sâmbătă, 27 februarie 2010

Cremele anticelulitice

Ei bine, da, un subiect destul de trist, doar sunt femeie, celulita m-a gasit si pe mine, nu stiu daca e vreo coincidenta sau nu, dar de cand iau anticonceptionale.
Nu cred in sfaturi sau lotiuni minune, nu cred ca se poate scapa de celulita, cel mult se poate tine sub control. Nu mi-am pus niciodata increderea totala, pierzandu-mi ratiunea in nicio crema sau lotiune anticelulitica, iar toate sfaturile acelea cu mancatul, cu bautul, cu sportul deja mi se par clisee. Nu spun ca nu functioneaza, pentru ca voi detalia ce functioneaza la mine, cel putin pentru a o tine sub control, dar discutiile acelea interminabile privind sfaturi cum spuneam, sau lotiuni sau tratamente super costisitoare deja ma obosesc.

Am incercat tot felul de lotiuni si creme, geluri de dus, care nu m-au scapat de celulita, cel mult au redus-o pe o perioada limitata. Din ceea ce am observat, virtutea tutror acestor creme este aceea de a da un anumit aspect pielii, dar asta pentru circa 2, maxim 4 ore. Lasa pielea mai fina si mai uniforma, asta da.
Cel mai mult am reusit sa reduc celulita, intr-adevar, atunci cand beam foarte multa apa, peste zi, la serviciu si mult ceai verde. Seara nu renuntam desigur la pepsi sau cola, pentru ca nu pot trai fara. De curand am facut compromisul suprem sa trec la cola 0 sau pepsi max, dar sa renunt total la aceste bauturi acidulate imi este imposibil, desi stiu ca nu fac casa buna cu ceea ce imi doresc eu de la fesele si coapsele mele. Ma consolez oricum ca am slabit ceva ceva in ultima perioada (desi multi ar spune ca nu era necesar, dar de, sunt femeie, niciodata prea slaba) si recunosc cinic, ca femeie, ca ma consolez cu faptul ca am vazut femei cu mult mai multa celulita decat mine, iar unele chiar mai tinere decat mine.
Planul meu actual pentru supravietuit cu celulita este: steper de 2-3 ori pe saptamana, gel anticelulitic (probabil CelluLight de la Elmiplant, este foarte ok), gel de dus anticelulitic o data pe saptamana (tot cel din gama CelluLight), reducerea dozei de zahar - ceea ce a inceput odata cu trecerea la bauturi light, dar chestie care oricum imi accentueaza nevoia de dulce, si, pe langa toate acestea cel putin de 3-4 ori pe saptamana voi urca cele 8 etaje in fiecare dimineata cand ajung la birou.
Oricum sunt de parere ca mult mai tare decat celulita ma deranjeaza lipsa de tonus muscular, aspectul flescait, care din pacate nu se rezolva nici prin steper, nici prin urcat scai, nici prin alergare, ci doar eventual prin exercitii speciale si ceea ce se numeste "tras de fiare", insa spre rusinea mea, recunosc, mai greu cu mobilizarea in acest scop...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu