duminică, 27 februarie 2011

Giveaway: MAC Kissable Lipcolour

UPDATE: Duminica, 6 martie, ora 14:05 - Acest giveaway s-a incheiat. In scurt timp voi anunta castigatoarea.

Cu ajutorul unei bune prietene de care v-am mai povestit, Pasagera, organizam primul nostru blog giveaway.
Astazi, ea aniverseaza 1 an de cand a luat cea mai inteleapta decizie, aceea de a se lasa de fumat, deci este motiv de sarbatoare.
Stim cu totii cat de rau ne face fumatul, semnale de alarma sunt peste tot. Se cheltuie o gramada de bani in industria tutunului si deopotriva pe campanii antifumat. Si cu toate acestea, atat de multe persoane sunt dependente de acest viciu. Personal, sufar foarte tare ca mama "m-a pacalit" de cateva ori cu tentative de a se lasa de fumat, dar nu a reusit niciodata sa o faca definitiv.

Voi ce parere aveti despre fumat? Ce urati cel mai tare la fumat? Spuneti-ne parerea voastra, aici, sau pe blogul Corinei si aveti sansa sa castigati un ruj lichid MAC Kissable Lipcolour nuanta Woo Me – o nuanta nude superba.

Iata detaliile concursului:
Perioada de desfasurare: azi, 28 februarie - 6 martie, ora 14:00.
Pe 6 martie, seara, atat eu, cat si Corina vom anunta fiecare castigatoarea unui ruj lichid MAC Kissable Lipcolour nuanta Woo Me.
Conditii de participare:
- Lasati un comentariu la aceasta postare cu ceea ce va deranjeaza cel mai mult la fumat/ fum/ fumatori. Exprimati-va in cateva cuvinte sau printr-o povestioara.
- Neaparat specificati in comentariul vostru si adresa voastra de email. Cand voi alege castigatoarea, criteriul de validare va fi ca voi primi un email de pe adresa cu care s-a inscris. Pentru un plus de protectie impotriva spam-urilor va recomand sa editati un pic adresa de email (exemplu: andreea.beauty.reviews(at)gmail.com) sau sa mentionati: cont yahoo sau gmail sau hotmail urmat de ID vostru (exemplu: cont gmail: andreea.beauty.reviews)

Pentru a avea mai multe sanse de castig , puteti participa atat la giveaway-ul de pe blogul meu, cat si la cel de pe blogul Corinei, cu acelasi raspuns sau cu un altul, insa nu veti putea castiga ambele premii.
Puteti participa si daca sunteti fumatoare si daca sunteti nefumatoare, si daca aveti un blog si daca nu aveti blog, atata timp cat indepliniti conditiile de mai sus.
Castigatoarea isi va asuma datoria de a face un review produsului oferit. Daca are blog, il va posta pe blogul sau, daca nu, imi va trimite mie pe email un scurt review cu acordul de a-l publica aici.

Daca aveti blog, este de apreciat sa faceti o mica postare cu link catre giveaway-ul meu si/ sau al Corinei.
De asemenea, a fi follower nu este o obligatoriu, dar acest lucru va da posibilitatea sa cititi articolele noastre si sa participati la urmatoarele giveaway-uri.

Eu si Corina vom alege castigatoarele in felul urmator: un premiu va merge la cel mai bun raspuns, iar un premiu va fi ales cu random.org.

Castigatoarele vor fi desemnate duminica, pe 6 martie nu mai tarziu de ora 21:00, iar premiul il va primi prin Posta, sau daca este din Bucuresti i-l voi inmana personal, daca ii va face placere sa ne intalnim.

Deci? Voi ce urati cel mai mult la fumat? Eu: faptul ca un miros ingrozitor se impregneaza pe haine, par, gura, unghii - asta cu efect imediat. Cel mai tare urasc faptul ca iti fura sanatatea. Neaparat sa cititi si povestea interesanta a Corinei.

Nota: Produsele oferite in aceste giveaway-uri au fost cumparate de Corina si nu fac parte dintr-o campanie publicitara. Ea a fost atat de draguta sa imi ofere si mie acest ruj lichid, asa ca puteti astepta cat de curand si review-ul meu.

PS: Pana la finalizarea acestui giveaway, sambata, 6 martie, ora 14:00 NU vor fi publicate comentariile vostre participante in concurs. Daca aveti insa nelamuriri sau intrebari, va voi raspunde cu placere.

40 de comentarii:

  1. Eu am trait ani de zile cu impresia ca nu exista viata fara fumat si ca, daca voi renunta la tigari, pur si simplu as trece printr-o moarte mai mica.
    Fumatul este un drog parsiv, te face sa crezi ca tu il vrei, tu de bunavoie, si-n nici un caz ca de fapt ai NEVOIE, esti doar dependent si nimic mai mult. Asta mi se pare cel mai grav, ca isi bate joc de liberul arbitru.

    Cel mai mult am urat faptul ca fumatul mi-a stricat toate saruturile :( Cu gusutul oribil din gura si cu o respiratie imputita, aveam tupeul sa ma ating de omul drag... imi pare rau ca poate suna aiurea ce zic, dar asta este adevarul, fumatorii sunt imputiti. Din fericire nu ma refer la caracterul lor, asa ca se poate schimba :))
    Apoi mai este mirosul pe care-l emana pielea unui fumator, brr. De multe ori stau cu nasul pe mine si ma adulmec, in sfarsit sunt om, iar nu furnal! Referitor la par, ar trebui inventate sampoanele cu extract de tutun si fum :D din moment ce oricum celelalte arome nu rezista pe parul unei fumatoare.
    Ani de zile mi-am supus putinii prieteni nefumatori la damful oribil din apartamentul in care stateam; dar macar ei erau in trecere, eu mai si dormeam acolo.
    Mi-e mila cand inca vad sclavi ai unui gest, caci da, cel mai groaznic efect este sclavia! si incerc sa le spun ca exista o viata normala si dupa renuntare. Poti face dragoste si fara tigara de dupa. Chiar asa, stiti ce fac nefumatorii dupa? Mai fac o data! :> Exista si masa copioasa fara tigara la sfarsit, poti astpta in statia de autobuz si fara sa te otravesti samd. De fapt, dupa o vreme nici nu-ti mai vine sa crezi ca tu ai fost ala care fuma cu inversunare.
    Fumatul este doar o sinucidere lenta, imi pare rau ca nu este constientizat acest fapt. Este pur si simplu un gest absolut stupid, far noima. Sper ca toti drogatii sa reuseasca sa se lase, este chiar o realizare importanta in viata cuiva.
    Pana la urma faptul ca putzeau hainele chiar si-n dulap nu e nimic fata de faptul ca s-ar putea sa se strice un organ-doua din corpul nostru... rau oricum am facut, dar macar sa-l minimizam. Eu nu vreau neaparat sa castig, dar sa se lase cineva de fumat dupa ce citeste pe aici si asta va fi perfect! :)
    Pentru cine are animal de companie: daca-l iubiti, i-ati baga tigari aprinse in bot?... Atunci iubiti-va si pe voi si terminati cu prostiile.
    In ultimul rand, fiecare face ce vrea. Nu ma uit cu scarba la fumatori, cel mult cu mila ca nu-s constienti in ce se baga.
    email pe yahoo : pinkdidlee Blog nu mai am de ceva vreme, as fi scris cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fumatul activ/pasiv dauneaza grav sanatatii, o stim cu totii asta, dar putinora le pasa ..
    De sarbatori, cand iesim in oras sau doar la o plimbare suntem bombardati de mirosul sufocator al trecatorilor sau al rudelor si de fiecare data ne spunem oful ori ne retragem intr-o alta camera sau loc. Ne deranjeaza mirosul ingrozitor care se impregneaza astfel cand ajungem acasa in primul rand ne aerisim hainele(inainte de spalare) ai apoi un dus. Nu inteleg cum ne pot ura multa sanatate, dar cand le spui sa iasa pe terasa ca te deranjeaza fumul, tot ei sunt revoltati, mai presus de toate le vin cheful cand vrei sa mananci si tu !
    Odata, eram pe strada si discutam in mers cu sotul cand am avut neplacerea sa inghit un fum scos de al trecator direct in gura mea, am simtit ca mor.. Pentru binele tuturor ar fi ca nimeni sa nu mai fumeze, dar daca o fac, sa se abtina langa nefumatori si sa fumeze in alta parte.

    mihaela.mihordea(@) gmail(.) com

    P.S.: imi place foarte mult culoarea, multumesc pt giveaway fetelor !

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna . Este o buna intrebare .
    Pe mine , ma deranjeaza foarte mult fumatul in sine , fiind nefumatoare.Nu inteleg ce placere gasesc oamenii in aceasta activitate pacatoasa. iti spun sincer ca atat parintii cat si cei doi frati ai mei fumeaza.Tatal meu abia acum 6luni s-a lasat deoarece a descoperit ca are BPOC si sindromul apneei in somn(care impreuna formeaza o boala fatala numita overlap)- cauzat de cei 45 de ani de fumat.
    Ma ingrozeste gandul ca din cauza fumatului exista riscul ca el sa pateasca ceva in timpul somnului sau daca face efort...Eu am fost cu el la doctori , la spitale si am inchiriat dispozitive medicale pr oxigenoterapie.Insuficienta respiratorie , insuficienta cardiaca,bronhopneumonie obstructiva cronica,pauze de respirat in somn , nu intra suficient oxigen in plamani, sangele s-a ingrosat , inima este supusa unui efort marit de a pompa sange,pielea a capatat o tenta inchisa...si inca multe simptome cauzate de fumat !
    Nu pot spune decat ca am vazut cu ochii mei cat de daunator este fumatul si este pacat ca nu toti oamenii stiu riscurile la care se supun de bunavoie... ma deranjeaza fumul,fumatul si persoanele care fumeaza in jurul meu crezand ca nu-i nimic rau in asta , pe cand fumatul pasiv este la fel de daunator ca si cel activ!
    Cine o fi descoperit tutunul ?! :(
    adresa mea de email este foxy_kory(at)yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna.
    Eu nu am fost niciodata tentata sa fumez si am 26 ani... Sincer nu stiu cum am reusit pentru ca am tot avut prieteni care fumau. Nici acum nu sunt tentata mai ales cand stiu ce efecte nocive au. Pacat de cei ce fumeaza, pentru ca pe langa plamanii "arsi" se mai aleg cu dinti si unghii ingalbenite, dar si cu un miros oribil, ingrozitor si persistent in haine, piele si par. Si sa n u mai spun ca afecteaza si pe cei din jur fumul tigarilor.
    Deci eu sunt CONTRA tigarilor pana la moarte.
    Si asa ca o paranteza o sa spun in ce mod funny s-a lasat de fumat sotul meu: a facut un pariu pe un sut in fund cu cel mai bun prieten si s-a tinut sa castige. Si a castigat:)

    cont yahoo: catalina_mea (catalina_mea@yahoo.com ca sa fiu mai sigura)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cel mai mult ma deranjeaza la fumat mirosul care ramane in gura,dar mai ales pe degete.Nu se duce nici cu sapun,nici cu servetele umede,parca e lipit acolo cu super-glue:))
    Eu m-am lasat de fumat atunci cand prietenul meu si-a luat inima in dinti dupa un an si jumatate sa imi spuna ca atunci cand ma saruta dupa ce fumez parca ar saruta o scrumiera(el fiind nefumator).Atunci am pus piciorul in prag si am reusit.
    Adresa mea este: castraveti_murati13@yahoo.com,si te urmaresc cu numele irene boutique.
    Am postat despre giveaway pe blogul meu: http://irinagazolina.blogspot.com/2011/02/un-nou-giveaway-la-andreea-pe-blog.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Cel mai tare urasc la fumat ca a devenit un trend.Cine fumeaza are stil.A devenit cool sa fumezi,iar daca nu fumezi esti luat de prost"haha,nu fumezi,cum e posibil,nu stii ce pierzi".Eu fiind eleva stiu despre ce vorbesc;in grupa suntem 10 si doar 2 nu fumam.La inceput erau doar 2 ,si ca de obicei aveau o parere foarte buna despre ei,si colegii care au o personalitate nu la fel de puternica ca si ei si-au dorit sa fie ca ei ,si cum s-au gandit sa faca asta?ei bine FUMAND.Nu crezi ca ideea asta de TREND e cel mai groaznic lucru care se intampla?Pentru ca problemele fizice se rezolva mai usor ca si ce le psihice,pentru ca sa ajungi sa fumezi din cauza unor compleze e o problema psihica.
    Acestea fiind spuse mi-am incheiat pledoaria de persoana indignata pe ceea ce se intampla cu persoanele din jurul ei,pe inconstienta si idiotenia care zboara prin aerul din liceele romanesti.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vreau sa incep prin a spune ca am fost fumatoare, m-am lasat ultima data prin luna Mai 2010 foarte usor dupa ce am citit cartea lui Allen Carr - In sfarsit nefumator. (o recomand, cu toate ca in cazul iubitului meu nu a avut acelasi efect dar, a avut efect si in cazul mamei mele care a fumat vreo 20 de ani)
    Urasc mirosul, la fel ca majoritatea femeilor, dar pe langa asta mai e si dintii ingalbeniti si tenul imbatranit, care sunt tot efectele fumatului.
    Email: me.blogging10(at)gmail(dot)com.
    Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  8. De cand eram foarte mica, parintii mei au fumat si de cand ma stiu, in bucatarie a fost fum de tigara de nu puteai sta nici macar un minut acolo ca parul incepea sa miroasa de parca era o scrumiera.
    Tin minte ca eram in clasa aVI-a atunci cand pentru cateva clipe mi-am lasat geaca in bucatarie, iar cand am ajuns la scoala si am intrat in clasa, profesoara de matematica m-a intrebat de ce miros atat de tare a tigari si m-a intrebat daca fumez sau am umblat printr-un bar. M-am simtit groaznic si, desi incercam sa ii explic ca nici nu ma gandesc sa fumez vreodata, am observat scepticismul din privirea ei.
    Sa fumezi mi se pare groaznic, iar persoanele fumatoare ma cam dezgusta in primul rand pentru faptul ca miros ingrozitor iar in al doilea rand pentru ca sunt obligata sa inspir fumul lor daunator ce imi afecteaza sanatatea.
    Consider ca cea mai buna decizie pe care o poate lua un fumator este sa incerce sa renunte la acest viciu, ce nu ii afecteaza doar sanatatea, ci si frumusetea, imbatrandindu-l.

    PS: Parintii mei s-au lasat de fumat acum cateva saptamanii si nu pot fi mai bucuroasa de atat! Pot chiar sa iau micul dejun in bucatarie fara sa risc sa capat "acel" miros.

    madda_ilade at yahoo dot com

    RăspundețiȘtergere
  9. Nefumatoare de…3 ani? Nu, cred ca sunt 3 si ceva… Fumasem 10 ani cred, am cumparat si eu cartea dar nu m-a influentat deloc si mai avusesem o tentativa de a ma lasa insa m-a tinut 1 luna si jumatate. Cum am reusit? Pai sotul meu a oprit fumatul intr-o zi in preajma sarbatorilor, el care fuma tigara de la tigara. Avea tigara aprinsa si isi mai lua alta din pachet :) ) Au inceput tachinarile de genul ” da` tu cand te lasi?” dar n-au tinut! Am facut apoi un pariu, daca ma las primesc o suma importanta din bugetul familiei, cu care sa fac ce doresc. Si atat mi-a trebuit… Am stabilit data, m-am tinut de promisiune si din banii castigati mi-am luat ceva ce imi doream foarte mult. Au trecut anii si astazi tigara este o amintire indepartata, rar mi se mai face dor insa nu as incerca sa imi aprind tigara pentru ca mi-e frica sa nu ma reapuc. Nu o caut, pot sta intre fumatori insa la fel ca inainte, ma deranjeaza fumul.. Nu-mi doresc sa ma reapuc si sper ca lucrurile sa ramana asa. Ca sa nu mai spun ca daca Doamne fereste se inampla asa ceva, trebuie sa dau inapoi dublul sumei! Si sotu` meu e foarte serios, nu m-ar ierta :) )))). So, totul tine de dorinta personala..asa ma gandesc. Cu putina ambitie nu numai ca te poti lasa de tigari dar poti muta muntii din loc. Si eu sunt ambitioasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu sunt fumatoare, dar urasc de fumul pe care il inhalez cand iau contact cu persoane fumatoare, urasc mirosul care iese foarte greu din par si din haine, sunt suparata pe persoanele care fumeaza deoarece sunt constiente ca isi pun in pericol sanatatea si totusi nu se opresc. Adresa mea de e-mail: andreea_desire_88@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. AH,buna andreea,acum cand am vrut sa postez pe blogul meu:sudessa.blogspot.com mi-am dat seama ca nu am trecut adresa de e-mail.
    pe yahoo: mey_mmr

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua!
    Eu sunt Adelina,iar adresa mea de e-mail este addddeee(@)yahoo.com ; cont yahoo.
    Sunt contra fumatorilor,deoarece aceasta este o 'oportinitate' de ati scurta viata cu cate 3-8 min / tigara.
    Cei care au calcat cu piciorul stang in familia fumatorilor nu sunt constienti intotdeauna >sau toti< despre riscurile si schimbarile lor in viata din pricina fumatului.
    Acest lucru este ca un viciu de care nu te poti descotorasi atata timp cat nu ai vointa si puterea de a fi un invingator.
    Sanatatea sta echilibrata sau sprijinita de o balanta ; iti distrugi plamanii si in acelasi timp intreg corpul.
    Nu mai spun ca atatia bani pe SAPTAMANA ! 12 lei / pachetul . 12 * 7 = multi bani pentru un pachet de tigari in fiecare zi pe saptamana. Ce sa mai spun pentru un an?!:)
    Nu numai ca te distrugi pe tine ci si pe cei din jur; fumul care il inspira oamenii nefumatori , care , din nefericire, se afla langa un fumator ajung la ei in plaman si se pot imbolnavi si acestia la randul lor!
    Sincer, toti ii criticam pe ceilalti,cei fumatori,dar nu se stie cum destinu` ne da si noua o data si o data un pachet in mana:).
    Cert e ca eu nu fumez , dar in acelasi timp ii inteleg pe de-o parte si pe cei mai nefericiti si incerc s aii ajunt.
    Dar ajutorul vine din inauntrul lor!
    Cu ajutorul vointei si puterii lor, pot demonstra ca pot fi eroi..eroi ce le-a fost deschisa o noua poarta!

    Tu esti un erou si meriti aplauze!
    Felicitari,draga mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Andreea!
    Este foarte frumos acest ruj lichid, este o nuanta perfecta si m-am gandit sa particip si pe blogul tau cu aceeasi poveste cu care particip si pe blogul Corinei pentru sanse mai multe. :)
    Asadar, o sa-ti spun o povestioara despre fumat, mai exact despre mica mea experienta in acest sens. N-am fost niciodata fumatoare, asa am considerat eu, dar prin clasa a 8-a m-a macinat curiozitatea sa vad cum este sa fumezi, sa vad ce senzatie poate lasa o tigara si ce gust are ea. Asadar, cateva prietene si cu mine ne-am decis sa facem lucrul asta impreuna, pentru toate fiind un inceput. Cea mai mare greseala a noastra era ca fumam la scoala, acolo unde erau sanse foarte mari sa fim prinse de profesori, ceea ce s-a si intamplat dupa cateva luni cand distractia a luat sfarsit, iar noi era cat pe ce sa suportam consecintele la sfarsit de an. Povestea cu fumatul s-a reluat la sfarsitul clasei a 12-a si putin la inceputul anului intai de facultate, dar nu au mai fost implicati profesori de data aceasta si totul s-a terminat cu bine. Am ales sa nu mai continui pentru ca imi era teama ca voi deveni dependenta la un moment dat, nu ma vedeam fumatoare si in plus, nu eram pregatita sa cheltui banii pe tigari. Am vrut sa fie o experienta de scurta durata din care sper sa fi invatat ceva util. In ciuda acestei intamplari, sunt o persoana care nu suporta fumul de tigara, nu imi place sa ma inec cu aerul acesta toxic mai ales cand intru intr-un spatiu inchis. Imi amintesc de profesoara de chimie din generala care ne spunea ca este mai periculos sa fi fumator pasiv decat activ, desi eu cred ca nici invers nu este mai bine. Pe langa acest lucru, este o senzatie neplacuta atunci cand mirosi din cap pana in picioare a fum, se imbiba parul, hainele, pielea si cateodata chiar si cei din jur au de suferit. Este pacat ca investim bani si rabdare in produse de curatare si ingrijire, ne spalam, ne aranjam, ne parfumam, iar in momentul cand aprindem tigara ruinam tot efortul depus. Cred ca tuturor ni s-a intamplat macar o data sa fim putin deranjati de mirosul pe care il simtim atunci cand intram in contact cu o persoana fumatoare, aceeasi problema se poate rasfrange si asupra noastra, iar eu sunt de parere ca nimeni nu isi doreste sa emane un aer greoi care va fi resimtit de cei din jur. Nu este un sentiment placut sa observam cum fumatul isi lasa amprenta in timp asupra unghiilor, dintilor, ochilor, tenului si chiar si asupra vocii. Din oamenii frumosi pe care natura ne-a inzestrat vom deveni acei oameni cu probleme de sanatate, cu pielea degradata, unghiile, dintii si ochii ingalbeniti. Eu mi-am dat seama ca aceste lucruri mi se pot intampla si mie si vreau sa ma feresc de fumat cat mai mult timp posibil. Din pacate fumatul slabeste si rezistenta organismului, obosim mai usor, nu mai putem practica un sport asa cum se cuvine si cresc sansele de a face infarct. Este un risc pe care nu doresc sa mi-l asum, mai ales cand stiu poate fi prevenit. Am incercat de mai multe ori sa il conving si pe prietenul meu sa se lase de fumat, de nenumarate ori i-am spus ce riscuri pot apare, dar se pare ca nu este pregatit sa faca acest pas, de fapt nu cred ca este hotarat pe deplin ca sa renunte si din pacate eu ma amagesc in toata povestea asta. Este deranjant sa ii vezi pe cei din jur cum isi calculeaza banii de fiecare data si cum acest viciu ii impiedica sa se rasfete cu alte lucruri frumoase si sanatoase.
    Sa speram ca tot mai multi oameni vor realiza cat de importanta este sanatatea lor, dar si a celor din jur si sa mai speram ca macar de dragul lor vor renunta la fumat.
    Iti doresc o primavara frumoasa si calduroasa!
    Te pup!

    d89diana . yahoo . com

    RăspundețiȘtergere
  14. buna. in primul rand vreau sa-ti urez o primavara frumoasa si plina de bucurii!
    povestea mea legata de fumat e destul de scurta.. am fumat timp de aproape 3 ani, iar ultima tigara pe care am fumat-o a fost in ziua in care am aflat ca sunt insarcinata. de atunci nu m-am mai atins de tigari. a fost foarte usor sa nu mai ating pentru ca in primul si in primul rand m-am gandit la bebe. si abia pe urma la mine. poate daca nu venea bebele si acum as fi fumat. asa ca in primul rand trebuie sa-i multumesc lui ca m-a determinat sa renunt la acest viciu. in iunie se implinesc 3 ani de cand am renuntat la fumat. la un moment dat cineva mi-a spus ca a fost gresit faptul ca am renuntat dintr-o data pentru ca toate toxinele se elimina prin placenta si implicat afecta sarcina. acest lucru l-am aflat la mult timp dupa ce am nascut, dar si daca as fi aflat atunci, nu as fi fost de acord sa continui sa fumez, chiar una sau doua tigari pe zi. as fi fost mai mult decat egoista ca nu m-as gandi la un viitor sufletel care ar fi fost afectat. cel mai mult ma deranjeaza cand unii medici spun ca nu e rau daca fumezi o tigara pe zi. eu nu sunt si nici nu voi fi vreodata de acord. cand vad o mamica cu burtica si cu tigara in mana mi se ridica parul in cap. poate ca unele mamici nu isi dau seama ca pe moment poate nu vor exista probleme medicale, dar in viitor nu ai de unde sa stii cum bebelusul va avea de suferit.
    de asemenea, ma deranjeaza cand vad in parc parinti, bunici care fumeaza langa copii. pe langa faptul ca nu se gandesc la sanatatea celor mici, mi se pare lipsa de bun simt fata de ceilalti oameni din parc. cand ma duc in parc, vreau sa simt aer curat, fara gaze de esapament sau fum de tigara. nu cred ca cer prea mult, nu?
    sau un alt aspect care ma deranjeaza mult - fumatul pe strada. mi s-a intamplat de nenumarate ori sa fiu nevoita pur si simplu sa traversez sau sa merg mai repede pentru ca in fata mea cand eram cu caruciorul cu cel mic, se trezea un domn sau o doamna sa-si aprinda o tigara si tot fumul sa ne vina in fata. din nou mi se pare o lipsa de bun simt. daca as fi fost singura ar fi fost altceva, dar cand sunt cu cel mic langa mine, ma deranjeaza peste masura.
    nu-i condamn pe cei ce fumeaza, este treaba lor. sunt convinsa ca orice fumator cunoaste riscurile fumatului, inclusiv a celui pasiv. in schimb ii felicit pe cei ce nu fumeaza! in primul rand scapa de mirosul neplacut de care un fumator nu-si da seama mereu, au un organism mult mai sanatos si mai rezistent, au posibilitatea ca acelasi buget lunar pe care un fumator il aloca pachetelor cu tigari sa-l investeasca in ceva pe placul lor. in plus nefumatorii au parte de camere cu aer mult mai curat de a unui fumator care isi savureaza tigara intre 4 pereti.
    sper ca nu v-am plictisit cu mesajul meu, dar am incercat sa va descriu in cateva cuvinte ce inseamna fumatul pentru mine. multumim pentru giveaway!
    la.hanul.ancutei {at} gmail. com

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna,

    Sunt Daniela Gramu ... iar adresa de mail este gramudaniela at gmail dot com.
    Din fericire suntem o familie de nefumatori (atat eu cat si sotul meu) si asta ma bucura maxim. Sumtem amandoi oameni foarte echilibrati si nu ne lasam prada viciilor, insa avem si noi "placeri vinovate".
    Din pacate in primavara noastra nefumatoare s-au strecurat si ceva fumatori:
    - cumnata mea (locuim impreuna) si ma deranjeaza foarte tare ca miroase a tutun dupa ce isi savureaza viciul. Cel mai grav este ca noi avem un bebel de 9 luni si mi se urca sangele in cap cand vad k nu evita sa fumeze cand urmeaza sa fie in preajma bebelusului.
    - tatal meu, care este bolnavior si daca s-ar lasa de fumat s-ar simti ceva mai bine, dar el nu... s-a lasat acaparat de acest viciu si ce este mai grav: nici nu incearca

    Din pacate sunt multe persoane care se confrunta cu astfel de probleme ... imi pare rau pentru ei

    Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna!
    Vreau sa te felicit in primul rand pentru curajul si taria de a renunta la tigari. Eu nu sunt fumatoare si nu am nici in familie fumatori.
    Inca de cand eram mica ma deranja foarte tare fumul de tigara, imi facea ochii sa lacrimeze si nasul sa usture iar daca stateam prea mult intr-o incapere in care era fum de tigara imi venea sa adorm.
    Totusi peste cativa ani m-a tentat sa incerc, teribilismul varstei probabil. Si am incercat. Am tras primul fum, aveam 14 ani. Nu mi-a placut. Am simtit ca imi arde gatul si m-am inecat. De atunci mi-am spus ca nu o sa mai incerc niciodata deoarece un lucru care imi produce atatea senzatii neplacute de la primul fum nu poate fi decat absolut otravitor pentru corpul meu.
    La fumatori ma deranjeaza cel mai mult faptul ca aleg sa isi chinuie corpul si isi sacrifica sanatatea pe altarul nepasarii. Am intalnit si fumatori incapatanati care pur si simplu nu vroiau sa renunte desi stiau ca le face rau. Incercau sa demonstreze ceva oare? Eu cred ca tot ce au demonstrat e faptul ca sunt atat de puerili cand vine vorba sa aleaga intre viata si moarte. Prea dur spus moarte? Nu cred. As vrea ca toti cei care fumeaza sa inceteze sa mai fie ignoranti. Sa-si recunoasca slabiciunea si sa aiba taria de a fi un om intreg, nu doar o marioneta in mainile abile ale viciului.
    Adresa mea de mail e tais379@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna.Am gasit blogurile voastre intr-un post despre giveaway si ma bucur ca am facut-o.Cu siguranta am sa va urmaresc si in continuare.
    Incep povestioara cu precizarea ca nu sunt fumatoare dar toti din jurul meu fumeaza,in special tata si iubitul meu,din fericire mama s-a lasat,dar si majoritatea prietenilor si colegilor.Este foarte greu sa mai gasesc intre persoanele aproapiate una nefumatoare pentru ca ori sunt fumatori inraiti ori ocazionali.Ce ma deranjeaza cel mai tare? In primul rand faptul ca fiecare din ei isi distruge sanatatea si nu constientizeaza sau o fac dar tigara e mult prea importanta.Acest aspect mi se pare cel mai important.Apoi urmeaza fumul inecacios care m-a deranjat intotdeauna dar m-am obisnuit,care intra in haine si acolo ramane pana la spalare,iar cand sunt proaspat spalata pe cap daca stau cat de putin in fum dupa aceea imi miroasa foarte tare si nu mai scap pana la urmatoarea spalare complet(ce sa fac daca nimeresc?sa ma spal in aceeasi zi a doua oara?).Nici partea financiara nu e de neglijat pentru ca un fumator cheltuie lunar cam 250-300 lei care ar putea fi investiti in orice altceva care sa iti imbunatateasca starea ,nu sa o strice.
    Sper ca nu m-am intins prea mult,dar toate aceste aspecte sunt foarte deranjante si ar trebui sa dea de gandi fumatorilor.
    Multumim pentru giveaway!

    RăspundețiȘtergere
  18. am uitat sa las adresa de mail: cont yahoo-ioanab_9

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna!
    Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare la persoanele fumatoare este atitudinea pe care o au,unii dau impresia ca fumatul este cel mai gratios lucru posibil(asta se observa cel mai bine la fetele din licee,foarte cool fumatul in perioada aceea)si tocmai atitudinea asta da impresia,mai ales persoanelor marginalizate ca trebuie sa se apuce de fumat pentru a fi acceptate in colectivitate.
    De ce am ales sa vorbesc tocmai despre fumatul in licee?pentru ca este perioada in care majoritatea fumatorilor au preluat acest obicei si pentru ca sunt de parere ca nu curiozitatea este de vina,ci tocmai dorinta aceea de a fi acceptat in grupurile "cool".
    In ziua de astazi nu reclamele la tigari,sau parintii fumatori sunt cauza principala,ci anturajul tocmai prin aceasta atitudine pe care o adopta.
    email: anamaria.gavrilescu(at)yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu personal sunt nefumatoare si am avut o tentativa in liceu de a ma apuca de fumat,pe motivul “sa fiu mai slaba”.
    Desi era un motiv destul de “bun” la momentul respectiv,pentru mintea de atunci,m-am tinut totusi departe de acest viciu.Dupa doar 2 tigari,am realizat ca nu,nu vreau sa fumez. Imi era oarecum greu,trebuie sa recunosc,ca toti colegii mei de liceu erau fumatori in proportie de 90% Asta evident crease bisericute & stuff. In schimb mergeam culmea cu ei la tigara in pauze,desi nu fumam.E drept ca se spune ca un nefumator inhaleaza mai multa nicotina decat un fumator,atunci cand sta langa acesta,dar sincer nu prea mi-a pasat.
    Am considerat ca totusi,oricum am fi : fumatori sau nu,trebuie cumva sa acceptam acest viciu.Nu fumez asadar,dar in schimb sunt bautoare de cafea, beau cam o cana de cafea pe zi.
    Toti fostii mei prieteni au fost frumatori,pe mine m-a enervat teribil treaba asta,dar cu timpul am acceptat ideea.Ce nu am inteles niciodata e cum reuseste un om sa depinda de un lucru anume.Chiar ma gandeam cum eu,dupa doua tigari fumate,daca pot spune asa,nu am devenit dependenta?
    Ce ma enerveaza la fumatori? Hai sa fac o “lista”.

    RăspundețiȘtergere
  21. In primul rand faptul ca atunci cand fumeaza deranjeaza si pe restul din jur nefumatori,automat inhaleaza si restul nicotina lor.Deci ar fi vorba de sanatate.
    Al doilea aspect ar fi ca toate hainele miros a tigari.Initial adoram mirosul mainilor lui,care miroseau mereu a tutun (asta la inceputul relatiei noastre de acum 8 ani).Apoi cu timpul,am ajuns sa constat ca am probleme respiratorii si faptul ca fumeaza in prezenta mea chiar imi face rau.Ma ia tusea si ma tine 5 min … Aerisesc destul de des camera,si incerc pe cat posibil sa nu sau chiar aproape de el atunci cand fumeaza. Cel mai greu de evitat fumul e atunci cand esti intr-un club.Toata lumea aproape ca fumeaza :)
    Nu imi place din nou,faptul ca majoritatea fumatorilor atunci cand fumeaza,prefera sa fie insotita fiecare tigara si de o cafea.Asadar,pe langa nicotina,mereu cate o doza de cafeina…
    Nu vreau sa insir acum efectele secundare ale tigarilor si ale cafelei,pe care cu totii le stim!
    Cel mai trist mi se pare cand vad cate un copil fumand sau cate un batran care desi nu are bani de o paine,mereu isi face rost de bani de un pachet de tigari.E dureros sa vezi ca noi oamenii suntem cateodata atat de slabi sa depindem de chestii nocive noua cum sunt cafeaua,tigarile sau drogurile.Bineinteles ca o tigara sau o cafea nu se poate compara cu un drog,dar oricum,din punctul meu de vedere orice care provoaca dependenta,e nociv.
    Ce nu mai imi place: atunci cand ma duc la un restaurant cu gandul sa servesc masa si langa mine sunt cateva persoane care fumeaza incredibil de mult.Culmea,la un moment dat nici nu mai conteaza ca sunt separeuri pentru persoane nefumatoare,pentru ca nu sunt izolate bine.
    Nu am inteleg niciodata ideea cu “fumez asa mult ca am nervi”,adica eu nefumatoare ce ar trebui sa fac? Sa incep sa fumez ca am nervi? Nu stiu,poate pe moment o tigara te salveaza cumva in aparenta de starea de nervozitate,dar nu asta e solutia evident.

    RăspundețiȘtergere
  22. Dupa ce am citit povestea ta,mi-am adus aminte de povestea bunicului meu,din partea mamei.A fost fumator timp de 20 ani si intr-o zi practic i s-a facut rau,nu mai putea respira si simtea pe propria piele ca fumatul ii face rau.Din ziua respectiva nu a mai fumat,iar pe vremea lui chiar nu existau tigari medicinale si nici atata surse de informare ca astazi.A fost si este inca,pentru ca inca mai e langa mine,un om care a avut o tarie de caracter exceptionala.Daca si-a propus ceva,mereu a dus la bun sfarsit telul propus.Morala: starea lui de sanatate chiar s-a imbunatatit de atunci,acum are probleme cu tensiunea,probleme specifice varstei lui- 75 ani.
    O alta mini poveste ,apropo de cum incepe un om sa fumeze.Cred ca majoritatea fumatorilor incep sa fumeze din curiozitate,sa vada cum este.Prietenul meu de exemplu mi-a povestit ca la el a inceput totul cand un fost coleg de liceu,i-a dat in clasa a noua primul pachet de tigari gratis.Baiatul respectiv era fiu de medic,si deh cum e la noi,”atentia” cu cartusul de tigari,sau ma rog asa era.Asadar primea saptamanal cate un cartus de tigari gratis,de ce sa nu incerce,si-a zis el… Din pacate nu a ajuns decat sa reduca numarul tigarilor de la un pachet jumate pe zi la jumatate de pachet pe zi.Oricum tot e o evolutie mai buna spre viitor,sa speram. :)

    Inca o data felicitari Corinei pentru faptul ca s-a putut lasa de fumat.
    Asteptam si revie ul tau la acest produs,Andreea!

    Numele meu este Andreea ,adresa mea de e-mail: bazardeimpresii@yahoo.com
    Bt nuanta glossului MAC e superba.
    Pupici!
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi cer scuze ca am lasat mai multe comentarii decat unul,dar am scris un mesaj kilometric si blogspotul nu lasa sa il postez.

    Pupici si multumim pentru giveaway!

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna Andreea! Te urmaresc cu Sense si am postat despre giveaway aici: http://sensetpl.blogspot.com/2011/03/giveaway-by-andreea-corina.html

    Si eu m-am lasat de fumat in urma cu 2 ani. A fost greu dar ma bucur foarte mult ca am facut-o. Motivul era ca tenul meu arata din ce in ce mai rau. In plus nu aveam mereu timp sa fumez intr-o cafenea, so mai fumam si pe strada, obicei pe care il consider dezgustator. Toate hainele mele miroseau ingrozitor, se impregtase si in pereti pentru ca oricat aeriseam, cand veneau parintii in vizita simteau mirosul. Dintii, care oricum nu sunt foarte rezistenti, mi s-au cariat in proportie de 70%. Uneori fumam atat de mult, ca ma trezeam cu o durere puternica in gat si un gust oribil.

    Mai precizez ca am fumat cam 4 ani si in ultimii 2 niciodata.

    mail: flori88@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  25. principalul motiv pentru care nu suport fumatul este ca acesta este una din cauzele decesului tatalui meu. ma rog, a fost combinatia neinspirata si nefericita cardiac+fumator dar cred ca fumatul i-a grabit sfarsitul. pe de alta parte mi se pare si scump sa fumezi, mai ales in conditiile economice actuale.
    mihaela_costache pe ymail.com

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna! Am postat si pe blogul Corinei. Voi spune aceeasi poveste, deoarece este povestea mea. Am postat si pe blogul meu despre giveaway (http://bluefairy-mada.blogspot.com/p/giveaway.html), iar email-ul eu este pe yahoo mada_3187.
    Povestea mea.. M-am apucat cand eram in clasa a 9-a si am fumat pe tot parcursul liceului.Eram adolescenta, tocmai intrasem la liceu,nu stiam pe nimeni si m-am indragostit de cine nu trebuie, de un baiat care m-a facut mult sa sufar. Acesta a reprezentat motivul pentru care m-am apucat de fumat. O buna prietena a incercat sa ma scoata din depresie si sa ma ajute si mi-a spus ca tigarile m-ar ajuta sa alung oarecum supararea. Si am incercat, pentru ca oricum eram intr-o stare jalnica si am zis ca nu mai conteaza. Am fumat prima tigara, mi-a fost si putin rau de la ea, dar am trecut peste partea asta si am incercat alta si sa-mi canalizez toata suferinta in ea.Si am fost surprinsa ca intr-un fel straniu parca ma simteam mai bine, parca puteam sa alung gandurile rele. Acum stiu ca totul era din subconstientul meu, dar atunci eram inca un copil. Si am continuat sa fumez, si m-am alaturat unui grup care fuma..incetul cu incetul parca nu mai concepeam sa nu inceapa ziua fara sa fumez..totul se invartea in jurul tigarilor..La inceput a fost pentru a ma elibera de ganduri rele, dar apoi aveam impresia ca imi place sa fumez, nu vroiam sa ma mai las. Cand stau acum si ma gandesc numai cati bani am cheltuit pe tigari si cate lucuri frumoase mi-as fi putut lua daca strangeam banii aceia in loc sa fac un lucru care imi strica sanatatea, imi ocupa timp. Trebuia sa am grija mereu sa nu miros a tigara, sa nu se prinda mama mea ca fumez (aveam tot timpul gume, creme la mine, sa alung mirosul). Ce urat mai puteau mirosi mainile si gura de la tigari, dar nu-mi pasa asta. Am continuat sa fumez pana in clasa a 12-a si ajunsesem sa fumez destul de mult.Incercasem de cateva ori sa ma las de fumat,dar niciodata cu convingere adevarata,ci mai mult ca un test, dar nu reusisem,aveam nevoie de tigari, ma simteam rau fara ele si nici anturajul nu ma lasa (toata lumea fuma si era foarte greu sa te lasi in astfel de conditii).Dar in clasa a 12-a a avut loc o ruptura fata de acel anturaj, au avut loc certuri, si ne-am departat. Iar la putin timp l-am cunoscut pe iubitul meu, care era nefumator. Am inceput sa iesim in fiecare zi, iar primele 2 saptamani el nu a stiut ca eu fumez (fumam doar cand eram acasa singura)Cand a aflat ca fumez a fost oarecum surprins,dar nu m-a obligat sa renunt ci a vb cu mine,mi-a dat sfaturi,alternative,mi-a deschis ochii.Si am zis sa incerc,macar de dragul lui.A fost foarte greu,cine a fumat stie asta,nu puteam sa renunt si am mai fumat pe ascuns.Ajunsesem sa ma simt foarte dezamagita de mine pentru ca nu reuseam sa ma las,uram acest lucru,ma simteam neputiincioasa.Chiar nu pot sa reusesc?Ult tigara am fumat-o plangand,pt ca simteam ca il tradez.El avea incredere in mine ca o sa incerc,iar eu ce faceam?Si am luat ultimul pachet, si l-am aruncat.Mi-am impus ca voi reusi. m ajuns sa urasc tigarile pentru ce imi facusera!Si incetul cu incetul,a trecut o sapt,o luna,6 luni.Si intr-o zi am ramas sa ma gandesc cat de bine era fara sa fumez,ma simteam sanatoasa,curata,libera sa fac ce vreau. Mergeam foarte mult pe jos,alergam,jucam jocuri-inainte nu prea reusesm pt ca imediat oboseam si respiram greu).Chiar era bine!Nu-mi venea sa cred cate pierdusem prin fumat!Si asa au trecut 5 ani de cand nu am mai fumat deloc si ma simt foarte bine si impacata cu mine.Acum nu pot concepe sa mai fumez vreodata,am impresia ca ma sufoc cand sunt in preajma cuiva care fumeaza si stau si ma gandesc-cum de puteam respira atunci?Cat de mult greseam,cat rau imi faceam!As vrea sa o conving si pe cea mai buna prietena a mea sa renunte,sa aiba ambitia mea.Dar inca nu am reusit,e incapatanata,dar nu renunt. Urasc ce ii fac tigarile,stiu o imbolnavesc si as da orice sa reusesc sa o conving sa se lase. Sper sa reusesc intr-o zi.Sper sa ajute pe cineva povestea mea!Aveti incredere in voi pt ca se poate!Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna Andreea!
    Te urmaresc cu numele Amalia
    e-mail:metropole_insomnia(at)yahoo.com
    Am facut aici un mic post despre giveawa-ul tau:http://amalia-girlytalk.blogspot.com/2011/03/giveaway-uri-in-luna-femeilor.html
    Acum sa iti spun povestioara mea legata de fumat care incepe cred, exact ca in cazul majoritatii.
    Am fost tentata sa ma apuc de fumat undeva la sfarsitul clasei a8a.Stresata din cauza examenelor am inceput sa fumez si sa beau cafea destul de des pana a devenit o obisnuita zilnica.Nu cred ca fost vorba de teribilism sau sa demonstrez cuiva ca sunt "cool"cum era pe vremea respectiva:))
    Ideea era ca ai mei mi-au permis sa fumez in casa,initial fara sa ma vada ei, decat sa fumez pe la coltul blocului,sa ma vada vecinii, dupa cum spunea mama:)
    Asa am ajuns ca in anul II de facultate sa am deja la activ 5 ani de fumat.Nu mi-am facut niciodata probleme in legatura cu ce consecinte ar putea avea asta pana cand am observat ca amestecul de stres, nemancat, fumat, cafea si oboseala imi dadea niste migrene si niste dureri in piept ingrozitoare.
    Am fost nevoita sa ma las de fumat dar iti jur ca si acum, dupa 1 an si ceva inca visez noaptea ca mai iau cate o tigara si spun"Gata asta e ultima, promit" ca sa nu mai spun cum e cand vad prin filme ca savureaza cineva cate o tigara:)) Imi este in continuare foarte greu sa ma abtin.
    Ce parere am acum?Ca nu stiu cum ma suporta in masina mama care nu fumeaza si nici nu stiu cum puteam eu sa stau la mine in camera si sa fumez acolo unde dorm.Acum nu mai pot suporta deloc mirosul de tigara si am impresia ca imi intra imediat in par si in haine.Ca sa nu mai spun ca simt de la 5 metri o persoana fumatoare si ma gandesc ca acel miros il aveam si eu pe mine pana de curand.
    In concluzie desi inca poate mai tanjesc dupa o tigara sunt constienta de faptul ca nu as mai fuma niciodata si daca as incerca, sigur nu mi-ar mai placea si pe langa asta este si o enorma pierdere de bani.Eu fumam cate un pachet de Vogue Balade au Parc pe zi, ceea ce acum inseamna 12 lei x 30 de zile=360 de lei dusi pe apa sambetei.Poate ca suna demodat sau mai stiu eu cum, dar daca vad un copil de liceu care trage o tigara repede in pauza dintre ore, chiar mi-e mila de el si as vrea sa pot sa ii explic cat mi-e de usor acum sa ma trezesc dimineata fara sa alerg ca o disperata in bucatarie dupa tigari, cat de usor pot face sport fara sa gafai dupa 2 pasi si cum tenul meu arata de 100 de ori mai bine de cand m-am lasat de fumat:)

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu m-am prostit pe la 17-18 ani cu un singur fum, mi s-a parut gustul cel putin respingator si am stiut ca nu am sa fumez vreodata. Inainte de asta, cand eram micuta, tata era fumator si tin minte un episod cand repara ceva prin casa si mi-a dat tigara lui s-o tin pret de cateva secunde. Mi-am mirosit apoi degetele si m-a scarbit mirosul. Cred ca in acel moment s-a nascut repulsia mea vizavi de tigari si fumatori.
    Acum am alt fumator in casa - prietenul meu. Are acest obicei de multi ani si e constient cat ii dauneaza si -spune el- incearca sa se lase, dar niciodata nu dureaza mai mult de cateva zile. Eu il incurajez mereu sa o ia incet, cu pasi marunti, pentru ca au fost oameni care s-au lasat, deci se poate.
    Avand aceste persoane fumatoare in viata mea, printre multi alti colegi, prieteni, etc. am ajuns usor la concluzia ca fumul de tigara, atat de inecacios si neplacut, se prinde de piele, par, haine, de lucrurile din camera unde fumezi. Ma deranjeaza sa fiu mangaiata pe fata sau pe par cu maini mirosind a fum, ma deranjeaza si mai tare sa fiu sarutata cu acel gust specific.
    Si totusi, nimic, dar nimic nu se compara cu felul in care ma simt stand intr-un local invadat de fumatori. Marea majoritate a iesirilor sunt pentru mine un chin. Am iesit cu iubitul si o colega a lui intr-o seara la un suc...si au fumat tigara dupa tigara, cred ca 20 in total. Era scrumiera plina ochi. La sfarsitul serii eram extrem de trista si imi lacrimau ochii, erau rosii si umflati, de la atata fum. Si m-am intristat dandu-mi seama ce dependenta oribila e si cat rau fac fumatorii celor din jur. De fiecare data cand ies dintr-un local unde se fumeaza ma simt murdara, mi se lipeste fumul de plamani, de globii oculari, de par, de haine. Simt nevoia imperioasa sa ajung acasa si sa-mi spal tot ce am purtat, sa fac baie pe cap si sa imi exfoliez temeinic tenul. Ma simt efectiv acoperita de boala, nu de mizerie...abia dupa 2-3 zile scap de sentiment.
    Pe langa asta, nu pot sa nu ii privesc pe fumatori cu un sentiment de mila - mi se par oameni slabi, ce nu pot sa infrunte stresul unei zile grele fara a trage fum in plamani. Cand ii vad tremurand si nerabdatori sa-si aprinda tigara efectiv ma dezgusta. Imi pare rau ca nu ma pot exprima mai frumos, dar asa simt.
    Oribila dependenta are si un pret ridicat - in 2 feluri chiar! Un parinte fumator arde banii pe care i-ar putea folosi pentru a-i face o bucurie copilului sau, ai carui plamani ii innegreste oricum fumand in casa cu el; iar un tanar care fumeaza risipeste bani cu care ar putea calatori, cu care i-ar putea face un cadou iubitei, mamei, etc. Pe langa asta, prejudiciile aduse sanatatii sunt cumplite. Acele imagini cu cancer la gat si cu dinti stricati si cu plamani negri nu sunt povesti! Tata a avut mult de suferit dupa peste 10 ani de fumat, iar cand a iesit din spital, ABIA cand a fost bolnav a constientizat si a spus stop.
    Stiu ca m-am lungit, dar e un subiect care ma inversuneaza. Cred ca as putea sintetiza intr-o fraza : fumati, fratilor, intr-o capsula, undeva unde sa nu inspire nimeni fumul otravitor. Fumul de tigara e, cum am spus mai sus, o pelicula de boala. Nu vreau sa mai intru in scara blocului unde nu vad treptele de la fumul pustilor de 16 ani. Nu vreau sa stau la semafor si sa ma izbeasca fumul celui de langa mine. Urasc dependenta pe care o da acest obicei, urasc agitatia fumatorului care si-a uitat tigarile acasa si isi da ultimii bani pe un pachet de tigari.
    Nu cred ca exista copilas pe lumea asta, care sa adore sa fie mangaiat si pupat de parintele care tocmai a fumat o tigara. Iar eu, ca adult, nu sunt recunoscatoare celor care-mi strica plamanii si imi imputesc lucrurile prin casa si -mai trist- am sa sufar enorm cand cei dragi vor avea probleme de sanatate din cauza tigarilor.
    Am sa postez pe blog despre giveaway!

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna,
    GFC: Mihaela
    am postat pe blogul meu: http://mihaela-sunshine.blogspot.com/2011/03/giveaway-mac-kissable-lipcolour.html
    mail: mihaelatudor2010 (yahoo)

    Fumatul...nu fumez si nu voi fuma vreodata deoarece sunt alergica la fumul de tigara (pe langa faptul ca ramane impregnat in haine, par etc) ma sufoca pur si simplu. Iar ochii imi lacrimeaza de parca as plange in hohote.
    Toti pe care ii cunosc si fumeaza stiu deja ca fac urat si evita sa fumeze cat sunt cu mine...poate pana la urma reusesc sa ii conving sa se lase de acest viciu destul de urat.

    O primavara frumoasa
    (te rog sa ma anunti daca am omis ceva)

    RăspundețiȘtergere
  30. Tatal meu a fumat in jur de 15 ani si din cate mi-a povestit,si lui i-a fost tare greu sa se lase.Pana la urma a reusit,iar conditia lui fizica s-a imbunatatit considerabil.Si mama mea fumeaza de foarte multi ani.In ultimii ani a incercat de mai multe ori sa se lase de fumat.A incercat toate metodele...guma,bomboane,plasturi,dulciuri,insa din pacate nimic nu a functionat pentru ea. :( Incerc sa o inteleg,uneori pot (pentru ca fumeaza de atata timp,cred ca deja a devenit rutina,nu necesitate) iar alteori nu.Spun asta deoarece si eu am incercat o data sa fumez,doar din pura curiozitate.Nu am simtit nimic placut in asta si tare bine imi pare ca s-a intamplat asa.Nu imi doresc sa fumez vreodata,atunci a fost prima si ultima oara cand am incercat asa ceva.Prietenul meu fuma si el de ceva ani.I-am spus ca de la inceputul anului vreau sa se lase de fumat.Spre sfarsitul anului,a inceput sa reduca tigarile la 1-2 pe zi.De la inceputul anului nu a mai fumat cred ca o luna jumatate,timp in care era foarte irascibil si ne certam din orice.Am vorbit cu sora lui si,deueoarece prietenul meu face cam ce vreau ,i-am spus ca nu ma deranjeaza daca fumeaza.Am facut asta pentru ca pentru amandoi este o perioada stresanta,mai e putin si vine Bac'ul.Cred ca este mai bine pentru el sa poata fuma si sa se poata concentra mai bine,fara sa se gandeasca non-stop la faptul ca nu poate fuma.Dupa Bac,mi-a promis ca lasa definitiv tigarile.
    Nu pot spune ca ma deranjeaza ceva anume la fumatori,poate doar inconstienta lor si nepasarea fata de propriul corp si propria sanatate(eu am avut probleme cu un plaman cand eram mica,deci nu fumasem vreodata;oare oamenii care fumeaza zilnic cate probleme nestiute au?).Fumul nu ma deranjeaza extraordinar de rau,insa,atunci cand pot,plec de langa persoanele care fumeaza.
    email: biasaysno(at)yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  31. Ok,sa incep.In primul rand urasc mirosul de tigari!!!!
    Colega mea de banca este fumatoare, in urma cu o luna in fiecare pauza ma chema cu ea afara sa fumeze , nu conta daca era frig sau ningea, pur si simplu erau mai importante tigarile.Datorita timpului petrecut langa ea, eu miroseam toata a tigari,mai ales parul, avand un par foarte lung trebuia sa fac baie aproape in fiecare zi..
    In plus datorita mirosului,profesorii si parintii incepeau sa ma intrebe daca fumez etc. Era groaznic, simteam ca nu mai pot..pana cand iam spus "Ori renunti la tigari si vom fi in continuare prietene ori te duci singura afara sa fumezi si "stricam" orice prietenie"
    Si ea logic a ales a doua varianta..
    Acum sincer nu stiu daca eu sau ea am procedat correct dar un lucru este sigur oricat de MARE ar fi prietenia nu e nimeni obigat sa inhaleze si sa se umple de fum de tigara.Si cu asta am terminat.
    Imi pare foarte bine ca prietena ta s-a lasat de fumat este chiar un exemplu pentru toti fumatorii!!!
    Sa ai o seara frumoasa!
    cont yahoo: denisa.aha94

    RăspundețiȘtergere
  32. Sa incep astfel: Nu am fost niciodata fumatoare, nu am incercat macar sa fumez si nici nu voi fi. Dar ceea ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca oamenii care fumeaza (fara nicio suparare) uita ca normal e SA NU fumezi, considerand ca toata lumea este obligata sa suporte fumul indiferent daca ne aflam intr-un bar, cafenea, si de ce nu: toaleta liceului. Ei bine dragelor, am prins ocazia de a ma face auzita. Daca sunteti fumatoare si aveti obiceiul de a fuma in baia facultatii sau liceului...tine-ti minte: nimic nu va scade mai mult in ochii celorlalti decat imaginea voastra cu o tigara in coltul gurii, in toaleta unde se fac alte lucruri de obicei...plutind asa vaaag intr-un norisor de fum. Nice image :-j Ce pot sa spun...nu ma deranjeaza nici cat negru sub unghie persoanele care fumeaza la ele acasa, in locurile special amenajate... Dar cele care o fac in locurile precizate mai sus sau pe strada...mergand asa frumos agale cu tigara in mana...ma umplu de "stima". Asadar m-am descarcat Multumim pt acest giveaway minunat. O primavara frumoasa va doresc. XoXo
    adresa de mail: andrewtza_luv@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna. Eu am fumat prima oara in liceu, asa din cand in cand, pentru ca era cool sa stai cu gasca si sa fumezi. ;-P Am fumat doar in clasa a 9 si poate a 10, apoi mi-a trecut. In facultate m-am apucat din nou, in ultimul an. Apoi iar mi-a trecut cheful cativa ani buni. Am inceput sa mai pufai cate o tigara, in ultima vreme, insa mai mult la iesirile cu prieteni, in club, la nunti etc. Aproape niciodata acasa sau la serviciu. Uneori fumez un pachet pe zi, alteori trec saptamani fara sa fumez. Sunt oare fumatoare? :-) De fapt cred ca sunt mai mult fumatoare wanna be.
    Ce nu imi place, in rarele ocazii cand fumez :
    -imi miroase mana cu care tin tigara, iar mirosul persista si dupa ce ma spal cu sapun
    -raman cu un gust nepalcut in gura si trebuie sa ma spal pe dinti sau sa mertec guma
    -imi intra mirosul in par si nu mai iese decat daca ma spal pe cap
    -gasesc tutun prin geanta daca tin mult timp in ea un pachet inceput
    -daca fumez mult intr-o zi, a doua zi imi simt ficatul obosit, ma doare un pic capul si am o stare ciudata
    cristinamar8(at)gmail.com
    http://cufarul-cu-de-toate.blogspot.com/2011/03/giveaway-de-la-beauty-reviews-by.html

    RăspundețiȘtergere
  34. Ank_adaus, Multumesc pentru mesaj, insa ai omis sa iti lasi adresa de email. Mai ai timp pana pe 6 martie, ora 14:00, altfel comentariul tau nu va fi validat.

    RăspundețiȘtergere
  35. Adresa mea de email este f l l o r y @ g m a i l. com. Multumesc Andreea!

    RăspundețiȘtergere
  36. Adresa de email : georgiana_p87 cont pe yahoo. Multumesc ca m-ai anuntat :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Ma uimeste si ma intristeaza mentalitatea de fumator, care, din dorinta de a-si satisface o placere absolut personala, nesocoteste constient avertismentele conform carora, dincolo de raul pe care si-l provoaca siesi, ii imbolnaveste si pe cei din jurul lui. Ma revolta parintii care fumeaza in prezenta sau in apropierea copiilor lor. Cred ca ar trebui sa existe o lege care sa-i protejeze pe copii nu doar de abuzuri, ci si de iresponsabilitatea parintilor cu vicii atat de nocive. Ma deranjeaza persoanele care pornesc de la premisa ca nefumatorii trebuie sa fiu mereu cei care se sacrifica in contextul unei intalniri in oras, alegand un local in care se fumeaza sau jumatatea destinata fumatorilor dintr-un local, fara a cere macar parerea celorlalti.

    Madalina, okicaprui_m@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna :) Incep prin a-mi cere scuze ca nu pot scrie un alt comentariu si pentru blogul tau, trebuie sa ma intorc la teme si la invatat (sunt in clasa a 12a deci BAC si alte nebunii :D )asa ca voi copia ce am scris si pe blogul Pasagerei. Chiar imi pare rau ca nu am timp sa iti scriu si tie altceva, sper sa nu te superi.
    Aici e mica mea poveste:
    Eu nu fumez, nu am fumat niciodata si nici nu ma atrage. Ma enerveaza cand vad ca persoane din jurul meu, de-o varsta cu mine, se apuca de fumat din plictiseala sau, mai rau, din dorinta de a fi cool. Am umblat intr-o perioada cu un grup in care fiecare persoana fuma, mai putin eu, insa niciodata nu m-am simtit presata de aceste circumstante si nici nu m-am lasat influentata de atitudinea acelor persoane. Nu a fost deloc greu, trebuie pur si simplu sa vrei.
    Recunosc, unul din motivele care au contribuit la lupta mea vehementa impotriva tutunului este si faptul ca tatal meu fumeaza foarte foarte mult. Are grija sa nu fumeze in prezenta mea, ce-i drept, dar acest lucru ma deranjeaza incredibil, nu pentru ca mi-ar afecta mie sanatatea, ci pentru ca i-o afecteaza pe a lui si sunt foarte ingrijorata. Atat eu, cat si mama mea, am incercat in nenumarate randuri sa il convingem sa se lase, dar atunci cand are tigara in mana din pacate devine alt om si nu intelege cu niciun chip orice argument i-am oferi. Am ajuns pana la punctul de a compara tigarile cu alcoolul, ambele dau dependenta si afecteaza in timp sanatatea, psihica si fizica, a unui om. Eu sunt ferm convinsa ca un om care nu vrea cu adevarat sa se lase de fumat nu o va face.
    Cu mama mea insa este o poveste mult mai fericita, poate si datorita faptului ca femeile sunt mai sensibile fata de anumite dorinte si vei intelege imediat despre ce e vorba Mami fuma si ea destul de mult, avea ritualul ei de dimineata: cafeaua si tigara. Acum vreo 4 ani, m-a intrebat ce imi doresc de ziua mea si raspunsul meu a fost simplu: sa te lasi de fumat Daca i-as fi zis asta tatalui meu, probabil nu ar fi vibrat nimic in sufletul lui, ca deh, astia sunt barbatii si ii acceptam asa cum sunt;)), dar se pare ca aceasta dorinta a ajutat-o pe mami sa se lase de fumat. A inteles si ea ca tigarile nu inseamna decat pierdere de bani si, mai ales, un pericol pentru sanatatea noastra. Acum facem front comun in lupta anti-tutun la noi in casa, desi tati nu este prea incantat de acest lucru.
    Cam asta a fost povestea mea, pe scurt sau pe lung, sper sa nu te deranjeze :D

    Te felicit si pe tine pentru aceasta initiativa :) Macar pentru un mac-mac sa mai citeasca si tovarasele bloggerite cat de important este sa nu fumezi :P

    Iti urez un sfarsit de saptamana cat mai placut :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Prietena ta a luat o decizie inteleapta...urasc fumatul pt ca e nesanatos...miroase urat si afecteaza sanatatea celor din jur
    Promit ca fac review daca o sa castig!
    E-mail:anysya_doll_2006@yahoo.com
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna,
    Te urmaresc prin GFC cu numele Camelia Andrasescu si nu am blog.
    Despre fumat...Pot sa spun ca nu am incercat niciodata sa fumez ,nici macar de curiozitate.Sunt medic si am vazut nenumarate cazuri dramatice ,dar oamenii tot nu renunta la fumat.Pot sa iti dau si exemplul unui pacient diabetic si fumator care a necesitat o operatie pentru a nu i se amputa degetele de la picioare,pentru care medicul l-a operat timp de 6 ore sub microscop, i s-a spus foarte clar ca daca mai fumeaza va ajunge in aceasi situatie si totusi la cateva zile de la operatie era pe holul spitalului fumand.
    Ma deranjeaza fumatul in spatiile publice si mai ales pe langa locurile de joaca ale copiilor ,pentru ca am o fetita de aproape 2 ani si nu imi doresc pentru ea sa creasca intr-un asemenea mediu.
    Fumatul produce tragedii si am exemplul bunicului meu care a murit la doar 3 luni de la depistarea unui cancer pulmonar ,cu toate tratamentele aplicate.Cu toate acestea tatal meu fumeaza in continuare, se pare ca exemplul nu a fost suficient de marcant pentru el.L-a impresionat doar pe moment , a renuntat temporar apoi a reinceput sa fumeze.
    Sincer mi-as dori ca lucrurile sa stea altfel in privinta fumatului.
    Iti multumesc pentru aceasta oportunitate de a povesti pe aceasta tema.
    Iti doresc o primavara frumoasa
    Email : andrasescu.camelia@gmail.com

    RăspundețiȘtergere