luni, 29 martie 2010

L'Oreal Accord Parfait

Fondul de ten fluid de la Accord Parfait nu l-am testat pana acum, dar nici nu am vreo tragere de inima in acest sens, mai ales dupa review-urile citite de la persoane dragi mie.

Imi amintesc insa cand am testat prima oara fondul de ten pudra minerala, a fost primul produs de acest tip de la noi (cel putin primul produs de acest fel intens promovat). Acum sunt la a doua pudriera de acest tip. Mi-a placut la nebunie, oferea putere de acoperire foarte buna, chiar si pentru un fond de ten lichid, matifia tenul exact cat trebuie si nu era dificil de aplicat. La momentul respectiv a fost tot ce imi doream de la un fond de ten, dovada ca i-am fost foarte fidela, o foloseam continuu. Pana am trecut la a doua bucata, identica, aceasi nuanta exceptionala si care mi se potrivea perfect. Si aici ceva nu a mai fost la fel. Nu sunt adepta teoriei ca inclusiv ceea ce iti place ajunge sa te plictiseasca, asta mai ales in ceea ce tine de relatiile interumane, insa ceva nu m-a mai incantat la fel de mult. Nu se mai intindea la fel, pamatuful se asprea cu fiecare aplicare, ba chiar ajunsesem sa am alergie la propriu, pentru ca imediat dupa aplicare ma manca pielea dinspre urechi si se inrosea zona, cel putin pentru cateva minute. Cumva simteam ca asta are legatura cu pamatuful, care devenise extrem de aspru si mult mai putin eficient la intindere si uniformizare, mai degraba decat cu consistenta pudrei. Si pe deasupra nici nu mi se parea extraordinar de igienic faptul ca pamatuful era folosit continuu, chiar daca numai eu il foloseam si chiar daca statea in permanenta acoperit. Nu stiu daca impresia mea ulterioara este cauzata doar de pamatuf, sau de consistenta pudrei sau de toleranta/ obisnuinta mea cu ea, insa cert este ca nu m-a mai satisfacut la fel de mult, nu se mai intindea la fel de bine si se strangea imediat la aplicare pe anumite portiuni ca niste mici cruste, pe care le corectam cu unghia, pentru ca altfel nu reuseam. In plus, porii tenului meu nu sunt deloc deschisi, am tenul foarte ok, ba chiar uscat sau in orice caz deshidratat, dar pulberea de pudra imi facea porii sa para foarte mari si adanci. In fine, nu ma declar totusi dezamagita de aceasta pudra, ba chiar o mai folosesc din cand in cand. Ceea ce mai pot aprecia la ea este ca este ok si pentru vara si pentru iarna, chiar nu conteaza vremea de afara. Cu putin mai multa rabdare si cu mai multa aplecare asupra finishului, inca reusesc sa obtin un ten multumitor cu ea.


Tot in gama mineral, L'Oreal a mai lansat fardurile de pleoape si blush-urile pentru obraz. Am doua nuante de farduri minerale, printre care un negru carbune. Sunt destul de bune, desi dupa cateva ore (destul de multe) se strang usor in pliul pleoapei, iar ceea ce ma contrariaza este ca cele 2 farduri au periute total diferite, si ca forma si ca asperitate. Una este foarte moale si mai groasa, iar cealalta foarte aspra si subtire, ceea ce nu mi se pare deloc consecvent si ok.
Blush-ul nu mi-a placut deloc, incarca foarte rau si urat oricat m-as chinui asupra aplicarii, iar ceea ce este cel mai rau este ca nuantele mi se par oribile. Toate sunt super rozacee, parca as fi oparita cand le aplic.

Avand in vedere parerea mea despre pudra minerala Accord Parfait si mai ales cat de mult m-a multumit la inceput, am fost nerabdatoare sa incerc si noul fond de ten cu roll on Accord Parfait. Dar, dezamagire totala, este ingrozitor. Nu acopera absolut nimic, de fapt nu are niciun efect. Ba da, are efectul de a ma face atat de palida incat par grav bolnava. Mi-am ales aceasi nuanta ca la pudra minerala (D4, beige dore, pentru ca in principiu am tenul deschis la culoare), dar nuanta roll on-ului este mult mai deschisa chiar si decat nuanta mea naturala. Iar urmatoarea nuanta din gama avea tenta rozacee, ceea ce nu o sa atinga fata mea in veci. Dar, repet, nuanta poate fi reparata, insa este ingrozitor faptul ca roll on-ul nu are niciun efect de acoperire sau in privinta aspectului tenului. Nici macar nu uniformizeaza culoarea tenului sau macar sa niveleze pielea fetei, iar concluzia am tras-o aplicand si aplicand din ce in ce mai mult, sperand ca voi ajunge la ceva, dar niciun efect, este complet inutil.
Ambalajul arata destul de cheap, un plastic de proasta calitate. Buretelul roll on este insa placut la atingere, in niciun caz nu zgarie cum ajunsese sa zgarie pamatuful pudrei minerale. Si o "surpriza" si mai mare: pe fondul de ten, solid dar cu usoara consistenta cremoasa se aseaza scame. Da scame, care oricum nu stiu de unde provin, dar trec cumva de pe roll on si se lipesc pe patul de fond de ten, insa si pe roll, oare de unde provin ele?

9 comentarii:

  1. Fie ai tu tenul deshidratat si se descoameaza pielea (ceea ce nu cred, fie se "ciuciuleste" el :)). Am patit si eu cu unele fdt.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Scamele" acelea se formeaza daca nu se impaca bine fondul de ten cu crema pe care o aplici pe sub el. Sau baza de machiaj, depinde ce folosesti tu... Incearca sa aplici pe sub el alta crema, cu care sa fie mai compatibil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea, pe blogul meu te asteapta un premiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fardul negru carbune pe care il arati in poza nu e fard de ochi e eyeliner mineral. De aia si scrie si kohl pe el. Si tocmai de aia si are o periuta foarte diferita de celelalte farduri. Periuta e facuta pentru liniat ochii cu ea si e foarte buna pentru asta.Se numeste angles eyeliner brush si se pare ca nu ai mai folosit una pana acum daca nu stiai la ce serveste. Se umezeste cu apa si se contureaza ochii. Celelalte farduri au o pensula tipica pentru fardat ochii. Deci...nu e o chestiune de consecventa a celor de la L'oreal ci de cunostinte de machiaj ale utilizatorului. Sorry.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oau, da, m-ai prins, nu folosesc pensule pentru machiaj, cred ca bureteii isi fac treaba la fel de bine. Am doar o pensula pentru blending, care "cica" este o marca buna, dar ca eficacitate pe mine nu ma da pe spate. Am folosit produsul Kohl pe post de liner, asta si scrie pe el, de fapt, dar pudradin el se imprastie si strica tot fondul de ten. Am in schimb o gramada de farduri negre, diferite marci, cu care se poate realiza un contur impecabil. Cu varful buretelului de fard sau cu un betisor pentru urechi. Even much better!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am incercat de la l`oreal fondul de ten "accord parfait", primul aparut din gama asta. avand tenul gras, am facut o mare greseala. dupa 4 ore deja se stransese pe fata, desi am avut "primer" si am folosit ustensilele necesare. concluzia: not good for me. pentru tenurile uscate sau sensibile, cred ca ar fi potrivit. poate mai degraba cel de la bourjois ar fi mult mai potrivit( dar e parerea mea, asa ca nu se poate aplica in cazul tuturor). in orice caz, am testat Multe fonduri de ten. si cand zic multe, chiar sunt multe!:)) dar sa revin la subiect: l`oreal foundation... not good (for me)

    RăspundețiȘtergere
  7. Acelasi produs il am si eu [fondul de ten] si aceeasi alergie imi creeaza si mie. Dupa ce-l aplic, incepe sa ma manance fata [fruntea, langa nas, obrazii], iar daca imi transpira putin pielea, e insuportabil. De aceea am si prins frica de produse minerale, in ideea ca sunt alergica la ele. Dar observ ca nu sunt singura cu aceste simptome...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am avut si eu pudra minerla de la L'oreal si am fost foarte multumita pt ca acoperea super bine si nu mi lucea fata nici dupa o zi intreaga, pe cand cu alte fonduri de ten imi luceste si dupa o ora. Singurul inconvenient e ca ma ustura fruntea si portiunea de deasupra buzei superioare cand transpiram(vara, am inteles ca de la bismut. In consecita, am zis sa folosesc pudra minerala de la alta firma si am comandat pe net de la Puretouch si vreau sa va zic ca e buna de aruncat, arata ca o tencuiala pe fata, orice as face, peste orice crema sau baza de machiaj as aplica-o, imi evidentiaza porii si dupa cateva ore se strange, luceste, arata oribil ce mai...nu am putut s-o folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am pudra L'Oreal Accord Parfait cu minerale si mi se pare minunata. acopera perfect orice imperfectiune a fetei.dar inainte de a o aplica, folosesc o crema de fata .dupa aproximativ 5 ore incepe sa`mi luceasca putin fata (asta datorita si tipului de ten ), dar ma dau cu acel pamatuf pe fata fara pudra pe el, doar pentru a`mi mai intinde putin pudra pe fata, sa dispara acel luciu.

    RăspundețiȘtergere