marți, 18 ianuarie 2011

Solutia Sephora Daily Brush Cleaner


Chiar imi doream o solutie pentru curatat pensulele zilnic si am gasit aceasta solutie de la Sephora. Are un pret accesibil, in jur de 30 de lei si se consuma destul de incet. Eu folosesc 2, chiar 3 pufuri la o pensula, tinand tubul la circa 5 cm de pensula.
Este foarte buna si eficienta in special pentru pensulele de ochi. Nu curata absolut deloc pensula de fond de ten (cea unghiulara de la Elf Studio) imbibata cu fond de ten MAC Studio Sculpt. O inaclaieste si nu o curata absolut deloc, oricat de multe pufuri as folosi. De fapt, chestia e de putere si consistenta a solutiei in sine, pentru ca reusesc sa ud complet pensula si apoi sa tapotez bine un servetel cu ea, insa degeaba, foundation is still there.
In rest, ador faptul ca pensulele pentru ochi le curata destul de bine, iar cand se usuca complet (destul de repede), iau automat forma lor obisnuita, nu raman lipicioase sau cu perii lipiti.
Este insa strict o solutie daily. Sub nicio forma nu inlocuieste spalarea generala a pensulelor, ceea ce eu fac cam o data la o luna, maxim o luna si jumatate. De fapt, nu reuseste foarte eficient sa elimine nici particulele foarte fine de glitter care se gasesc in orice fard shimmery, iar la pensulele pentru fata - fie cea de fond de ten, cum spuneam, fie cea pentru blush (mai ales daca este dupa un produs MAC), chiar lasa de dorit, ba chiar mai rau face.
De foarte multe ori, insa, simteam nevoia sa curat intermediar pensulele, intre "baia generala". Stim cu toatele la ce a ajuns industria de make up si cat de pigmentate sunt unele farduri, iar pensulele le folosim de la o zi la alta, aceleasi. Eu pana acum le mai curatam intermediar cu servetel demachiant, sau chiar le stergeam bine printre striatiile servetelelor uscate, insa imi era teama ca le stric, sau macar ca le micsorez viata inutil. Este deci un produs util si eficient pentru ceea ce este el facut: Daily Make up Brushes Cleaner.

4 comentarii:

  1. Foarte bine zis: daily! mi'am cump si eu aceasta sol de aprox 2 sapt si sunt destul de multumita. nici eu nu o fol pt pensulele mari, parca mai mult aduna produsul in interiorul pensulei si il 'lipeste' acolo pe par:)). Tu ce fol pt spalarea pensulelor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si MAC face un brush cleanser; m'a costat $11 (nu stiu cat ar costa in Romania), curata foarte bine si e formulat sa elimine si bacteriile care se aduna pe pensule, cele de fond de ten in special.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulia, pentru "baita" pensulelor folosesc clasicul sampon de bebei (acum Nivea). Este destul de delicat si curata mult mai eficient decat solutia Sephora.

    Diana, nu stiu sigur daca se gaseste si la noi, dar sigur ar costa mult mai mult...

    RăspundețiȘtergere
  4. ms mult :D
    am mai citit pe undeva ca pt spalatu periodic al pensulelor este destul de eficient si o solutie d detergent de vase si ulei de masline. pana acum acum am incercat atat sapun obisnuit antibacterian, cat si detergentul de vase si nu am vazut nici o diferenta. o sa incerc si sampon cum mi'ai zis tu. ms mult :*

    RăspundețiȘtergere