sâmbătă, 6 martie 2010

Caut cel mai bun fond de ten. Ofer recompensa un ten multumit si o stare de spirit de femeie beauty implinita


Cel mai bun fond de ten pe care l-am avut pana acum a fost de la La Roche Possay. Imi ofera tot ceea ce astept de la un fond de ten: acoperire puternica, aspect de perfect uniform, ten care pare pictat si o usoara tenta glamour in lumina puternica.
Am incercat fonduri de ten de la L'oreal (cateva chiar pretty good, insa si cateva dezamagiri), Max Faxtor (ok, dar nu la maxima acoperire), Maybelline (dezamagitor), chiar si Dior spray Airflash (destul de uniform dar acoperire minima).
Acum, cumva vreau sa mai incerc si altceva, vreau sa experimentez fara sa para ca il tradez pe cel de la La Roche - l-am purtat si nunti, evenimente, si zi de zi la munca, este senzational. Daca vreau un ten perfect, il folosesc, cum spuneam, deopotriva zi de zi, dar si la evenimente. Nu fondul de ten ar trebui sa faca diferenta, ci tipul de machiaj. Da, sunt exigenta.
Am inclus in selectia pentru un nou fond de ten second best: Clinique Superfit, Estee Lauder Maximum Cover si Givanchy Foto Perfexion, adica am cautat pe site-urile celor 3 branduri acele fonduri de ten care promit cea mai buna acoperire si le-am retinut pe acestea 3.
Le-am testat la Sephora, pe incheietura mainii pe toate 3. Cu parere de rau pentru brand-ul extraordinar in foarte multe produse de beauty si sanatate, am eliminat fondul de ten Clinique, pentru ca acopeirea era una medie, iar aspectul era unul natural. L-as recomanda deci, majoritatii femeilor, care practic asta cauta la un fond de ten - un aspect natural.


Si acum? ce sa aleg? Estee Lauder sau Givenchy? grea decizie, insa mai imi las ceva termen de gandire, iar cand o sa ma hotarasc voi scrie despre cel ales.

42 de comentarii:

  1. buna seara.sunt obsedata de fonduri de ten,mereu sunt in cautarea unui perfect.am la roche-posay,am este lauder maximum cover,am superfit si inca vreo zece.maximum cover are acoperire mare,dar pe tenul meu cu tendinte de ingrasare nu rezista mult si parca arata k o masca.totusi mi se pare mai potrivit[pentru mine] MAC-studio fix,il cumpar din strainatate,cand plec.dar nu ma opresc,tot caut.photoperfection am avut o mostra,dar mi sa parut k nu acoperea nimic,mai mult ptr ten normal cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, da, si eu ador produsele MAC, am o parere foarte buna despre ele ca brand si tot ce am avut in materie de cosmetice. Imi pare tare rau ca nu se gasesc la noi, desi se zvonea ca vor fi la Cocor, dar inca astept cu nerabdare deschiderea lui.
    Iti multumesc pentru sfat. Sincer si eu eram mai inclinata spre Esteee Lauder. O sa vad. Oricum in materie de beauty, in limita bugetului...orice e bun de incercat. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am unul de la Oriflame, din gama Giordani, pe cel anti-age. Imi place foarte mult - hidrateaza, acopera cearcanele, uniformizeaza placut nuanta tenului, ofera iluminare discreta de tot. Si costa vreo 30-40 ron.

    Eu am tenul normal spre uscat, fara imperfectiuni, doar cu o pereche de cearcane nesuferite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anti-age? la varsta noastra :( Mi-e cam teama sa folosesc. In schimb mascara Giordani de la Oriflame mi se pare printre cele mai bune mascara pe care le-am avut.

    RăspundețiȘtergere
  5. De la 25 de ani incolo se recomanda oricum folosirea de produse antirid usoare, iar eu cum am tenul uscat, incerc sa-l protejez din timp. Oricum mie imi place ca e hidratant fara a lasa o pelicula grasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa e, gras e neplacut, chiar daca avem tenul uscat, insa un pic de luciu, mai ales in lumina artificiala, apreciez la un fond de ten. Eu inca nu sunt pregatita pentru produse antirid :( , ba chiar am insistat cu o farmacista sa ma asigur ca acea crema de ochi pe care o cumparam nu era antirid.

    RăspundețiȘtergere
  7. Luciul acela placut il apreciez si eu, dar nu-mi place sa ramana stratul unsuros, de care sa se lipeasca blushul aiurea sau chiar si firele de par. Nu-mi place nici mie sa am tenul mat. Mi se pare ciudat. Apropo, pentru ten mat e bun Ideal Shade de la Avon. Acopera binisor si lasa tenul mat fara a-l usca, daca folosesti o crema puternic hidratanta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Maximum Cover il am eu si e destul de ciudat fondul asta de ten. Pentru ca am ramas fara preferatul meu, Double Wear, si nu am mai gasit nuanta, mi l-am luat pe acesta. Ce face? Acopera foarte, foarte bine...eventualele defecte, pete, cicatrici de pe corp. Am incercat pe cicatricea de la operatia de apendicita si a disparut complet sub un strat f. subtire de fond de ten.
    Pe ten, insa, reactioneaza cu totul altfel. Al meu e gras, acneic si, desi, pe ambalaj scrie ca ascunde cicatricile si petele post-acneice, la mine nu face asta. Foarte putin produs imi incarca pielea, tenul se inroseste, iar fondul de ten curge dupa circa o ora. E foarte ciudat modul in care interactioneaza parti diferite din corpul meu cu acest fond de ten. :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Vyio, ma bucur ca mi-ai impartasit performantele fondului de ten de la Estee Lauder. Imi pare rau ca nu este potrivit tenului tau, eu sunt nerabdatoare sa il incerc si de abia astept sa scriu despre el. Problema cu fondurile de ten cu putere mare de acoperire, intr-o mai mare masura decat la orice alt fond de ten, este ca trebuie sa fie nuanta perfecta, cea mai apropiata culorii naturale a tenului, deci alegerea nuantei o sa imi rapesca ceva timp de gandire, testare si razgandire.
    Te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt foarte curioasa daca l-ai incercat si daca da, ce impresie ti-a facut! Eu il folosesc de 2 ani jumatate si e cel mai bun fdt pe care l-am incercat, am avut si Chanel, Guerlain, Double Wear de la EL, dermato Avene, Vichi si LRPosay + cele comerciale. Double Wear mi s-a parut incredibil de artificial, Maximum Cover arata muult mai natural, secretul este sa pui o cantitate foarte mica. La Roche Posay mie imi oxida pe fata :(, probabil tu nu ai tenul gras, deloc nu mi-a placut.
    Am ramas surprinsa ca ai inclinat spre Max Cover si de aceea am decis sa iti scriu acest comment. Majoritatea tind sa cred ca este un fdt camuflaj, greu, artificial, pentru tenuri acneice cu multe probleme, dar nu este asa, acopera dar nu excesiv, arata natural si matifiaza.

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutare, Alexandra! Ma bucur ca mi-ai scris si mi-ai impartasit parerea ta. Clar, sunt hotarata, Max Cover it is! Cu prima ocazie de shopping. Eu am tenul uscat, sper sa "ma placa". Faptul ca matifiaza si uniformizeaza tenul suna excelent.

    RăspundețiȘtergere
  12. Despre fdt de la Roc Posay am citit si eu multe pareri bune. Chiar o prietena de-a mea mi-a spus ca a incercat o monstra si ca ii place la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Katrina, nu am ajuns pana acum sa mi-l cumpar, probabil o voi face saptamana viitoare, dar my final decision is Estee Lauder. Oricum cu siguranta nu parasesc La Roche Possay, decat in privinta cremei de fata, la fondul lor de ten nu voi renunta de tot atata timp cat se va fabrica.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu prea mai folosesc fond de ten, dar, am avut si eu ceva la "viata mea". Unul care mi-a placut foarte tare a fost, si inca este pentru ca il am si il mai folosesc : Estee Lauder Matte. Are o textura mai solida dar aerata, si se intinde extrem de bine fiind extrem de cremos. Are si putere de acoperire mare, iar nuanta pe care o am eu mi se potriveste perfect. Problema e ca...dupa cateva ore...mie imi cam luceste fruntea si zona de langa nas. N-am incercat sa ma dau cu o crema pt ten gras macar pe zonele alea...dar o sa testez in curand. Cat despre cele 2 alegeri ale tale eu am gasit multe pareri de bine pentru Givenchy Perfexion.

    RăspundețiȘtergere
  15. Katyna, bine te-am gasit!Multumesc ca ai impartasit cu mine impresiile tale despre fondul de ten Estee Lauder. De abia astept sa scriu despre Max Cover...Si eu am auzit numai lucruri bune despre Givenchy Photo Reflexion, insa cumva nu ma convinge din cauza ca stiu ca nu are putere chiar atat de mare de acoperire, ceea ce e un argument in plus si pentru notorietatea lui. Majoritatea femeilor cauta un aspect natural la fondul de ten, nu de portelan...Sper sa incep o frumoasa relatie de testare cu fondurile de ten Estee Lauder, pe care de asemenea mi le-a recomandat mai multa lume, asa cum ai facut-o si tu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna,povestea mea si fondului de ten Givenchy Photo Reflexion,numai pareri pro am citit,auzi..recla buna`n reviste,sunt din Tm,am rascolit orasu si nu l`am gasit,am mers in Arad,acolo s`a deschis Sephora..nu il au,mi-am luat ceva de la Even Better Makeup Clinique ..a costa 120 ron..si nu merita nici macar 10 ron..am incercat acolo Max Cover..incarca tenu..si dupa jumatate de ora ai impresia ca ti-ai turnat pe fata..toata faina din bucataria ta..Sa revin,de unde as putea sa`mi achizitionez photo perfexion?sti cineva un site,am tenu..tern,fad obosit..si numai 27 de ani,uras sa ies din casa...si folosesc mereu ochelari imensi..ma vad urata..

    RăspundețiȘtergere
  17. Salutare si multumesc ca mi-ai impartasit impresia ta despre Max Cover. Îţi înţeleg perfect supararea ca nu reusesti sa gasesti produsul pe care îl cauti. In Bucuresti se găseşte la toate magazinele Sephora sau Ina Center, deci dacă mai ai răbdare poţi sa mai incerci la cel mai apropiat Sephora de tine. Eu cosmetice nu cumpăr de pe online pentru ca nu prea am încredere si de obicei gasesc cam ceea ce caut, in magazine. L-am văzut pe okazii.ro, dar eu nu am avut nicio experienţa cu ei, deci nu am curajul sa îţi dau vreun sfat pertinent. Astept oricum impresiile tale.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc de raspuns..ca ti-ai facut timp..inca n-am gasit photo perfexion,insa ,ma tenteaza si La Roche Possay:)o sa`l testez,se gaseste la sephora,aa a trebuit s aies la o mare petrecere si m-am dus la un make up si a folosit fdt Lancome Teint Idole Ultra,mi-a placut..acum sa vad:)tre`sa-mi fac timp..ins ama dezamagesc atitudinea vanzatoarelor din sephora,mereu iti vadn cel mai inchis fdt..si te"coplesesc"asat`i cuvantu potrivit,intr-un final ajungi sa-ti cumperi ce vor ele.

    RăspundețiȘtergere
  19. Draga mea, am vorbit si eu despre experienta mea cu vanzatoarele. Daca insa reusesti sa te hotarasti 100% asupra unui fond de ten, in momentul cand esti in magazin si ti-l cumperi, nimeni nu iti mai poate scoate din cap alegerea si hotararea ta, ca doar suntem femei, nu?
    Te sfatuiesc sa mai incerci in magazine diverse tipuri de fond de ten, pe mana sau pe gat si sa te decizi definitiv asupra unuia, iar la momentul cand intri in magazin sa faci achizitia, o sa iti fie mai usor, vei fi deja hotarata.
    Dupa experienta avuta, pe care mi-ai descris-o, cu Max Cover nu te-as sfatui sa il incerci pe cel de la La Roche, pentru ca are putere chiar si mai mare de acoperire si s-ar putea sa ti se para de asemenea fainos. El insa se gaseste si la farmaciile Sensiblu, poate poti sa il testezi chiar pe tenul tau.
    Bafta, sper sa faci alegerea cea mai potrivita.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc ptr raspunsuri..si ptr ca am ajuns ta te citesc pe tine la cafeaua mea de dimineata..si sa ignor ..ziarele Click\can can..etc,zici ca ai incerct photo..dar nu are o asa mare acoperire..Totusi pareai atat de incantata de La Roche..insa de ce ai trecut la Max Cover??..cum ziceam..ma bate gandu totusi sa`l cumpar....ca prea esti "indrgostita"de el...:)Apropo,cum pot sa-mi fac cont..ca sa nu mai apar cu anonim..eu sunt Ica:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi pare bine sa te cunosc oficial, Ica. Nu am renuntat definitiv la La Roche, pur si simplu am vrut sa mai incerc si altceva. E sentimentul acela de "jucarie noua". Si cum spuneam data viitoare probabil ma voi orienta si catre Clarins si tot asa...fara sa caut neaparat un fond de ten ideal, ci unul care sa ma multumeasca de la o perioada la alta.
    Incearca-l si pe cel de la Givenchy, prea ti-a ramas gandul la el. Eu oricum imi doream de la un fond de ten exact ce nu isi doreste nimeni - adica sa se vada ca sunt data cu fond de ten, un ten perfect acoperit, ca de poza "fotosopata", dar this is me. Nu apreciez un look "natural", nu vad rostul neaparat al aplicarii unui fond de ten invizibil. Mi se pare mai elegant ca dimpotriva, tenul sa arate ca pictat.
    Ca sa ai cont pe Google trebuie sa ai macar adresa de email la Gmail. Daca nu, selecteaza Nume/ Adresa URL si completezi doar campul cu nume si bineinteles comentariul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna,vreau sa cer o parere,parul meu e vopsit negru de patru ani..cum as putea scapa de culoarea asta,doar prin decapaj?..si ce repercursiuni ar avea asupra parului meu?Am fost la doua saloane si doar decapaju a fost solutia oferita..si "evident o sa se distruga parul", asa mi s-a spus. Ica

    RăspundețiȘtergere
  23. Ica, eu imi vopsesc parul negru albastrui, dar din pacate mie nu imi sta nicio vopsea in par, intr-o luna se duce, oricat de puternica ar fi...Din pacate nu cunosc modalitatile de indepartare a vopselei de pe par, pentru ca nu m-a interesat niciodata. Eu imi doresc negru in par, dar nu am parte de el pentru ca dispare pe cale naturala si fara voia mea. Sunt insa sigura ca exista modalitati profesionale (nu stiu sigur denumirea lor) si am auzit intr-adevar ca nu sunt tocmai "sanatoase" pentru par, insa nici cu efecte devastatoare si irecuperabile. Cred insa ca sunt destul de costisitoare, mai ales daca mergi la un salon mai prestigios, ceea ce sincer te-as sfatui, in cazul problemei pe care o ai si sub amenintarile la adresa parului tau pe care le-ai primit.
    Oricum, ce culoare te tenteaza?

    RăspundețiȘtergere
  24. Re: si eu trebuie sa-mi revopsesc parul la 4 saptamani,e foarte lung,des..si cretz(incalcit:) ) oarecum..eu am parul natural rosu\maro..insa pana acu`4 ani il vopseam in tot blond..ma rog,multe nuante de blond aveam,arata foarte bine,ideea e ca il vreau culoarea mea .Ica

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna din nou, pentru pistrui pete ma tenteaza,Skincode ..insa n-am auzit pe nimeni..spunand nimic despre gama asta, si de cateva zile am in unele zone mi-au aprut niste mici cosuri..insa restul tenului simt ca se "strange"..extrem de uscat,ce se intampla..si asta doar de cand folosesc fondu de ten de la Clinique,poate trebuie sa`l schimb..Ica

    RăspundețiȘtergere
  26. Ica, înseamnă ca fondul de ten Clinique îţi produce aceste iritatii, poate nu ar trebui sa îl mai folosesti. La fel de plauzibil, cred ca pot fi pur si simplu nişte cosuri asociate cu concentratia de hormoni. Si mie mai îmi apar mici cosuri in anumite perioade, dar trec in 2 zile fără sa le tratez.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu trec in doua zile, le las in pace insa imi ramane pete mici dupa disparitia lor,pentru uniformizarea tenului ce-mi recomanzi?revin la Skincode depigmentanta "Skincode Essentials Crema depigmentanta SPF12,
    Aceasta crema cu textura usoara are efect imediat de albire si hidratare a tenului.
    Aplicata zilnic, pielea este albita gradat datorita ingredientilor activi care inhiba formarea melanina. Protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV si a radicalilor liberi. Rezultatul este o piele curata, luminoasa si cu aspect mat." imi place ce spune aici,dar astept niste pareri,Ica

    RăspundețiȘtergere
  28. Ica, eu nu am folosit Skincode sau alte soluţii pentru genul acesta de probleme, insa intr-adevăr suna bine, poate poţi sa faci rost de nişte mostre. Eu am mai scris despre o soluţie de uniformizare a tenului si inlaturare a petelor de la Clinique, firma in care am toată încrederea. Pe propria-mi piele am încercat crema de la La Roche Rosalic, împotriva rosetii si am fost mulţumita.

    RăspundețiȘtergere
  29. Intro-o zi o sa ma gonesti d`aici, mereu am ceva de intrebat\lamurit.Apa termala practic la ce ajuta?n-am folosit niciodata, inainte sa te fardezi, dupa? Ica

    RăspundețiȘtergere
  30. Ica, stai linistita, ma flateaza faptul ca discutam, insa imi pare rau ca nu te pot ajuta intotdeauna. Apa termala are intrebuintari multiple, este adevarat. Eu o folosesc dimineata, in loc de apa de la chiuveta sau cand raman fara lotiune tonica. Multe lume o foloseste pe post de lotiune tonica. O mai folosesc daca imi simt cumva tenul uscat sau iritat. Vara te poate ajuta sa te racoresti si da o senzatie foarte placuta. Referitor la utilizarea ei peste make up, aici mi se pare un subiect sensibil. Eu nu am facut asta, pentru ca mi-e frica sa nu imi stric machiajul, desi se zice ca apa termala peste machiaj se foloseste intocmai ca sa fixeze machiajul, si asta in special vara. Eu nu simt nevoia sa fac acest lucru, dar te sfatuiesc in cazul in care tu te incumeti, sa ti tubul cu apa termala la distanta considerabila (minim 30 cm) de fata. Eu, atunci cand folosesc apa termala pe post de apa de dimineata sau pur si simplu, pe tenul meu, tin tubul foarte aproape de fata, ca sa imi abunde pe fata, arat de parca as fi plans in hohote. Sper ca ti-am fost de folos. Si da, mai sunt si pareri conform carora este o fita modernista si pana sa fie la moda, de cativa ani, lumea a supravietuit bine mersi fara apa termala...

    RăspundețiȘtergere
  31. Asa-i:), eu ma spal cu GIGI , insa sa ma spal cu apa termala zilnic de 2 \3 ori..n-am buget atat de diponibil:),multumesc de raspunsuri Ica

    RăspundețiȘtergere
  32. in fiecare zi am o intrebare,nedumerire..nelamurire:) `neata, cu ce iti aplici fondu d eten,pensula\burete? vreau sa-mi achizitionez un set de pensule,stii un site ceva..?Ica

    RăspundețiȘtergere
  33. Ica, eu imi folosesc degetele pentru aplicarea fondului de ten, pensula pentru blush, iar pentru aplicarea fardului - buretei. Si eu sunt in cautare de pensule acum, dar pentru fardul de pleoape, pentru un blending mai performant, desi sunt destul de multumita de ce imi iese cu bureteii pentru fard. Sunt cateva site-uri de tip magazine online care ofera pensule profesionale, poti sa dai niste cautari pe google si dai de ele. Eu nu am achizitionat pana acum produse de make up de pe niciun site. Pentru prima mea trusa de pensule mai "profesionale" ma gandeam sa merg la Sephora, pentru ca as vrea sa le vad, sa le simt si astfel sa le achizitionez.

    RăspundețiȘtergere
  34. Da, la asta m-am gandit, ai dreptate,neaparat din par natural(cred, nu?) Ica

    RăspundețiȘtergere
  35. Ica, asa este, neaparat din par natural. Cele sintetice sunt aspre, pot produce iritatii si nici nu iau o forma care sa faciliteze aplicarea fardului.

    RăspundețiȘtergere
  36. Si cum ramane cu "givenchy photo perfexion" il recomandati acum vara pentru un ten mixt sau....nu ..ce i-mi recomandati? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  37. Pentru tenul gras sau mixt nu prea se recomanda utilizarea fondului de ten vara, insa daca este neaparata nevoie, acesta ar trebui sa fie unul lejer, nu cu putere foarte mare de acoperire, deci personal nu as recomanda Givenchy photo perfexion pentru un ten mixt pe timp de vara, este destul de "strong" totusi, ci mai degraba fondurile de ten de la Clinique, sunt mult mai lefere sau Maybelline satin liquid.

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna fetelor ,ma bucur cand mai gasesc persoane cu aceleasi preocupari ca si mine,sunt vrajita de machiaj de cosmetice iar apropo de fond de tein eu folosesc PRO LUMIERE,de la Chanel,sunt foarte multumita de el are o acoperire buna,putin lucios si se vede intr un mod f frumos pe fata ,ca zicea i tu Andreea ca tie iti place sa se vada fondul de tein pe fata,asa imi place si mie ,il recomand cu incredere.eu folosesc nr.50,naturel intensity.bafta la gasirea fondului de tein ideal!

    RăspundețiȘtergere
  39. cele maine bune fonduri de ten sunt :
    pt ten uscat - Nars Sheer Glow .. e super :)
    pt ten gras - Makeup Forever Matte Velvet + ... asta folosesc eu momentan si ofera maximum coverage pt cine are nevoie si sta pe fata toata ziua... daca se gasesc astea la Sephora in Romania merita incercate!

    RăspundețiȘtergere
  40. Diana, multumesc pentru recomandari. Nu se gasesc la Sephora, insa le tin minte si poate la un moment dat le voi comanda de pe net. ;)

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna Andreea. Trebuie neaparat sa incerc si eu acest fond de ten Roche Possay,pare ideal pentru asteptarile mele.insa sunt 2 tipuri de fond de ten din asta Roche: lichid si compact. Tu pe care l.ai folosit? Am auzit ca cel lichid nu prea acopera, e mai mult o baza de machiaj.sau gresesc? Maria

    RăspundețiȘtergere