vineri, 2 decembrie 2011

Fondul de ten MAC Pro Longwear


V-am spus eu ca imbatranesc...Toata vara am fost mega indragostita de fondul de ten Bourjois Healthy Mix Serum. Nu am scris despre el, pentru ca blogosfera a fost plina de review-uri unanime; a fost chiar un fond de ten in trend. Mie nu mi-a venit sa cred ca imi poate placea un astfel de fond de ten, fara grad mare de acoperire, nici pe departe, dar iata, ca de asta spun ca imbatranesc, semn clar.
Adevarul este ca nu am mai intalnit pana la el un fond de ten fara putere mare de acoperire care sa ascunda totusi destul de bine micile imperfectiuni si sa fie in acelasi timp lejer. Majoritatea fondurilor de ten fara putere mare de acoperire scot in evidenta imperfectiunile tenului. Iar in aceasta categorie, intra cu parere personala de rau si fondurile de ten de la Chanel, avand o simpatie exagerata pentru brand. Au farduri, creioane si mascara de exceptie, asta doar in materie de beauty, nu vorbesc acum si de fashion. Dar nu au fonduri de ten ok (dupa parerea mea, nu aruncati cu pietre).
Ei bine, acest fond de ten Bourjois, mai mult decat un tinted moisturizer dar nici pe departe un Max Cover sau Studio Scullpt mi-a deschis apetitul de a da o sansa fondurilor de ten cu putere medie de acoperire. Mi-as face stocuri de Healthy Mix Serum, este perfect, dar hei, sunt intr-o continua cautare si incercare de produse noi.
Asa ca m-am orientat, cum altfel, catre MAC, brand-ul cel mai de suflet in materie de make up, dupa care numai eu stiu cati ani de zile am tanjit pana sa devina atat de accesibili, pe plaiuri natale.
Ei bine, mi-am cumparat Pro Longwear, ce e drept ca l-am cumparat din Torino, nu din Romania si am fost little dissapointed sa constat ca este fabricat in Belgia. Probabil la magazinul nostru din Baneasa as fi gasit unul fabricat in US, dar asta e acum.
Pentru asteptarile si categoria de fond de ten pe care mi-o doream, imi place mult. Acopera destul de bine, dar nu impecabil si de portelan ca Max Cover sau Studio Scullpt. Mi se potriveste aceeasi nuanta ca la Studio Scullpt, NC 25, lucru pe care chiar il apreciez la MAC, pentru ca spre orice tip de fond de ten m-as orienta, am siguranta ca asta este nuanta mea la ei. Pudra aplicata peste el ii confera un plus de acoperire. In ultima perioada am avut cateva probleme cu tenul, cauzate de motive hormonale, poate o sa vorbesc candva si despre asta, dar fara sa imi vina mie sa cred, care tot timpul am avut un ten impecabil, acum tocmai am trecut printr-o perioada cu iritatii si denivelari si am trecut de la un ten uscat la un ten normal si cu temeri personale sa nu trec chiar catre un ten gras. As zice totusi ca totul e sub un control riguros si o ingrijire dedicata. Consider totusi ca Pro Longwear face o treaba excelenta si in legatura cu acoperirea, reusind sa imi ofere un aspect chiar ok pe tenul un pic problematic si pana la urma o acoperire buna, fara a scoate in evidenta exact problemele inestetice.
Asa cum ii spune si denumirea, chiar rezista 10 ore fara sa isi schimbe niciun pic aspectul si nici nu intra in santurile naso labiale, ceea ce in principiu ma dispera la fondurile de ten.
Se potriveste foarte bine si cu primer-ul pentru fata de la Sephora. Va spuneam candva ca nu orice fond de ten este avantajat de aceasta baza, ba unele chiar isi strica aspectul.
Este un fond de ten foarte bun, o sa revin cu placere la el, si dupa ce il termin. Il voi alterna cu Bourjois Healthy Mix Serum si cu ce alt fond de ten de acest gen voi mai fi tentata sa incerc. De idei nu duc lipsa.

3 comentarii:

  1. Foarte ultil review-ul, chiar ma gandeam ce fdt as putea sa incerc de la MAC, si sa reziste foarte mult. Nu de alta, dar eu ma machiez cateodata seara si trebuie sa reziste pan a doua zi la pranz...o sa incerc varianta asta ;)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Claudia, da, clar este foarte bun pentru tine acest fond de ten, rezista foarte mult timp aratand impecabil. Sper sa iti placa!

    RăspundețiȘtergere
  3. am stat mult sa ma gandesc daca sa mi-l iau pe asta sau pe studio fix fluid si pana la urma am optat pt al doilea, pt ca l-am mai avut si stiam ca nu risc. cred ca data viitoare o sa mi-l iau pe asta :D

    RăspundețiȘtergere