joi, 24 martie 2011

Premiul meu drag: Bobbi Brown Makeup Manual

Spre enorma mea fericire, am castigat cartea pe care mi-o doream de foarte mult timp, de la Anca Buzea.
In primul rand intalnirea cu ea a fost exceptionala, imi doream de foarte mult timp sa o cunosc personal. Este foooarte frumoasa si draguta, din toate punctele de vedere si nici nu stiu cum a trecut timpul stand de vorba cu ea.
Am citit cartea din scoarta in scoarta si stiu sigur ca voi reveni asupra unor pagini de nenumarate ori, in viitor.


Credeti-ma, este tot ceea ce ii trebuie unei pasionate de make up. Este o colectie impresionanta de sfaturi, pas cu pas, pornind de la nutritie si ingrijirea de baza a pielii si ajungand la jurnalul unui make up artist.
Am invatat o gramada de lucruri noi, pe care nu le stiam, sau mai rau, aveam impresia ca le stiam, dar erau gresite.
Spre exemplu, am considerat intotdeauna ca eu nu am nevoie de concelear sau pudra. Mi se pareau inutile pentru mine, pe de o parte pentru ca eu nu am cearcane, pete sau alte imperfectiuni, ba chiar tenul meu arata destul de ok, iar pudrei nu ii vedeam rostul, pentru ca eram multumita de cum se mentineau fondurile mele de ten preferate pentru o zi intreaga.
Ei bine, din carte am aflat ca rolul concelear-ului este acela de a ilumina zona de sub ochi, intrucat concelear-ul se alege cu o nuanta, chiar doua mai deschise decat culoarea tenului si astfel machiajul ochilor si al fetei "da altfel". Daca nu imi arata cineva chestia asta explicit, nu as fi recunoscut niciodata meritul acestui tip de produs.


Apoi, m-a mai impresionat foarte tare cat de bine este structurat fiecare capitol si element de make up si mai ales lectia privind ordinea aplicarii fiecarui produs cosmetic. Credeti-ma, niste pagini deosebit de utile si super structurate.


Am invatat, de asemenea, ca rujul se alege printre alte criterii si in functie de culoarea naturala a buzelor.


Ultima parte a cartii este dedicata artistilor si mai ales vietii de make up artist. Sunt sfaturi deosebit de utile, iar ceea ce m-a impresionat foarte tare este convingerea lui Bobbi Brown ca in aceasta meserie se invata incontinuu, iar talentul nu este suficient. Apoi, in spiritul cartii de a fi extrem de bine structurata, ea vorbeste pe rand despre make up-ul de televiziune si film, cel pentru fotografie, de podium sau al celebritatilor, si mai ales ofera sfaturi extrem de utile pentru colaborarea cu fiecare parte implicata in fiecare activitate de make up. De ce au nevoie fotografii, regizorii si cum se lucreaza cu celebritatile care stiu intotdeauna ce vor si ce este mai bine pentru ele.


Sfaturi extrem de utile si binevenite pentru cineva care isi doreste sa isi perfectioneze tehnica proprie de machiaj, sa invete lucruri noi si foarte bine punctate sau pentru cei care isi doresc o cariera in make up. Cartea asta este o comoara, iar eu voi incepe sa aplic tot ceea ce am invatat din ea, chiar de maine dimineata, pentru ca de maine am liber la make up, iar masuta mea pentru machiaj tocmai s-a imbogatit cu cateva produse de care refuzam sa stiu ca exista, pana acum (concelear si pudra), si desigur cu un colt rezervat special pentru carte. Stiti cum gatesc gospodinele cu cartea deschisa pe coltul mesei? O sa avem ceva in comun.
Anca, iti multumesc enorm pentru carte si pentru ca mi-ai oferit aceasta ocazie, si iti multumesc mult pentru dedicatia ta din suflet.

5 comentarii:

  1. Ma bucur asa de tare sa aud ca esti mai bine! :) Maine trebuie sa pozezi machiajul si sa ne arati ;) Mult succes si spor la make-up!! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. ce norocoasa esti:x.si eu imi doresc aceasta carte de mult.sa o folosesti cu placere si sa ne mai spui ce scrie prin ea te rugam:X

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, suna minunat! Sa te bucuri de ea, sa inveti si sa exersezi cu maxima placere! Ma bucur tare mult si ca s-a rezolvat problema :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa te bucuri sanatoasa de carte si sa ne mai impartasesti si noua lucruri din ea.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa te bucuri de carte si multa sanatate! Pupici!

    RăspundețiȘtergere