duminică, 2 mai 2010

Make up cu auriu si negru

Si pentru ca ma perfectionez in make up (my own make up doar), am inceput sa ma gandesc la combinatii de culori. Pana acum combinam doar nuante apropiate, si ca tonalitate si ca intensitate (cel mult combinam albastru inchis cu mov pruna si eram foarte multumita de rezultat). Inca nu reusesc sa "blenduiesc" mai mult de 3 culori pentru ca nu imi incap pe pleoapa mai multe, asta in conditiile in care zona imediat de sub sprancene este tabu si in niciun caz nu va fi atinsa cu vreo pensula sau aplicator cu culoare pe el.

De ceva vreme mi-a suras o combinatie care stiu ca este la moda, si anume auriu cu diferite tonuri de negru. Negrul il ador pe pleoape si deja il folosesc destul de des, am in arsenal vreo 5 "nuante" de negru in diferite texturi si intensitati, dar nu aveam un auriu care sa ma multumeasca, asa ca am pornit la cumparaturi. Dintre fardurile disponibile la Sephora, cel mai mult mi-a placut auriul de la Rainbow, desi mai primisem candva niste farduri de la Rainbow despre care nu am avut o parere prea buna, nu imi placea nici textura lor, mi se pareau "slabe", fara intensitate, si nici nu mi se pareau ca rezista eroic pe pleoapa. Dar pana la urma mi l-am cumparat, pentru ca cred cu tarie in principiul conform caruia 80% din calitatea unui fard sta in felul in care este aplicat/ intins si restul pana la 100% tine de compozitia sa. De asemenea, sunt perfect constienta ca atunci cand realizam combinatii de culoare pe pleoape, inevitabil ne concentram mai mult asupra intinderii acestora pe pleoape, fata de moemntele in care ne propunem sa folosim o singura nuanta.
Si, ei bine le-am combinat, am fost multumita de ceea ce a iesit si a fost si un machiaj rezistent, a supravietuit onorabil circa 10 ore, iar culorile nu s-au amestecat intr-un mod neplacut din care sa nu mai intelegi nimic. Ba chiar seara, cand am ajuns acasa, nepotelul meu de 5 ani a remarcat "ai 2 culori la ochi. Iti sta bine". Pfiuuu, m-am linistit, la 5 ani barbatii inca nu mint, nu-i asa?
Am vrut chiar sa postez o poza cu mine cu acest machiaj, mi-am facut poza dar nu mi s-a parut prea reusita, asa ca am renuntat la ea, dar promit sa revin cu o poza cu acelasi machiaj. De fapt cu unul din ce in ce mai reusit.

6 comentarii:

  1. Asteptam:) si eu mi-am cumparat un blush de la Rainbow, la trei ore tre`sa`l reaplic..insa ca textura imi place foarte tare ,si eu doar(foarte rar folosesc alte nuante) negru folosesc ca si fard ptr ochi..insa n-am gasit un fard ce rezista mai mult de 2 ore..ma rog nici n-am avut farduri negere de la nume sonore,Avon..si d`astea.poate imi sugerezi tu ceva:) Ica

    RăspundețiȘtergere
  2. Ica, eu am o trusa cu farduri negre de la Maybelline. Este o trusa cu 4 culori - 1 bej, 1 gri metalizat si 2 nuante de negru. Mai am un fard negru mineral de la L'Oreal - au rezistenta medie pe pleoape, necesita un mic retus dupa 6 - 7 ore si mai am un gri si un negru intr-o trusa Sonya Rykiel, nu cred ca se gaseste la noi, mie mi-a cumparat-o iubitul din Japonia. (Nu iubitul din Japonia, ci iubitul meu cand a fost in Japonia :)) si care este foarte rezistenta. In materie de farduri recomand cu maxima incredere Dior, dar sunt cam scumpe, intr-adevar si nici nu stiu daca au nuante de negru. Cele de la Avon sa sti ca imi plac, imi place rezistenta lor, dar cele din gama Avon, nu din gama acea adolescentina. Nu uita: secretul sta in felul in care este intins fardul pe pleoapa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu astept cu mare drag sa vad ce-ti iese. Mai umbla la contrast dupa ce o pui in pc ca de multe ori culorile se sterg :D.
    Nu e nevoie de 6 culori daca ai pleoape mici. Mai putine dar de efect si totul e minunat :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,din gama Avon am produse,nu`s mai adolescenta :)am 27 de ani, foloseam si primer,in zadar ,am o trusa de farduri Giorgio Armani,insa nu si negru,dar extrem de bune fradurile, rezista 8 ore fara sa retusez si fara primer aplicat inainte.O sa ma uit la Dior,multumesc:) Ica

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai o leapsa la mine pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si la mine te asteapta o leaspa ;)

    RăspundețiȘtergere