duminică, 26 iunie 2011

Lentilele de contact transparente

Asa cum va spuneam, am renuntat la lentilele albastre din plictiseala. Le-am purtat mai bine de 3 ani...La inceput mi le-am dorit pentru ca imi placea nuanta lor de albastru, asta fara a fi tanjit vreodata dupa ochi nativ albastri. Cu timpul am devenit dependenta de lentile, desi admit ca ochelarii de vedere sunt mult mai comozi din toate punctele de vedere, nu neaparat ca wearing, dar ca si ingrijire. In toti acesti ani mi-am perfectionat si tehnica de make up si m-am preocupat mai mult decat in orice alta perioada a vietii mele de beauty, si astfel, am spus ca desi m-am plictisit de lentilele albastre, nu renunt totusi la lentile pentru vedere, pentru ca machiajul s-ar vedea altfel prin ochelari.

Am ales tot lentile Bausch and Lomb, cu concentratie mare de apa si cu purtare de o luna. Se gasesc in cutii de cate 6 lentile, fiecare lentila cu purtare de 30 de zile. Dar eu a trebuit sa imi cumpar 2 cutii in acelasi timp, pentru ca am dioptrii diferite la fiecare ochi: -2.5 si -3. Imi vor ajunge pentru 6 luni.
La prima purtare am fost foarte uimita sa constat ca sunt muuuult muuult mai moi decat cele colorate si chiar nu se simt deloc pe ochi. Pot sa spun ca cele colorate erau de-a dreptul aspre, prin comparatie cu acestea, desi le tolerez foarte bine si pe acelea, nu am nicio problema. M-am mirat foarte tare ca doamna de la Optiplaza nu mi-a acceptat comanda de lentile transparente fara proba, dupa ce deja ii spusesem ca am purtat colorate, ani de zile. M-a obligat sa le probez, asta desi eram in perioada cand imi puneam picaturi in ochi si i-am spus ca fac conjunctivite des. Mi-a desigilat o lentila, special pentru mine, ceea ce a adunat multe puncte in contul Optiplaza. Acum chiar nu inteleg de ce m-a obligat sa le probez, din moment ce sunt mult mai ok decat cele colorate.

De asemenea, din punct de vedere al acuitatii vizuale, cele transparente sunt mult mai ok, pentru ca au o suprafata mai mare pentru "vedere", exact ca si ochiul uman. La cele colorate, suprafata pentru vedere era cerculetul mic din centru, corespunzator pupilei. Restul era partea colorata, iar la trecerile de la intuneric la lumina, cand se dilata pupila, claritatea vederii scade, pana la adaptarea in noul mediu de lumina.
Pentru ca stiu ca multa lume o sa ma intrebe de pret, promit sa ma interesez de pretul lor standard. Eu am dat pe ambele cutii circa 180 de lei (parca), asta in conditiile in care mi s-a cumulat reducerea datorata cardului Optiplaza cu oferta lor de nustiucatlasuta reducere in luna respectiva.
Recomand lentilele de contact, fie colorate, fie doar pentru corectarea vederii, sunt o inventie medicala minunata, dar neaparat cu control oftalmologic in prealabil si recomandare, neaparat cu proba inainte, neaparat fara a se depasi timpul lor de purtare si cel mai important lucru, o igiena impecabila. Eu inainte sa mi le pun la ochi sau cand mi le dau jos si le curat, ma spal cu sapun dezinfectant si ma sterg pe servetele, niciodata pe prosop.
Nu am renuntat desigur la lentilele colorate, o sa le alternez cu cele transparente, dar momentan ma bucur de acestea, si fara nicio alta problema cu ochii, momentan.

13 comentarii:

  1. Şi eu probabil că o să îmi cumpăr lentile de contact cât mai curând. Am programare miercurea asta şi să vedem ce recomandă medicul:D. Aş vrea lentile cu termen de valabilitate un an căci parcă sunt mult mai rentabile:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu port ochelari de vreo 2 ani si intr-un final m-am decis sa renunt la ei in favoarea lentilelor.Foarte util post:*:*
    Te astept si la mine pe blog:http://madalinabeauty.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu folosesc aceleasi lentile Bausch and Lomb,tot cu dioptrii si sunt foarte multumita de ele.De 4 ani de cand port lentile de contact nu am avut nici o problema cu ele.Kisses

    RăspundețiȘtergere
  4. am purtat si eu albastre...dar pe mine personal ma incomodau:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am probleme cu vederea si din 2004, iar de prin 2006, cand mi-am schimbat a doua oara lentilele n-am mai fost la niciun control. Poate chiar luna viitoare o sa merg la un control (tot aman), dar nu pt. ca as avea probleme ci pentru ca n-am mai fost demult si as vrea sa-mi schimb ramele ochelarilor ... sunt curioasa daca mi-au crescut dioptriile...

    Legat de aceasta as vrea sa te intreb daca, de cand porti lentile, ti-au crescut dioptiile? M-ar tenta si pe mine, desi cred ca ochelarii sunt mai usor de "manevrat" si purtat. Lentilele par a fi "pretentioase"... igiena mainilor stricta, scos seara, inlocuit lunar (din cate inteleg) etc. Pe de alta parte si ochelarii au minusul lor... ideal ar fi sa avem ochii sanatosi, uf!

    RăspundețiȘtergere
  6. Little Princess, asa gandeam si eu, dar mi-am dat seama ca sunt mult mai ok cele pentru o luna. Mai ales daca imi cumpar arsenal pentru 6 luni o singura data...Asta o sa iti spuna si medicul. Oricum ar fi, macar sa te asiguri sus si tare ca lentilele pe care le vei alege chiar vor fi de un an. Sa nu patesti ca mine, cu Optinova. Poate gasesti postarea sub tagul "lentile de contact", sau chiar "optinova".

    Diana, de circa trei ani de cand port lentile, mi-au crescut dioptriile cu circa 0.25 - 0.5, insa am auzit si teorii conform carora mi-ar fi crescut mai mult daca nu purtam lentile. Exista teoria ca lentila protejeaza mai bine ochiul, pentru ca intra direct in contact cu ochiul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu port lentile de contact pentru vedere. Mi le iau de la un magazin de langa Muzica, si am dat ultima oara 120 ron pe trei perechi, adica pentru trei luni. Schimb perechea dupa 30 de purtari, dar nu le port chiar in fiecare zi, uneori alternez si cu ochelarii, mai ales daca nu ies din casa. Intr-adevar, altfel se vad ochii si eu ii am verzi, imi place foarte mult sa ma machiez si cu ochelari nu ieseau asa de bine in evidenta. Oricum, si eu sunt pro lentile, merita, dar cum zici si tu, igiena e mai mult decat esentiala! Celine

    RăspundețiȘtergere
  8. Joi sau vineri am lentilele in manuta:D defapt pe ochi:))
    Am avut o zi lentile de proba si a fost foarte ok. Mi-a spus doctorul ca o sa ma descurc foarte bine cu ele ca deja stiu tot(cum le pui/le scoti/le ingrijesti)
    O sa am lentile de o luna:) 6 pt fiecare ochi(dioptrii diferite..) deci 6 luni sunt asigurate:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Little Princess, sa le porti cu placere, sa iti ofere vederea limpede de care ai nevoie si sa iti usureze munca de a-ti pune ochii in evidenta. Si sa nu porti o pereche mai mult de o luna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc! o să fiu foarte atentă!:D

    RăspundețiȘtergere
  11. bravo! si eu am trecut la lentile transparente de la ochelari, mi se par super ok (nu am prb mari, ci doar un astigmatism usor si -o.50, dar ma enerveaza ca nu vad clar la departare). Pe ultimele le-am purtat 2 luni, insa le folosesc cam 2-3zile pe sapt, deci nu e tragedie, iar igiena e stricta!

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am vazut pe nimeni cum face cand isi pune lentilele, dar mi se pare groaznic de dureros, asa este? sau e doar o impresie. E adevarat insa ca sunt mai ok decat ochelarii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sabin, nu, nu doare absolut deloc. E drept ca graba sau un proces de aplicare a lentilelor mai dur poate afecta temporar ochiul si sa apara o intoleranta temporara si o mica durere, mai mult incomoda, dar cu rabdare si experienta e totul perfect.

    RăspundețiȘtergere