luni, 28 iunie 2010

Lotiunea de corp Garnier Hidratere Intensiva

Nu prea imi plac produsele Garnier: vopseaua de par deloc, crema de fata prea putin, iar lotiunile lor de corp nu prea m-au impresionat. Pana la cea din gama hidratare intensiva (gama Hydrablock), care mi-a fost alaturi in concediu. E ciudat ca deja sunt nostalgica dupa tot ce a fost alaturi de mine in concediu in materie de beauty, nu? Si inca mai am cateva produse despre care trebuie sa scriu...

Ei bine, lotiunea aceasta de la Garnier mi-a placut extrem de mult, parca ar fi glicerina pura. Chiar hidrateaza foarte bine, mi-a prins extrem de bine dupa expunerea la soare si toate drumetiile prin praf si ariditate pe care le-am facut...Lasa o senzatie placuta, de hidratare si in acelasi timp o piele grasa, fara a fi deranjanta. Nu miroase excelent, dar miroase oricum destul de discret. M-a impresionat ca ma dadeam seara sau dupa amiaza cu ea, si a doua zi inca o mai simteam pe piele, iar daca dadeam cu mana inca simteam senzatie de "grasime". Celor care nu suporta aceasta senzatie dar au nevoie de hidratare, le recomand sa indure acest "tratament" pentru ca in timp pielea isi revine frumos si chiar da rezultate bune in materie de hidratare. Daca nu de hidratare are nevoie pielea voastra, puteti foarte bine sa folositi aceasta lotiune pe post de crema de maini. Macar mainile nu sunt niciodata suficient de hidratate.
Ma cam deranjeaza la aceasta lotiune faptul ca este foarte solida, probabil datorita glicerinei, fapt care o face destul de dificil de "scos" din tub, si, de asemenea, destul de greu de intins pe piele. Iar de intrat singura in piele, dupa cum spuneam nu m-as baza pe asta. Dar cu un efort in plus la aplicare, fata de alte creme si lotiuni de corp, se poate aplica si chiar merita.

vineri, 25 iunie 2010

Cea mai buna combinatie pentru demachiere

E clar! De la o vreme ma pasioneaza demachiantele. Nu neaparat constient, insa am adunat o colectie impresionanta si aproape ca nu imi dau seama cum s-a intamplat. Pur si simplu sunt in cautarea solutiei ideale de demachiat, mai ales pentru ochi.
Ei bine pana acum am descoperit cea mai buna metoda pentru demachierea tenului meu: demachiantul bifazic de la Balea, pentru machiaj waterproof, pentru demachierea ochilor (multumesc Epuricai pentru recomandare) si demachiantul 2 in 1 de la Ivatherm pentru demachierea tenului.
Balea este marca germana de cosmetice care se comercializeaza prin reteaua de magazine DM, disponibile si in Romania. Este bifazic si pentru machiaj waterproof, inclusiv pentru tusul de ochi de la Astor, produs despre care in continuare spun ca nu am mai intalnit un altul asemanator, atat de intens si de complicat de demachiat.

Ei bine Balea ii face fata preatty good.
Imi place foarte mult pentru ca este eficient si curata rapid, fara a insista, frecand, lucru extrem de nociv si nesanatos, de altfel. Ca si consistenta este uleios, fara insa a fi vascos, ceea ce lasa o senzatie foarte placuta asupra ochilor, atat pe durata demachierii cat si dupa. Comparativ cu demachiantul de ochi de la Nivea, despre care am mai scris, acesta din urma pare de-a dreptul abraziv pe langa cel de la Balea, si asta fara a fi eficient deloc. Lasa o senzatie ok asupra ochilor, in niciun caz nu produce iritatii sau usturimi, este bland din acest punct de vedere, desi curata incredibil de bine, iar la nivelul pielii lasa un aspect ok.
Ma enerveaza ca tinde sa se descompuna prea repede in cele 2 straturi ale sale. Obligatoriu inainte de utilizare trebuie amestecat bine bine pana devine omogen, insa nu apuc sa ma demachiez la un ochi, ca inainte de a trece si la celalalt trebuie amestecat din nou, insa asta nu este o reala problema, nu-i asa?

Pentru ten, demachiantul 2 in 1 de la Ivatherm mi se pare extrem de eficient, iar la mine asta se masoara in cate dischete demachiante folosesc pana obtin o discheta alba, pe care nu s-a mai luat nici urma de fond de ten sau pudra sau fard de obraz.

Si acesta este foarte vascos si destul de gras, dar nu deranjant. In plus, senzatia pe care o lasa pe ten nu este deloc una grasa, ci fina si extrem de curata. Se freaca usor pe ten cu ajutorul dischetei demachiante si asta cu siguranta datorita consistentei sale care il face sa alunece placut pe ten si mai ales foarte eficient. Folosesc cam 3 fete de dischete pentru a curata perfect tenul de EL Max Cover, ceea ce este o performanta foarte buna. Demachiantul se poate utiliza si pentru ochi, nu numai pentru ten, insa mi se pare ca cel de la Balea este un pic mai eficient pentru ochi, fara insa a-l respinge si pe acesta. Tocmai pentru ca este un demachiant pentru ten si ochi si din motive de gestiune a bagajelor, acesta a fost demachiantul meu de concediu, insa nu din acest motiv subiectiv imi place atat de mult :) Chiar este un demachiant care isi face treaba foarte bine.
Recunosc ca m-a dezamagit lotiunea micelara de la Ivatherm, insa acest demachiant este senzational si chiar nu am ce sa ii reprosez. Deocamdata. Sper sa se mentina asa, atat ca produs in sine cat si ca reactie asupra tenului meu.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Tutorial de make up

Ma uit pe Youtube la tutoriale de make up pentru ca inca vreau sa ma perfectionez si vreau si mai mult de la mine.
Am gasit o fata care mi se pare extrem de talentata si care are si talentul sa explice foarte bine ceea ce face. Iata:


Fardurile de pleoape Korres


Nu m-am putut abtine, si din vacanta in insula greceasca Santorini mi-am cumparat doua farduri de pleoape Korres, nuantele Metallic Grey si Pink. Produsele lor Korres
se gasesc in farmaciile lor, iar pretul variaza usor in functie de locatia farmaciei. Eu le-am achizitionat cu 10 euro fiecare.
Korres este marca bio de cosmetrice a Greciei, avand pretentia a fi cele mai environmentally friendly produse. Pentru cele carora chiar le pasa de acest lucru, mentionez ca fardurile acestea nu contin parabeni, desi mi se pare cu atat mai ciudat faptul ca termenul lor de garantie este de 36 de luni de la deschidere.
Din cate stiu eu, la noi se gaseste doar gama pentru par a produselor lor, inclusiv vopsele, insa in Grecia se gasesc si produse de ingrijire a pielii de la ei si chiar si toata gama de cosmetica colorata: de la fonduri de ten, pudre, blush, farduri, rujuri...
Am fost nerabdatoare sa incerc fardurile, insa pot spune ca nu m-au impresionat. Ma deranjeaza in primul rand ca nu au intensitatea culorii pe care mi-as dori-o. Si asta in conditiile in care le-am aplicat peste primer-ul Too Faced, care teoretic intensifica culoarea. Despre rezistenta lor, iarasi nu poate fi vorba sa o evaluez, pentru ca eu nu voi mai folosi de acum incolo vreun fard de pleoape fara primer, iar in aceste conditii cred ca un machiaj poate ramane impecabil si 2 zile.

Fardurile sunt ok insa sa fie utilizate pe post de fard umbra, de baza, neaparat blenduite cu o nuanta mult mai intensa, cred ca astfel voi obtine un rezultat extraorinar, inca nu le-am testat astfel pana acum, dar urmeaza. De asemenea, sunt ok pentru cele care urasc un machiaj strident si vor unul cat mai simplu; nu as spune nici natural, dar oricum care sa nu iasa in evidenta prea mult.
Cele doua farduri pe care mi le-am luat eu sunt sidefate, insa asa imi pareau toate nuantele lor, nu cred ca au vreo nuanta cu adevarat mata, asta poate din cauza ingredientului "mica". Nu imi pare rau ca mi le-am luat, cum spuneam sunt sigura ca le voi folosi, si in plus, era de datoria mea de femeie addicted sa incerc din comorile locale, indiferent unde voi calatori.
Dar, iata ca niste farduri de pleoape cu o culoare intensa trebuie sa contina chimie pura, nu ingrediente bio... :P

joi, 17 iunie 2010

Serialele mele preferate

Primesc cu mare drag o leapsa de la Somonica Sim in care ma gandesc la serialele pe care le urmaresc cu drag.
Adevarul este ca imi petrec cea mai mare parte a timpului liber uitandu-ma la seriale si filme.

In prezent si pe loc fruntas in top se afla House MD. M-am lasat cu greu convinsa sa ma uit la acest serial. Mi se parea cumva un cliseu, toata lumea se uita la el, toata lumea il adora si spunea cat este de special. Inclusiv febletea mea, Mircea Badea. Si, ei bine, da, merita din plin. Tipul este extraordinar, iar daca va intalniti cu el spuneti-i ca vreau sa il scot la un suc. Personajul este adorabil, poantele sunt excelente si savuroase, insa ma tin departe de ipohondrie, cazurile strict medicale chiar nu ma sperie peste masura si nu ma inspaimanta.

Ma uit la Neveste Disperate, cu fidelitate, inca de la primul sezon. Este inca un serial sauros si foarte "pentru femei". Nu pentru niste femei cu picioarele pe pamant, dar tocmai de asta e atat de special. ma bucur sa cunosc chiar si barbati care sunt telespectatori fideli ai serialului.

Ma uit la Lost, again un serial la care "cine-nu-se-uita?". Recunosc insa ca sunt cam in urma cu ultimul sezon, dar asta pentru ca i-am acordat credit lui House, pe care l-am luat recent de la primul episod, iar in prezent bag din greu sezonul 4.

Am urmarit tot serialul Friends, dar vorba lui Sim, it's a classic...

Am urmarit cu mare placere Dirty Sexy Money. Mi-a placut fantastic de mult serialul acesta de familie corporatista americana, insa din pacate a fost anulat inainte de finalizarea celui de-al doilea sezon...

M-a mai surprins foarte placut serialul Breaking Bad, dar recunosc si aici sunt in urma cu sezonul in curs, dar asta si pentru ca prefer sa se adune mai multe episoade pe care sa le vad ulterior, mai multe deodata. Este povestea unui profesor de chimie, familist, care afla ca sufera de cancer pulmonar, preocupat de soarta si conditia familiei sale, a copilului pe cale sa se nasca si a celui deja adolescent cu handicap. Ajunge sa faca niste lucruri ilegale, dar care, cumva, in conditia lui aproape nu sunt deloc de condamnat.

Si, tot un serial in curs pe care il urmaresc si mi se pare deosebit de interesant, este Flash Forward. Povestea aceasta paranormala, are pe langa intriga sa de baza o serie de povestioare inchegate, deosebit de interesante, iar soarta personajelor devine foarte interesanta pentru firul serialului.
Dau leapsa mai departe Clarrei, Andreei, Roxanei Costea si Vioricai ghe.
Astept oricum cu interes orice recomandari de seriale "misto", din partea tuturor.

miercuri, 16 iunie 2010

Vacanta mea de vis in Santorini

M-am intors din cea mai frumoasa vacanta din viata mea, cea la care am visat de 2 ani incoace.

Santorini este o insula vulcanica din Marea Egee, care apartine Greciei, cea mai mare dintre insulele cicladice. Peisajul este superb, insa destul de arid, iar insula este recunoscuta in principal pentru apusul deosebit din Oia si pentru vinurile sale.

Am locit 7 nopti in Kamari, este cea mai populara si populata de turisti localitate a insulei, celebra pentru plaja sa neagra. Insula este plina de peisaje in care muntele se revarsa in mare, mare extrem de limpede si de un albastru ca de cerneala.

Capitala insulei este Fira, o localitate cu stradute exotice, extrem de inguste si pline pline de terase, hoteluri si magazine de suveniruri sau de bijuterii si pielarie. Am vazut o gramada de genti foarte dragute din piele extrem de moale si catifelata la preturi intre 150 si 300 de euro. Foarte asemanatoare cu Fira este si localitatea Oia, de asemenea un centru comercial, vestita pentru apusul deosebit. soarele coboara efectiv spre mare si se ascunde in spatele unei insule. In Fira si Oia preturile la restaurante sunt cele mai ridicate din toata insula, insa la capitolul restaurante, taverne, cea mai ofertanta si placuta zona este de departe Kamari. De-a lungul plajei sunt zeci de taverne cu terase cu mancare traditionala sau italiana la preturi mult mai ok - o cina pentru 2 persoane cu aperitiv salata greceasca sau branza feta la gratar (o minunatie de aperitiv, chiar deosebit), cate un fel principal de pui sau peste cu garnitura inclusa si cate o bere sau suc sau o carafa de vin local costa in jur de 30 - 40 de euro. Recunosc ca oamenii de la tavernele de aici au un stil aparte de a trage de oamenii care traverseaza plaja, sunt extrem de insistenti in a te imbia sa iei masa la terasele lor, aproape ca te trag de mana. Unele taverne aveau chiar oameni care doar cu asta se ocupau - sa invite turistii sa studieze meniurile si sa ia masa la ei. Cu toate acestea nu poti sa te superi pe ei, au un farmec al lor si nu se simt jigniti daca nu le accepti propunerea, sunt destul de prietenosi. Unii ne intrebau de unde sutem, iar cand auzeau de Romania intrebau "Ce faci? bine?" intr-o romana destul de buna. Oricum, majoritatea celor care lucreaza la terase nu sunt greci, sunt oameni din diverse tari, am intalnit inclusiv romani, destul de multi care lucrau 6 luni pe insula. In Kamari sunt de asemenea, o gramada de supermarketuri cu preturi un pic mai scumpe decat in Romania, insa accesibile pentru o mica gustare sau pentru bauturi necesare in camera de hotel. Comparativ cu Romania, o sticla de Coca Cola de 1,5 litri costa la supermarket 1,7 euro.
O alta atractie a insulei Santorini este plaja rosie, cu ceva efort pentru a ajunge la ea, insa merita din plin. Insula Santorini este premiata pentru plajele sale deosebite, inclusiv pentru plaja alba si plaja indragostitilor, insa la acestea din urma, accesul se face din pacate doar de pe vasul de croaziera.

Un peisaj mai deosebit il constituie si Ancient Thira, partea antica a insulei care se afla la cateva sute de metri, pe un munte inalt. Se poate urca pe jos, din Kamari, pe un drum accesibil, pietruit (circa o ora si jumatate de urcus lejer) sau cu magarusi sau cu autocare locale, sau desigur cu masini sau scootere inchiriate. Este foarte interesant de observat ruinele asezamintelor de acum mii de ani, inclusiv ruina unui amfiteatru. La fiecare monument se afla placute explicative, deosebit de interesant.

Un loc excelent pentru plaja mi s-a parut localitatea Perissa. Plaja este tot neagra, insa mult mai fina decat cea din Kamari, iar intrarea in apa este de departe mult mai lejera si mai putin abrupta, iar fundul marii parca este din ciment, extrem de comod pentru balaceala. Apa este de asemenea foarte limpede si plina de pestisori care inoata printre picioarele celor aflati in apa. Soarele era extrem de arzator, chiar daca temperatura era foarte putin peste 30 de grade, insa insula este arida, cum am mai spus, fiind o insula de origine vulcanica.
Neaparat nu trebuie ratata excursia pana la far, pentru ca in zona aceasta peisajul este superb. Este unul dintre cele mai inalte puncte ale insulei, iar peisajul marii si al insulelor din jur este extraordinar, de nedescris in cuvinte.

Insula mai dispune de o serie de atractii si mici localitati fiecare cu povestea ei. Sunt de neratat localitatile Pyrgos, cu un vechi castel de vizitat, Imerovigli, localitate aflata intre Oia si Fira, poate cea mai de fite localitate a insulei, Mesa Gonia, orasul fantomelor cu o legenda extrem de impresionanta. Ultima eruptie a vulcanului insulei a avut loc in anii '50, ocazie cu care s-a produs si un mare cutremur care a distrus aproape integral insula. In Mesa Gonia au supravietuit cateva familii care continua sa traiasca si astazi in aceleasi locuri. Oricum, in anii '80 insula a fost practic reconstruita si arata ca in zilele noastre.

M-a incantat extrem de tare si croaziera in jurul insulei, ocazie cu care am vizitat si insula Nea Kameni, este insula pe care se afla cele 4 vulcani, inclusiv vulcanul prinicpal, inca activ si care fumega sulf in 2 locuri. Insula s-a desprins de Santorini la ultima eruptie, in anii '50. Este o insula extrem de arida, nepopulata.

Urmatoarea oprire a vasului de croaziera a fost in Palia Kameni, o zona cu izvoare termale dar la adancime extrem de mare, de aproape 200 de metri, unde cei care s-au aventurat sa inoate au avut parte de momente exceptionale (nu este si cazul meu, nu stiu sa inot, si oricat de tare mi-ar placea sa stau in apa, mi-e frica de ea). De aici am pornit catre insula Thirassia, unde din port pana in capitala Manolas am urcat 150 de trepte, extrem de solicitant drumul, urcusul, mai ales pe caldurile toride care erau.
Am avut parte de apusul din Oia de 2 ori - o data in cadrul croazierei, vazut de pe mare, si o data vazut chiar din Oia. Recunosc ca mai impresionant mi s-a parut vazut de pe insula, mai mult decat vazut de pe mare.


Nu vreau sa ma apuc acum sa tin lectii moraliste sau sa compar turismul lor cu turismul nostru, insa diferente clare sunt. Oamenii care servesc la mese sunt mult mai senini, mai prietenosi, dar chiar daca nu pun intotdeauna bautura in pahare, ci lasa sticla si paharul langa tine, sau aduc tacamurile intr-un cosulet si nu se mai obosesc sa le puna in fata ta, in partea dreapta, se vad totusi difernte cu puncte in plus pentru ai lor...Insula este plina de agentii de turism are iti ofera sfaturi, pun la dispozitie harti ale insulei la discretie si gratuit, sistemul lor de transport este extrem de bine organizat si foarte intuitiv, si asta pentru o insula de 73 de km2.
Am stat intr-un hotel de 3 stele, in care camerele nu aratau chiar ca pe site-ul lor, iar micul dejun a fost acelasi in fiecare zi, aceasi sunca, acelasi cascaval si tot restul, insa destul de ok. Pot sa spun ca hotelurile lor de 3 stele sunt cam ca la noi, insa mult mult mai curate - schimbau prosoapele zilnic, iar asternuturile o data la 3 zile.
Cum am mai spus, m-a impresionat sistemul lor de transport public, foarte bine organizat. de fapt nu cred ca e tocmai public, cred ca e organizat de o companie de turism. Nodul de transport este in Fira, capitala insulei. Din orice localitate din Santorini se poate ajunge in Fira, iar de aici se schimba autocarul catre indiferent ce alta localitate. Autocarele sunt mari, au aer conditionat, iar programul lor (din jumatate in jumatate de ora) este afisat peste tot. Biletele se elibereaza direct in autocar de catre un ajutor de sofer, iar costul lor este intre 1,4 si 2 euro de persoana/ drum. De pe plaja din Kamari, pentru a ajunge pe plaja din Perissa se poate lua un vaporas, iar costul unei calatorii este de 4 euro. Aceasta este varianta cea mai rapida si mai convenabila in acest caz. Pe insula se gasesc si foarte multe centre de inchiriat diverse masini, la preturi foarte convenabile, intre 25 si 40 de euro pe zi, insa negociabil daca se inchiriaza pe cel putin 3 zile.

In Santorini se gasesc foarte multe biserici, celebrele turnuri albastre locale. Sunt 365 de biserici la o populatie de peste 10 mii de locuitori. Majoritatea sunt insa inchise publicului, de cand una dintre ele a fost pradata acum cativa ani, iar pagubele fiind insemnate, fiind furate icoane si monumente extrem de valoroase prin vechimea lor. O data pe an, insa, fiecare biserica organizeaza o mare petrecere pentru tot publicul, in ziua in care este sarbatorit patronul bisericii respective.
Am avut parte intr-adevar de un concediu superb, in niste locuri extraordinare, iar asta a insemnat enorm pentru mine.
Imi dau seama ca este un post lung si inutil pentru cei care nu au vazut Santorini sau nici macar nu se gandesc sa il viziteze, insa pentru sufletul meu inseamna enorm de mult sa retraiesc aceste superbe amintiri. Am observat si ca traiesc o tresarire aparte pentru etnicul grecesc, in mod sigur datorita radacinilor mele (bunicul meu a fost grec). Cumva m-a emotionat locul acesta, m-a emotionat muzica lor, ador mancarea lor...totul mi-a priit maxim aici. Desigur nu m-am putut abtine si pe langa suvenirurile si condimentele cumparate mi-am luat si 2 farduri pentru ochi de la Korres, marca lor nationala de cosmetice, dar voi scrie un review separat despre ele, cu siguranta, ca doar ma stiti.

duminică, 6 iunie 2010

Pentru sufletul meu de femeie...

Ieri a fost ziua mea, am implinit 27 de ani. As fi preferat sa implinesc 23, insa asta este, timpul trece...
Nu e cazul sa o dau pe depresii, pentru ca oricum nu ma simt rau deloc. Pentru sufletul meu de femeie, ieri am primit cea mai frumoasa urare de la o colega de-a mea, care se pare ca m-a ghicit: "La multi ani! Sa fii mereu fericita, sanatoasa, iubita si...fitoasa..." Iata ca cineva ma intelege, ba chiar ma incurajeaza. De obicei uraraea este fix pe dos, nu? Nu pot sa descriu cum m-a atins la sufletul meu de femeie addicted si destul de beauty implinita, dar in cautare de make up de fite si care viseaza la geanta Hermes sau pantofii Louboutin, aceasta urare...Voi sigur ma intelegeti.
De maine chiar sunt in concediu, a sosit si clipa cea mare. Fara niciun pic de cinism, insa, le urez tutror celor care sunt inca in sesiune multa bafta. Eu personal le invidiez, nu am trait pana acum o perioada de rutina de zi cu zi mai frumoasa ca in facultate. Iar vara vine oricum pentru toata lumea :)