sâmbătă, 8 mai 2010

Leapsa de vara


Am primit o noua leapsa de la Sim si de la Clarra: "Spune-mi 7 moduri în care te pregăteşti pentru vară, adicătelea pentru plajă şi pantaloni scurţi şi rochiţe decoltate."
Ei bine e greu, pentru ca ma straduiesc pe cat posibil sa ma ingrijesc tot timpul, indiferent de anotimp, iar persoanele care dau din colt in colt pe timpul verii si isi trateaza celulita doar in apropierea verii mi s-au parut intotdeauna cam false si delasatoare. Adica eu convietuiesc cu mine insami tot timpul, iar iubitul meu de asemenea ma vede tot timpul...iar despre vecinii de plaja sau oamenii de pe strada pe langa care trec prin pantaloni scurti, ei bine parerea lor ma lasa rece. Cel mai important este sa fiu eu cu mine impacata si multumita ca fac cat imi sta in putinta pentru mine si pentru felul in care ma fac sa ma simt.
Sunt insa cateva lucruri in materie de ingrijire personala pe care, intr-adevar le pot face mai mult vara. Voi enumera 7 lucruri si le voi specifica pe cele care sunt mai "de vara":
1. Imi hidratez bine pielea - dar asta nu exclusiv vara si nici macar intr-o mai mare masura vara. Folosesc o crema foarte hidratanta pentru tenul meu deshidratat si de asemenea, crema hidratanta pentru corp - de 2 ori pe saptamana. Da, stiu ca ar trebui zilnic, dar nu ma simt in stare dupa fiecare mic dus sa aplic crema pe tot corpul...rezultatele oricum ma multumesc. Este adevarat ca atunci cand sunt in concediu la mare, dupa expunerea la soare aplic zilnic crema de corp, dar hei, in concediu imi permit.
2. Folosesc crema anticelulitica - de obicei Elmiplant Cellulight - obligatoriu tot timpul anului.

3. Incerc sa fac un minim de miscare pentru intretinere si pierdere de calorii. Mi-ar placea sa merg la sala sa trag de fiare (atentie! nu aerobic, ci forta), dar inca nu m-am mobilizat. Ma dau acasa pe stepper, fac abdomene si folosesc un mic aparat de rezistenta pentru picioare. La servici urc adesea scarile (8 etaje). Am incercat intr-o perioada sa alerg, insa am astm si nu ma incanta deloc alergatul...Lucrurile astea le fac de asemenea, tot restul anului.
4. Pana acum ceva vreme ma hidratam doar cu Pepsi. De ceva vreme am trecut pe Pepsi Max si, si mai recent am inceput sa beau foarte multa apa minerala. Nu am renuntat de tot la Pepsi, dar apa este benefica si orice plus de hidratare, nu? Stiu ca ideal ar fi sa beau lichide neacidulate, dar clar nu pot. Apa plata este oribila si amara si nu tine de sete deloc. This is me.
5. Este adevarat ca vara incerc sa mananc mai multe fructe si legume, mai ales salate. Ador salatele si rosiile si ardeii vara. Cat despre fructe, mananc de fapt aceleasi fructe ca tot restul anului: kiwi, mango, ananas, mere. Astept cu interes pepenele rosu.
6. Am incercat sa reduc fast foodul la o singura data pe saptamana si asta excluzand Mac, KFC si rezumandu-ma la o saorma (doar Dristor kebab). Intr-o perioada mancam mult mai des si fast food si pizza. Uneori ma si mir ca arat asa la cat de mult mananc si cate prostii. Oricum la inceputul anului (de revelion) mi-am promis ca anul acesta ajung la 47 de kilograme, asa cum ma simteam eu cel mai bine. Pana acum am scazut de la 53 la 50 si se pare ca e foarte greu sa mai slabesc, in conditiile in care nu fac eforturi infernale sau infometare pentru asta. Oricum mi s-au mai subtiat picioarele si abdomentul si-a mai revenit.
7. In concediu, cand stau la plaja, am inceput sa folosesc crema de protectie solara cu factor 15. De obicei nu foloseam, pentru ca nu ma mai bronzam deloc. Si oricum ma bronzam greu si fara sa ma ard (influentele mele mediteraneene...). De anul trecut folosesc insa crema cu factor de protectie pentru ca mi-e frica de efectele soarelui - cele care nu se vad si cele care actioneaza in timp...
Predau mai departe leapsa catre Ramona, Andreea si Bianca.

4 comentarii:

  1. E buna Cellulight de la Elmiplant? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. 8 etaje pe jos? Wow!
    Pentru mine crema anticelulitica este o corvoada. Efectiv nu am rabdare sa ma masez cu ea, temeinic cum ar trebui pentru a-i spori eficienta, tu cat reusesti? 90% din timp folosesc crema hidratanta dupa dus si atat. :(
    Hidratare cu Pepsi nu prea exista...Poti incerca sa bei ceaiuri, sunt unele chiar foarte bune la gust! Dar vorbesc eu, care nu sunt un etalon in a manca sanatos, nu imi pot imagina viata tinand o dieta restrictiva la cat de pofticioasa sunt. Noroc ca nu se vede si in kg. Toate fetele vad insa ca mananca salate (din toate leapsa:) )...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sim, mie imi place, o folosesc de vreo 2 - 3 ani, desi in timpul asta am mai incercat si alte creme de gen. Imi place ca lasa pielea catifelata si mai tonica, iar celulita...cel putin o tine sub control. Asa cum am mai scris intr-un post, nu cred in solutii minune care sa elimine complet celulita, deci pentru atat cat imi pun eu bazele int-o crema anticelulitica, Elmiplant isi face datoria.

    Alexa, sa stii ca nici eu nu am folosit niciodata vreo crema anticelulitica de 2 ori pe zi, asa cum ar trebui. Ba chiar le folosesc doar de 2 ori pe saptamana, in ritualul de ingrijire, dupa baie, spalat pe cap, hidratare, unghii...etc. Ma masez cu determinare, in primul rand, dar nici eu nu reusesc sa ma "chinui" prea tare, pentru ca e incomod sa imi masez cu tarie fesele si coapsele, insa ma descurc...
    Nu ma hidratez cu Pepsi, ba chiar vroiam sa subliniez ca l-am mai redus si beau mai mult apa minerala.
    Imi plac salatele, insa nu tin de foame deloc, mai ales daca nu au niciun pic de branza sau de carne. Masa mea principala consta in Activia de baut natur in care adaug cereale cu musli. Cu asta am reusit sa slabesc circa 3 kilograme.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, ai grija cu apa asta minerala, ca in timp te poti alege cu niste pietre la rinichi de mai mare frumusetea. Iar apa plata chiar nu-i rea - bine, asta ti-o spune un om care nu intelege rostul acidului pe lumea asta. Am nimerit si eu apa plata cu gust salciu si usor amarui, dar apoi am invatat sa evit acele marci si am gasit si apa buna - Izvorul alb e preferata mea. Incearca si tu mai multe marci. Iar mie apa minerala nu-mi tine de sete :P

    RăspundețiȘtergere