duminică, 1 mai 2011

Demachiantele de la Sephora

De cand cu problemele mele cu ochii si sensibilitatea cu care am ramas, am devenit obsedata si cumplit de prudenta cu tot ceea ce ajunge in zona ochilor mei. Iar cand imi aplic sau dau jos lentilele de contact sunt precum un chirurg - ma sterg numai pe servetele, nu mai ating clantele, intrerupatoarele, nimic.
Inca tind sa cred ca problema mea de la ochi a fost de la un produs cosmetic. Am gasit cu ajutorul Corinei destul de multe ingrediente iritante si nu foarte ok, in crema de fata pe care o foloseam la momentul respectiv si care la o aplicare ulterioara m-a facut sa imi apara instant ceva de genul "ulcior".

In perioada aceea mi-am aruncat toate demachiantele, nu vroiam sa le mai vad, asa ca m-am indreptat catre altele noi, si le-am ales pe cele de la Sephora.
- Pentru ochi - demachiantul bifazic Waterproof eye makeup remover
- Pentru ten - Soothing cleansing milk
Demachiantul pentru ochi este perfect, imi place foarte mult. Curata eficient machiajul si nici nu mi-a cauzat alte probleme, doar ca se consuma destul de mult. Daca ar fi sa ma zgarcesc la cantitatea pe care o torn pe discheta demachianta, ar insemna sa fiu mai agresiva cu ea asupra ochilor si nu voi face acest lucru. Ma apas si asa destul de mult, iar asupra genelor insist prin miscari du-te vino in toate directiile. Nu am un ritual tocmai bland de demachiere a ochilor, dar nici nu am rabdarea de a sta cateva minute cu dischete aplicate pe pleoape.
Sa recunoastem, cel mai motivant argument in legatura cu demachierea este sanatatea noastra si a pielii noastre, dar niciodata nu voi adora demachierea si ingrijirea ulterioara la fel de mult cum ador procesul de "pictare" al fetei, nu?
Demachiantul pentru fata este destul de eficient, cu 2 dischete pe ambele fete imi curata impecabil tenul. Insa contine parfum, am impresia ca destul de mult, si in plus si ceva alcool, ca ultim ingredient, deci o cantitate mica. Nu este demachiantul pe care il folosesc zilnic, mai altul, cel putin la fel de eficient, deci sper sa nu imi dauneze. Nu cred ca il voi mai cumpara din cauza iritantilor, dar daca e sa ma iau dupa efectele sale pe termen scurt, este ok. Oricum am obiceiul de a schimba demachiantele pentru fata foarte des si sper ca tot ceea ce fac ulterior pentru ingrijirea tenului sa treaca cu vederea ingredientele care nu sunt ok in acest demachiant.

3 comentarii:

  1. Si eu am demachiantul bifazic de la Sephora. Mi l-am luat in varianta mica (50 ml) pentru ca eu prefer astfel de marimi, mai ales cand nu stiu cum va reactiona tenul meu cu produsul respectiv.
    Mi se pare un produs bun (din punct de vedere al gradului de curatare si al senzatiei de dupa folosire).
    Acum de cand citesc si eu blogul Corinei, mi-e si frica sa verific ingredientele produselor, dar va trebui totusi sa incep sa o fac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Andreea,
    E foarte bun demachiantul pentru ochi. Daca scrii ingredientele sau gasesti un link cu ele iti pot spune si parerea mea despre laptele demachiant. Daca are alcool ca ultim ingredient il poti ignora, in produse care nu raman pe fata nu are asa mare importanta. Oricum ar trebui sa te si speli pe fata dupa ce te demachiezi, niciodata demachiantele nu curata tenul in totalitate, dar banuiesc ca faci asta deja.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ador demachiantul pentru ochi Sephora. Variez intre Sephora si Mary Kay, ambele sunt super! :*

    RăspundețiȘtergere