duminică, 9 mai 2010

Exfoliantul cu portocale de la Bourjois


Obisnuiesc sa folosesc creme exfloiante si/ sau geluri de curatare a tenului cam de 2 ori pe saptamana. Mi-am cumparat Bourjois Scrub Radiance Boosting Face pentru ca am citit o gramada de review-uri pozitive pentru produsele Bourjois pentru ten, inclusiv demachiante, pe care intentionez sa le incerc.
Exfoliantul promite: "Scrub RADIANCE BOOSTING FACE lupta impotriva aspectului obosit si fara viata al tenului, multumita particulelor exfoliante de bambus si pulpei energizante de portocala care sporesc aspectul radiant. Pielea devine moale, ca noua si isi pastreaza luciul natural pentru mult timp."
L-am incercat si pot sa spun ca ma multumeste. Personal, in privinta exfoliantelor, cel mai tare ma tem sa nu imi irite tenul, de aceea intotdeauna le cumpar pe cele care spun ca sunt pentru ten sensibil. Am tenul deshidratat, iar despre acest tip de ten se spune de obicei ca este "subtire", iar eu urasc aspectul de ten oparit (adica cu roseata puternica si foarte iritat; eu il numesc oparit) si de accea sunt destul de exigenta si sceptica cand vine vorba de exfoliere, desi simt nevoia de o curatare mai "profesionala" decat ceea ce poate un demachiant si o lotiune tonica.
Bourjois Scrub Radiance Boosting Face are niste particule foarte foarte fine, dar concentrate, sunt aproape ca nisipul, doar ca mult mai fine. Curata intr-adevar tenul intr-un mod neagresiv si lasa tenul catifelat. Referitor la luminozitatea pe care o promite, nu se compara cu o solutie iluminatoare pentru ten, dar pana la urma nu e efectul principal pe care sa mi-l doresc de la un scrub. Dupa ce folosesc acest produs urmez firul firesc cu lotiune tonica si crema hidratanta, iar aceasta din urma pare mai usor de aplicat, aluneca mai usor pe ten.

21 de comentarii:

  1. Si eu il am, i-am facut si un review acum ceva timp. Exact parerea ta: nimic special, doar exfoliaza. Insa sincera sa fiu, cred ca la banii astia gasesc ceva mult mai bun : gomajul de la Gerocossen, care si hidrateaza si mi-a placut mult mai mult. Poate-l incerci si comparam pererile:d

    RăspundețiȘtergere
  2. Camelcutza, stiu, citisem review-ul tau inainte sa il cumpar. Aveam de ales dintre acesta si cel de la Bioten. Pe cel de la Gerocossen nu l-am vazut, dar cred ca il voi incerca, ma bazez pe parerea ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica - Pisica albastra9 mai 2010 la 03:24

    hey, apropo de solutia iluminatoare pentru ten, poti sa-mi recomanzi o varianta care te-a multumit?
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Monica, nu prea am folosit solutii iluminatoare pentru ca nu le-am vazut rostul, nu am simtit nevoia. Cand folosesc fond de ten caut sa am un ten impecabil si de obicei sunt multumita de rezultat cu ceea ce folosesc, iar cand imi las tenul liber il dau cu crema hidratanta si atat, si sunt multumita de aspectul sau sanatos. Am folosit la un moment dat o crema iluminatoare de la Avon si mi s-a parut ok, dar ti-am spus, nu am experienta cu ele. In privinta tratamentelor am incredere in cele de la Clinique si ei au un produs iluminator.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu as da scrubul natural din zat de cafea (sau sare fina) si uleiuri (masline, migdale etc.) pe nimic din comert :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Simona, eu nu sunt adepta leacurilor naturale, ba dimpotriva. Stiu...idei preconcepute, dar sunt femeie, nu ai ce sa-i faci...Mi se par oricum mai comode solutiile din comert, pe care le cumpar, stau in recipientele lor de-a gata si le folosesc cand imi vine...Pot insa sa admir tenul tau din pozele pe care le-ai postat pe blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu prefer tot ingredientele naturale pentru gomaj. De exemplu, aspirina fina (acidul salicilic deriva din aspirina) cu iaurt mai gras. Superb de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta n-am inteles, aspirina?..la ce ajuta ea? Ica

    RăspundețiȘtergere
  9. Andreea banuiesc ca nu folosesti inca crema anti rid pentru ochi,eu mi-am cumparat de la Nivea Q10...s-a terminat tubu si nici un rezultat..plus de`asta de la o vreme am tenu deshidratat si ele(ridurile) evident ca`s mai vizibile, maine merg sa-mi cumpar o alta crema ,insa ce?..e atat de mare ofertat si..multe promisiuni,poate imi dai un sfat..aa , si se aduna intre ele fondu de ten,ce pot sa fac? Ica

    RăspundețiȘtergere
  10. Ica, stiu ca foarte multe creme si lotiuni pentru tenul gras in special, contin acid acetilsalicilic, care se gaseste in aspirina. Nu stiu exact cum actioneaza asupra tenului. Cred ca Alexa foloseste aspirina in felul urmator: o piseaza bine si o amesteca cu iaurt pentru a obtine o crema exfolianta cu care isi freaca tenul. In felul acesta acidul acetilsalicilic actioneaza asupra tenului ca din orice alta crema din comert, iar datorita prafului din aspirina solutia astfel obtinuta are si particule grunjoase care exfoliaza tenul.
    Nu folosesc crema antirid, nu sunt pregatita inca pentru asta si imi este teama exact de dependenta pe care o pot crea. Te sfatuiesc sa consulti site-ul http://www.cosmeticsdatabase.com/, te poate ajuta sa alegi intre o crema antirid pentru ochi sau alta, din punctul de vedere al continutului lor chimic, daca contin substante cancerigene sau iritatoare sau care produc alergii. Site-ul nu evalueaza insa si efectele produse de cremele in cauza fata de ceea ce promit, insa pentru mine site-ul acesta a cam devenit etalon si m-a facut deja sa renunt la o crema pe care o adoram si sa ma indrept catre alta. E intr-adevar tragic sa vezi ca o crema pe care o adorai are bifat cancerul ca factor de risc. Iar crema era farmaceutica...Sa te orientezi catre cremele cu cea mai mica nota de la 1 la 9 (cifra masoara riscul, deci cu cat mai mica cu atat crema este mai "sanatoasa") si vei observa de asemenea care factori de risc apar bifati.
    Cat despre fondul de ten care intra intre pliuri este intr-adevar enervant. Mie mi se intampla la dungile dintre nas si marginile buzelor. Te sfatuiesc sa te orientezi pe intinderea perfecta a fondului de ten mai ales in zonele predispuse la astfel efecte si mai ales sa nu il folosesti in exces pe acele zone. In rest, poti corecta acest efect neplacut de cate ori ai ocazia sa te afli in fata unei oglinzi. Stiu, este neplacut efectul...sau incearca botox :P ...glumesc, desigur. De fapt nu glumesc, dar mai asteapta vreo 15 ani.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc, si da,m-am gandit la botox:)sincer,insa e prea devreme..si intind bine fondul de ten,vreau sa cred ca ma pricep,poate imi lasi o adresa ..ceva unde pot sa-ti trimit ceva poze:) Ica

    RăspundețiȘtergere
  12. Heei, chiar am glumit cu botox, sigur ca nu e inca vremea lui. Te cred si cu intinsul fondului de ten, era mai grav daca nu il intindeai prea bine, asta am vrut sa subliniez. Poti sa imi scri pe andreeaplutis@gmail.com, astept cu nerabdare pozele tale.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sper ca o sa primesti pozele:) si da,stiu ca ai glumit in legatura cu botoxu..insa eu nu:D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Andreea si eu am scrubul asta,nu l-am folosit decat de 2 ori,in rest flaconul zace intr un sertar.Si acum poate te intrebi in favoarea carui produs. E vorba de Gommage Gourmande la Yves Rocher.:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Andreea, multumesc ca ai impartasit cu mine produsul tau preferat. Eu insa nu ma mai ating de ceva de la Yves Rocher. Am folosit o crema hidratanta de la ei, acum ceva vreme si mi-au aparut niste cosuri, niste iritatii, iar tenul meu avea oricum aspect oparit si imi amintesc ca si-a mai revenit cu greu...dupa asta, nu prea mai imi vine sa ma ating de ceva de la ei. Insa, hei, este perfect normal. Evident un produs reactioneaza diferit de la un ten la altul...Am insa impresia ca scrub-ul tau miroase foarte frumos. Sau ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  16. @Andreea,da scrubul miroase minunat,e tare fructat.Nici eu nu sunt fana YR,dar de scrubul asta parca nu ma pot dezlipi.Mi se pare ca imi curata fata mult mai bine ca alte scruburi incercate pana acum,inclusiv cel prezentat de tine in acest post.

    Ai o leapsa la mine pe blog,daca doresti o poti onora! Daca nu scuze anticipat! Te pup si o zi cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, Andreea a exprimat perfect principiile si modul de actiune ale mastii! In plus iaurtul (eu aleg unul mai gras si cremos) hidrateaza, catifeleaza pielea, balansand efectul exfoliator al aspirinei. Deci nu riscati sa va alegeti cu pielea "jupuita", de care vorbea si Andreea si efectele sunt minunate.

    RăspundețiȘtergere
  18. Alexa, hai ca m-ai convins! Promit sa încerc si eu reteta ta. Rău nu are cum sa îmi facă, doar ca mi se pare mai comod produsul din tub...

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce pret are acest scrub :D ?

    Ma incanta mai ales ca e cu portocale :x

    RăspundețiȘtergere
  20. Iulia, ai dreptate, este scaparea mea, îmi propusesem sa scriu si despre preţurile produselor, asa cred si eu ca ar trebui. A costat 9 lei, l-am cumpărat din Carrfour si l-am mai văzut si pe site-ul B&B si costa circa 10 lei. Trebuie sa îţi spun despre miros ca este unul plăcut, dar nu foarte evident de portocala. Eu as fi ghicit mai mult spre piersica, dar oricum nu un miros foarte natural, din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  21. Neaparat sa ne spui cum ti se pare daca incerci operatiunea! :) Eu iti recomand doar sa incerci un iaurt gras, gen 5% Danone Cremoso, cel slab este foarte lichid si e foarte incomod (sa nu mai spun inestetic :D) daca incepe sa iti curga de pe fata si nu beneficiezi nici de hidratarea optima...Si macar 15-20 de minute timp de actiune.

    RăspundețiȘtergere