sâmbătă, 20 martie 2010

Crema de maini L'Occitane


Nu m-a atras niciodata sa folosesc vreun produs L'Occitane, desi stiu ca este un brand vestit, in primul rand, pentru ca asa cum am mai spus, ceea ce ii trebuie unui brand pentru a ma convinge sa nu il incerc niciodata si sa il resping total, este de a striga in gura mare ca este bio. Am mai cunoscut si persoane adepte ale acestui stil care dadeau 50 de lei pe 150 ml de gel de dus L'Occitane facut din diverse buruieni, iar asta m-a convins definitiv sa "hulesc" aceasta marca.
Am zis insa sa las prejudecatile deoparte, si pentru ca revista The One oferea un tub mic de crema de maini de la L'Occitane am spus ca e o ocazie buna, iar crema de maini o pot testa. Pe ten de exemplu nu as aplica in veci o crema care nu imi inspira incredere, mai ales dupa ce am patit dupa o aplicare de crema de fata de la alti "naturali" vestiti, Yves Rocher. Nu, multumesc.
Am incercat asadar crema de maini L'Occitane Fleurs de Cerisier. Din moment ce am lasat prejudecatile deoparte si am ales sa incerc aceasta crema, sper sa nu mai fiu acuzata de prejudecati, deci, sincer nu mi-a placut deloc, nu aduce absolut nimic bun. Am remarcat pe loc faptul ca are un miros extraordinar. Imi place la nebunie cum miroase dar atat. Vreun efect benefic nu am observat la aceasta crema nici macar timp de jumatate de ora de la aplicare. Dupa ce intra in piele, aceasta este la fel de uscata si chiar crapata. Nici nu se compara cu crema de maini de la Avon, cu glicerina, care in schimb miroase urat dar este foarte buna pentru piele.
M-am decis totusi sa mai folosesc crema de maini L'Occitane cu flori de cires (desi nu miroase deloc a cires), insa in vacanta, vara, si in scop de aromoterapie, pentru ca m-am indragostit de mirosul ei, dar in niciun caz nu poate fi folosita iarna sau dupa vreme rece, cand pielea mainilor este mai predispusa craparii.

3 comentarii:

  1. Andreea, dar L'Occitane nu e nici pe departe un brand bio. Minunata crema de cires are la loc de cinste cativa parabeni, daca nu ma insel... uita-te pe lista de ingrediente. L'Occitane are niste game cu plantute cultivate organic, dar amestecate cu chimicale, asa ca se duce pe apa sambetei incercarea timida de organic.
    Tot mirajul e construit cu maiestrie de echipa lor de marketing.

    RăspundețiȘtergere
  2. Clarra, asa este, cred ca ai dreptate. Atunci ar trebui sa fiu multumita si sa cred in rezultatele lor :P Glumesc, desigur, chiar este o crema fara niciun efect de hidratare. Si oricum, puteam sa imi dau seama si singura: mirosul minunat al cremei nu este deloc unul natural si nici nu seamana macar cu florile de cires. Chiar ca maiestrie de marketing.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit ca totusi ar fi scos si o gama bio, dar restul gamelor sunt facute din plante bio amestecate cu chimicale. Totusi am auzit multa lume multumita de ele...acum probabil depinde si de pielea fiecareia.

    RăspundețiȘtergere