duminică, 21 februarie 2010

Lotiunea tonica. Clinique


Sunt dependenta de lotiunea tonica. Nu ma spal niciodata pe fata, iar asta vine ca un soc pentru toata lumea. Apa de la chiuveta este extrem de nociva pentru ten, iar din moment ce nici nu beau apa de chiuveta, nu inteleg de ce ar trebui sa o aplic pe fata. Folosesc in schimb apa termala sau lotiune tonica.

Din acelasi motiv al respingerii apei potabile nici nu folosesc alt tip de demachiant decat cel tip lapte demachiant - care se aplica cu dischete cosmetice. Nu ratez niciodata dupa demachiere aplicarea lotiunii tonice. Am incercat Vichy, La Roche Possay (pretty good), insa de departe tonnerul meu preferat este cel de la Clinique. Am auzit pareri de genul ca lotiunea tonica este doar o fita, si ca nu ar avea cine stie ce efecte. Ei bine, nu, asta nu este valabil si pentru Clinique. Nu numai ca ma scuteste de utilizarea apei, si nu doar inlatura urmele de machiaj sau chiar de demachiant, ci este absolut senzationala, iar senzatia de curat, mai mult, de pur pe care o lasa tenului nu se poate descrie in cuvinte. As putea spune ca este elementul meu preferat in materie de ingrijire.
Lotiunea Clinique ma obliga insa ca la 10 mnute de la utilizare sa aplic crema de fata, pentru ca desi este alchool free, lasa totusi un aspect destul de uscat, dar senzatia de curat intrece orice demachiant, sapun cosmetic sau gel de curatare a fetei.

6 comentarii:

  1. Si eu sunt certata cu apa de la chiuveta, dar ma spal cu apa plata. Are si lotiunea tonica importanta ei, dar parca nu substituie apa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Clarra, bine ai venit! Oau, si lumea imi spunea mie ca sunt exagerata :) Glumesc! Este minunat sa te ingrijesti si sa faci tot ce iti sta in putinta pentru sanatatea si frumusetea ta.
    Te mai astept cu drag sa mai schimbam impresii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu tristete in suflet am descoperit un articol care spune ca "Deşi majoritatea cosmeticienilor recomandă folosirea loţiunii tonice, studiile arată că, utilizat frecvent, tonerul determină pierderea elasticităţii pielii. Implicit, acest produs cosmetic poate grăbi îmbătrânirea pielii."

    Deci eu cu cine votez?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai intalnit o gramada de articole si "studii" contradictorii in materie de beauty. Tenul meu se simte bine cu lotiune tonica si ma ajuta sa indepartez si ultimele urme de fond de ten sau demachiant. Elasticitatea pielii ne-o pierdem cu totii dupa o anumita varsta, iar daca asta se intampla mai devreme sau mai tarziu cred ca tine de factorul genetic, de alimentatie, de fumat sau mediul in care lucram. Aceste argumente par mai logice, dar este si foarte probabil ca multe dintre cosmeticele pe care le folosim sa nu ne faca numai bine, oricat de personalizate si potrivite pielii noastre ar fi...pana la urma traim in era consumismului, si in fond o femeie poate trai bine mersi fara fond de ten, make up, chiar si fara creme...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sincera sa fiu am ajuns la concluzia ca, cu cat ma informez mai mult, cu atat intru mai tare in ceata si ajung la informatii contradictorii... Si eu incerc sa ma ghidez dupa ceea ce-mi prieste. Folosesc lotiunea tonica, dar nu zilnic, ci doar atunci cand simt ca tenul meu are nevoie de ea. Am incercat-o si pe aceasta de la Clinique, dar parca imi usuca tenul cam tare. E drept ca lasa o senzatie foarte placuta de curat totusi. Eu folosesc una de la Boots cu care ma impac bine. Bineinteles, imediat dupa tonifiere intervin cu crema puternic hidratanta, nu se poate fara.

    Iar cu apa termala nu sunt deloc prietena. Imi usuca usor tenul si cam atat. I-am pasat-o mamei.

    RăspundețiȘtergere
  6. nici eu nu foloseam apa pt fatza....si nu aveam nici un rid......cum am inceput sa ma spal des pe fatza cu apa mi-au aparut cateva riduri razlete pe la ochi.....am citit pe net ca ar fi de la porcariile din apa de la chiuveta...

    RăspundețiȘtergere