ocazia sa se regenereze pe suprafata. Deci, as spune, folositi cu incredere, sau macar experimentati!

20 de comentarii:

  1. sunt total de acord cu tine. Eu folosesc numai pile de genul asta si de asemenea cele de sticla. Cele de metal sunt ff periculoase si daunatoare unghiilor. Nu am stiu ca sunt astfel de pile la sephora, am sa ma duc sa imi iau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. aww arata tare bine unghiuta ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Danussik, te urmaresc, si nici nu mi-am inchipuit vreodata ca se pot realiza atatea lucruri pe unghii, esti o adevarata artista, nu incape vorba. La Sephora au un intreg stand cu produse pentru unghii si tot felul de pile si pensule si acolo vei gasi si acest produs. Sper sa fi si tu multumita de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, multumesc, ma straduiesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow...arata foarte bine unghia ta. Trebuie sa imi iau si eu :) Mersi ca ne-ai spus.

    RăspundețiȘtergere
  6. E misto pila si unghiile arata ca oglinda dupa :X

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu folosesc buffer-ul de la Sephora din cand in cand, imi place mult, da o stralucire naturala si in plus rezolva si problema striatiilor de pe suprafata lor. Insa nu trebuie folosita excesiv, pentru ca subtiaza unghia destul de mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Adela, sa inteleg ca utilizarea lui o data pe saptamana ti se pare cam des? Tu la cat timp il folosesti?
    Eu il folosesc de vreo 2 luni si nu am observat neplaceri...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am avut si eu acum ceva vreme o astfel de pila de la Avon si din pacate am pierdut-o, iar acum vad ca nu mai au prin catalog.
    Oare astfel de pile nu se gasesc si prin oras, la magazinele cu cosmetice? Ca noi nu avem Sephora...

    RăspundețiȘtergere
  10. Clarra, eu am vazut pile de genul acesta cu 3 sau 4 fete si in Carrfour, insa nu marca Sephora, desigur. Dar cred ca sunt ok, merita sa le incerci. Cred ca le gasesti la magazine care mai au astfel de produse sau poti sa incerci chiar la saloane. Aceste pile au devenit destul de populare.
    Stiu si pila de la Avon, mi-a placut foarte mult si aceea, la vremea ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Andreea, o data pe saptamana nu e des. Insa o data pe saptamana vreme de doi ani e des.
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  12. Adela, am inteles perfect ceea ce ai vrut sa spui si iti multumesc pentru clarificare.
    Si eu care imi facusem o rutina de ingrijire a unghiilor :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu folosesc aceasta pila de aproape doi ani de zile, insa o data pe saptamana mi se pare cam des. Spun asta pentru ca acest tratament da rezultate foarte bune si nu simt nevoia sa le pilesc mai devreme de 2-3 saptamani. Unghiile mele sunt mult mai rezistente acum, nu se mai exfoliaza iar culoarea naturala este extrem de sanatoasa. nu cred ca voi renunta prea curand la aceasta pila-minune :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Anca, am observat ca am inceput sa mai raresc si eu utilizarea pilei, cam o data la doua saptamani. Ma bucur sa am si confirmarea ta privind aceasta pila.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi-am cumparat si eu ceva asemanator, dar cu 6 fete, e maricica - are vreo 20 cm lungime si sunt foarte multumita de ea. Si a costat doar 3.5 ron :P

    RăspundețiȘtergere
  16. Clarra, 6 fete este foarte mult, trebuie sa fie super profi. Ma bucur ca iti place, dar sa nu abuzezi de ea. Nu credeam ca voi recunoaste asta, si chiar nu mi se pare sa aiba cine stie ce logica, dar chiar subtiaza...

    RăspundețiȘtergere
  17. Incerc sa ma abtin, pana weekendul viitor o tin ascunsa bine, sa nu ma mai ispiteasca :P

    RăspundețiȘtergere
  18. UNDE GASESC MAG SEPHORA SA CUMP FILE SI CE AM NEVOIE

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim, la noi in tara magazine Sephora se gasesc doar in Bucuresti (4) si Constanta (1), este adevarat ca au o acoperire slaba la nivelul tarii noastre. Sunt sigura insa ca existe magazine universale si de beauty in fiecare oras. Poti apela de asemenea la magazine online, iar discutand strict de pile si instrumente pentru unghii si make up, poti gasi si in saloanele de beauty din orasul tau. Stiu ca sunt saloane care practica vanzarea de astfel de obiecte. Sper ca ti-am fost de folos!

    RăspundețiȘtergere
  20. magazine sephora avem si noi in iasi, chiar doua

    RăspundețiȘtergere