miercuri, 27 aprilie 2011

Rectificare: lotiunea micelara Ivatherm


Acum aproape un an scriam cat de mult m-a dezamagit lotiunea micelara de la Ivatherm si cat de ineficienta este ea pe post de demachiant.
Intre timp am aflat ca o lotiune micelara nu este un demachiant, nu are rolul de a inlocui un demachiant, ci are rolul pe care il cam are lotiunea tonica - acela de a indeparta ultimele urme de machiaj si demachiant si de a lasa fata impecabila si...clara (cuvantul englezesc "clear" exprima de fapt mult mai bine ceea ce vreau sa spun). Odata ce i-am inteles si acceptat rolul, mi-am schimbat total parerea despre ea si mi se pare un produs foarte bun, observandu-l si judecandu-l dupa aceste criterii de intrebuintare. Este adevarat ca ii condamn pe cei de la Ivatherm ca induc in eroare atat tipul de produs "lotiune micelara" cat si produsul in sine, marca proprie, recomandandu-l pentru demachiere.
Produsul contine parfum, care poate fi problematic pentru anumite persoane, dar in rest este ok, iar daca imi permiteti o mica gluma, parfumul sau este chiar demential. Ii laudasem mirosul inca de la prima aplicare, chiar miroase foarte placut. Intre timp, de cand cu preocuparea mea modesta pentru ingredientele produselor care imi ating pielea, am renuntat la lotiunea tonica de la Clinique. A fost dureros, eram cea mai mare fana a ei, insa contine tone de alcool care in timp mi-ar fi daunat, chiar daca pe termen scurt imi lasa un ten impecabil. Din cate m-am interesat, problema alcoolului in produsele cosmetice este aceea ca in timp, reduce capacitatea celulelor de a se reface, de a se regenera, ceea ce duce la imbatranirea prematura a tenului, fara sa mai vorbesc de tenurile grase sau cu reale probleme, pentru care alcoolul este un iritant puternic care influenteaza producerea excesului de sebum. Este alegerea fiecareia dintre noi ce produse foloseste sau de unde isi ia informatiile despre ingrijire. Eu, cum spuneam am inlocuit lotiunea Clinique cu lotiunea micelara Ivatherm, iar rezultatele inclusiv pe termen scurt sunt la fel de satisfacatoare.
Am fost fericita ca am mai gasit oferta Ivatherm cu 2 solutii la pret de una, pentru ca imi va ajunge tot anul.

6 comentarii:

  1. Eu am folosit lotiuni micelare de la Ivatherm, Bioderma, Vichy si La Roche Posay. Ultimele 3 demachiaza perfect, cea de la Ivatherm deloc, este asa cum spui si tu doar o lotiune tonica.

    Raman la Vichy care face treaba complet dupa parerea mea, dar vreau sa o incerc si pe cea de la Sephora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa este..multe persoane confunda lotiunea micelara cu demachiantul. Chiar si eu am facut-o.
    Dupa ce m-am lamurit cu acest aspect, am fost cu atat mai incantata. Ma refer la faptul ca mai intai ma demachiez (cu spuma demachianta, sapun sau lotiune demachianta) si apoi sterg orice urma de machiaj sau demachiant cu ajutorul "micelarei".
    Am citit ca este recomandat sa ne spalam pe fata dupa ce folosim lotiunea/crema demachianta. Asa ca, uneori..prefer sa folosesc o lotiune micelara in locul clatirii cu apa.
    Eu sunt incantata de La Roche Posay.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma demachiez perfect cu lotiunea micelara LRP

    RăspundețiȘtergere
  4. nu inteleg de unde a aparut aceasta idee ca lotiunea micelara e de fapt o lotiune tonica...este un demachiant numai ca sub o alta formula...scrie clar pe ele: demachiaza si curata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim, am intalnit si eu, la randul meu, parerea ca lotiunile micelare sunt demachiante, insa ca si produs au fost inventate ca produse de utilizat dupa demachiere, am aflat si eu recent chestia asta. Pana la urma, fiecare este liber sa foloseasca un produs asa cum se simte cel mai bine cu el.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu credeam pana odinioara ca lotiunea micelara e demachiant.Btw nu stiu cum iti va ajunge doua flacoane tot anul pentru ca sincer exact acum 3 saptamani am dat startul de a folosi aceasta lotiune (la 250 ml) si mai am fix pentru inca o saptamana,hai maxim doua.Aceeasi "problema" am intalnit o si la solutia micelara Bioderma Sensibio,se consuma doarte repede.Intre cele doua o prefer pe Bioderma,pentru ca Bioderma nu are parfum sau daca are e unul f discret si curata si mai bine zona ochilor.Oricum si eu am cumparat doua flacoane de Ivatherm solutie micelara ca o gasisem la oferta cu 40 RON.Pupici!

    RăspundețiȘtergere