luni, 17 mai 2010

Crema pentru protectie solara La Roche Posay Anthelios


Mai am exact trei saptamani pana la vacanta si aproape ca incep sa numar orele...Tocmai pentru a simti pulsul pregatirilor pentru concediu, m-am hotarat ca saptamana aceasta sa fac shopping de vacanta. Bineinteles ca pe lista sta si crema de protectie solara. Voi avea un concediu in care voi umbla mult, prin soare dogoritor, iar crema de protectie solara este un must, desi timpul petrecut efectiv la plaja cred ca va fi destul de redus, nu asta mi-am propus pentru anul acesta.
De obicei, pana acum ceva vreme, nu foloseam crema pentru protectie solara pentru ca nu ma bronzam deloc. Am tipul de piele mediteranean si ma bronzez destul de greu, nu prea ma ard. Nu are rost sa povestesc cum am reusit sa ma imprietenesc cu cremele pentru protectie solara (oricum nimic violent, de genul unei insolatii, ci doar arsuri), insa am inceput sa folosesc La Roche Posay Anthelios, crema cu factor de protectie 20. Am ales aceasta crema cu ochii inchisi datorita increderii si fidelitatii pe care o aveam fata de produsele La Roche. Oricum la momentul respectiv am cumparat-o mai mult pentru iubitul meu. El nu concepea statul la plaja fara cate o tona de crema aplicata din 2 in 2 ore, si adevarul e ca ar fi avut si probleme urate datorita arsurilor solare, iar avantajul meu era sa mai venim si a doua zi la plaja.

Am folosit-o si eu, si da, asa cum era previzibil nu m-am bronzat. Pentru concediul de anul acesta este insa exact ceea ce imi doresc. Oricum nu as vrea sa ma bronzez cu maieu si pantaloni scurti, dar nici nu vreau sa ma impiedice ceva sa ma plimb in voie toata ziua prin minunatele peisaje care ma vor intampina.
Imi amintesc de asemenea senzatia de piele catifelata pe care o lasa si mai ales felul in care ramane pe piele si dupa contactul cu apa. Este rezistenta la apa, ramane pe piele, insa isi schimba textura.
Nu prea imi place mirosul ei, este destul de neplacut, ca de medicament, dar este extrem de eficienta. La inceput am fost un pic sceptica, pentru ca in ciuda faptului ca am constientizat ca iubitului meu i s-ar potrivi o crema cu un factor de protectie mai mare, eu totusi am cumparat-o pe cea cu factor 20, insa i s-a potrivit si lui perfect, nu a avut niciun fel de problema.
As recomanda cu toata increderea aceasta crema (sau una cu factor de protectie mai mare, dar oricum gama La Roche Posay Anthelios) in special copiilor, care au pielea sensibila si au nevoie de protectie ultraeficienta.
Pentru anul acesta m-am mai interesat de creme pentru protectie solara de la Avene sau Vichy, insa cu siguranta o voi cumpara tot pe cea de la La Roche. Se gaseste in farmacii, in tuburi de 100 ml si costa in jur de 60 de lei.

9 comentarii:

  1. si eu sunt fan produselor La Roche Posay!
    deci e clar,am hotarat acum instant ce crema sa iau pentru protectia solara ! ;)
    Nu stiu cum nu mi a venit in cap ideea asta mai dinainte,dar post ul tau m-a convins. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea, sigur nu vei fi dezamagita!
    Atunci, concediu placut :)

    RăspundețiȘtergere
  3. M`ai convins, foloseam produsele de la Nivea, ce ne`am face fara tine,sa ai o vacanta cum ti-o doresti, ica

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Ica, dar mai am trei saptamani si mi se pare atat de departe...

    RăspundețiȘtergere
  5. Spune-mi te rog, contine parabeni? Stiu ca e un subiect larg dezbatut, dar chiar sunt curioasa, pentru ca se considera ca sunt produse naturale si blande cu pielea cele de la La Roche. Faptul ca nu contine parfum e un semn bun, dar de aici pana la a fi intr-adevar buna pentru pielea ta, mai e ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica, da, acest produs conţine parabeni, insa are o nota foarte buna (3) pe cosmeticdatabase.com, asta in condiţiile in care se spune ca produsele pentru protecţie solară nu sunt tocmai "sanatoase", mai ales cele eficiente...

    RăspundețiȘtergere
  7. Am verificat si crema pe care o folosesc eu pentru plaja, care nu are un aspect tocmai placut pe piele intr-adevar (dar celelalte avantaje merita efortul), pe site-ul mai sus amintit si este printre primele produse (nu vreau sa ma laud, dar ti-o recomand mai ales pentru persoanele cu pielea sensibila cum am citit mai sus ca este iubitul tau :)). Este de la Badger si intr-adevar este putin cam scumpa fata de o crema obisnuita, dar este o diferenta enorma. In primul rand nu lasa razele UV sa patrunda in piele cum fac majoritatea cremelor de protectie solara, iar in al doilea rand este foarte potrivita pentru fata (in cazul nostru). Cat despre copii nu mai vorbesc. O recomand cu cea mai mare caldura.

    RăspundețiȘtergere
  8. Monica, multumesc pentru recomandare, o sa studiez ce este cu ea. Acum deja mi-am achiziţionat-o pe cea de la La Roche, insa nici aceasta din urma nu mi se pare chiar ieftină, e 60 de lei si un gramaj destul de mic, dar este excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ai pentru ce..placerea a fost de partea mea. Poate ii faci un review cand o sa o folosesti sa ne spui si impresiile tale. :)

    RăspundețiȘtergere