sâmbătă, 7 august 2010

Crema de ochi Balea cu uree


V-am mai spus cat de mult ador demachiantul de ochi bifazic de la Balea, cel mai bun demachiant pentru machiajul rezistent la apa si pentru cele mai pigmentate tusuri de pleoape. Cand mi l-am luat pe acesta (acum sunt deja la a doua sticla), mi-am cumparat si crema de ochi cu uree tot de la Balea.
Desi nu ma asteptam, in ciuda parerilor tutror fanilor declarati ai produselor de la DM, pot sa spun ca imi place la nebunie aceasta crema. Pana la ea nu mai intelesesem niciodata ce inseamna efectiv o crema de ochi pentru contur. Pot sa spun ca evidentiaza ochii, ii face mai luminosi, si chiar daca pare extrem de ciudat, mi se pare ca ii incadreaza mai bine. Asta probabil din cauza ca intinde pielea din jurul ochilor, simt aceasta senzatie.
Eu aplic aceasta crema de cateva ori pe saptamana, dupa gelul de ochi de la Gerovital Plant. In zilele cand nu aplic crema Balea, aplic doar gelul.
Crema este suficient de grasa, nu excesiv, dar hidrateaza bine si in orice caz face pielea din jurul ochilor mai fina. Totusi nu intra in piele foarte rapid, v-as recomanda sa o folositi ori seara, ori intr-o zi in care nu apliati machiaj in jurul ochilor.
In produsele cosmetice, ureea se foloseste cu rol de agent de hidratare si catifelare, ajutand la producerea si pastrarea hidratarii pielii. Este prezenta atat in industria farmaceutica cat si cosmetica, cu rol antimicrobian, fiind al doilea conservant din punct de vedere al notoriatatii, dupa clasa parabenilor. Sa speram ca nu se va naste o noua nisa ca cea specializata "fara parabeni" care sa inventeze efecte nocive si pentru uree, pentru ca de fapt ea face numai lucruri bune, si in plus este component natural al sangelui si organismului uman.

6 comentarii:

  1. am trecut de multe ori pe langa aceasta crema, de ce nu mi-oi fi luat un flacon??? cu prima ocazie, dupa ce am citit review-ul tau, am s-o cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte buna, sper sa iti placa. Poate o sa revi cu un comment cu parerea ta despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu din pacate am alergie la uree, ingredient prezent in multe produse dermatocosmetice de altfel :( Ma mananca pielea de la ea :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Clarra, bine ai revenit! Îmi pare tare rau ca nu îți prieste ureea, in principiu face numai lucruri bune, dar oricum atenție la ingredientele din toate produsele cosmetice. Sunt produse pe care nu scrie atât de mare ca au uree in compozitie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! stii cumva daca este buna si pt 20 de ani? cand zambesc ...poate si pt ca am pielea f fina in jurul ochilor...dar deja fac riduri :(( ...sau daca ai putea sa-mi recomanzi o crema de ochi nu f scumpa pt 20 de ani.Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Este buna pentru orice vârsta, nu este o crema antirid. Nici nu mă gândesc sa folosesc una, nu sunt încă pregătită pentru asta. Este o crema hidratanta pentru zona ochilor, cel mult influenteaza benefic si cearcanele, dar la mine nu este cazul, nu posed. Poți încerca si crema de ochi de la Gerovital Plant, am mai scris despre ea. Totuși nu te ingrijora, este normal sa ai riduri fine in jurul ochilor. Totuși este important sa îți hidratezi zona ochilor, mai ales dacă obisnuiesti sa folosesti produse pentru machiaj, demachiere. Cele 2 creme recomandate cred ca te ajuta.

    RăspundețiȘtergere