duminică, 31 iulie 2011

Produsele mele de la Paula's Choice


De cand am cunoscut-o pe Corina, am nutrit incontinuu preocuparea pentru produsele cosmetice sanatoase si care chiar sa imi aduca beneficii pielii. Am ajuns desigur la produsele Paulei, mi-am facut un necesar in functie de tipul tenului meu, al nevoilor mele si bineinteles dupa buget. Le folosesc de mai bine de o luna si cred ca mi-am facut o parere pertinenta despre ele. Am ales:
- exfoliant 1% beta hydroxy acid lotion - all skin types
- crema hidratanta moisture boost hydrating treatment cream - normal to dry skin
- crema hidratanta de zi moisture boost daily restoring complex SPF 20 - normal to dry skin
Dupa circa o saptamana de la folosire i-am spus Corinei ca nu prea ma impresioneaza, ca nu simt nimic spectaculos. Ea mi-a raspuns: "Da, pe tenul tau sanatos nimic nu va fi spectaculos insa asta nu inseamna ca nu iti fac bine. O sa vezi in timp. Exfoliantul il folosesti in fiecare zi, dar incepi sa il folosesti o data la 2 zile, iar dupa 2-3 saptamani daca tenul e ok incepi sa il folosesti zilnic, asa o sa vezi rezultate. Bineinteles spf-ul aplicat zilnic, chiar si cand nu e soare afara."
Ei bine, da, am continuat sa le folosesc, iar parerea mea despre fiecare in parte o gasiti detaliat mai jos.
Desi am tenul uscat, am ales variantele dedicate "normal to dry skin" si nu cele "very dry skin", tocmai pentru ca am incredere in aceste produse si mai ales in compozitia lor, si am considerat suficient "normal to dry skin".


Exfoliant 1% beta hydroxy acid lotion - all skin types
Nu arata deloc asa cum m-as fi asteptat. Este un exfoliant chimic sub forma de lotiune albicioasa, destul de cremos. Il aplic pe discheta demachianta si apoi il intind uniform pe toata fata, pe ten foarte bine demachiat in prealabil, curatat cu lotiune micelara si apoi clatit cu apa termala.
Cand l-am aplicat prima data am simtit o senzatie de usoara usturime pe fata si strangere, insa in datile ulterioare aceasta senzatie a trecut, sau mai apare doar daca folosesc exces de produs. Il folosesc de 2 - 3 ori pe saptamana, iar pe moment nu simt nimic, nicio schimbare. Ma trezesc insa dimineata cu porii mai aerisiti si cu fata mai "uniforma". Nu stiu daca se datoreaza intregului complex nou pe care il folosesc de la Paula's Choice sau mai cu seama si mai cu seama exfoliantuli, insa tenul meu este muuuult mai uniform, atat ca nivelare a pielii cat si din punct de vedere al culorii. Inainte aveam anumite pete, neregulate, nu cu contur clar, ci zone mai decolorate sau altele cu roseata. Acum tenul meu este chiar si mai luminos si am incredere ca chiar este mai sanatos. As pune toate astea pe seama exfolierii, mai ales ca pana acum nu am mai folosit exfoliante chimice, doar daca lotiunea tonica Clinique care duhnea a alcool nu se considera exfoliant.


Moisture boost hydrating treatment cream
Nu are o textura tocmai cremoasa, seamana cu un gel cremos si se simte ca contine vaselina. Este o crema foarte emolienta si destul de grasa, insa nu deranjant sau scarbos de grasa. Intra relativ repede in piele, dar nu atat de repede precum alte creme si oricum lasa o pelicula la nivelul pielii si dupa vreo 2 ore de la aplicare. Imi place la nebunie ca se poate aplica si pe pleoape si in jurul ochilor si imi face foarte bine. Mi-a placut la nebunie articolul Corinei despre cremele de ochi si teoria conform careia acestea ar trebui sau nu sa difere din punct de vedere al compozitiei de cremele obisnuite pentru ten.


Moisture boost daily restoring complex SPF 20
Este produsul care imi place cel mai putin dintre cele 3. Miroase exact ca si crema pentru protectie solara de la La Roche, ceea ce din start m-a facut sa cred ca asta este singurul sau rol. Si ca atare, mi s-a intiparit chestia asta in minte si nu constat niciun plus de hidratare, ci doar protectie solara. Imi place totusi la nebunie cum se comporta fondul de ten peste aceasta crema. Recunosc ca il face mult mai frumos si mai rezistent (testat pe Estee Lauder Max Cover, MAC Studio Sculpt si Bourjois Healthy Mix Serum).
Recomand produsele Paulei in primul rand pentru cum sunt formulate si poate mai cu seama celor care au tenul cu probleme, decat celor ca mine, care au un ten ok si pentru care nu exista creme care sa faca "minuni" peste ceea ce le-a inzestrat natura. Celor care isi permit merita sa investeasca in primul rand intr-un exfoliant si in al doilea rand cel putin intr-o crema hidratanta. Nu cred ca voi folosi prea curand vreun demachiant de la Paula, atata timp cat am o gramada de alternative mult mai accesibile, si fiind vorba doar de demachiant, insa un hidratant sau exfoliant chiar merita. Celor care au probleme, iar in materie de ten, probleme inseamna cu predilectie ten gras, cred ca merita sa incerce tratamentele si produsele specializate ale Paulei.
Chiar ma gandeam, ca de obicei dadeam cam 80 de lei pe crema hidratanta cumparata din farmacii, iar o crema de la Paula costa cam 20 - 23 de euro, plus transport si plus faptul ca merita sa cumperi cam 2-3 produse la o comanda, dar asta este, fata de restul cheltuielilor, pe "culori", uneori merita sa investesti si in frumusete sanatoasa. Oare imbatranesc?

10 comentarii:

  1. Buna Andreea! Nu, nu imbatranesti, ci doar ai grija un pic de tine...Ma bucur tare mult ca ne-ai spus parerea ta despre produsele Paulei si am o mare rugaminte la tine...poti sa detaliezi un pic cum ai facut comanda (pe care din site-uri), cum ai platit, cum ti-au fost livrate produsele etc? Asa... in pasi mici, pentru nestiutori? :D Multumesc tare mult! Madalina

    RăspundețiȘtergere
  2. Madalina, iti promit ca in acest weekend voi pregati update-ul solicitat. Multumesc pentru sugestie si rabdare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Andreea,

    Folosesc si eu exfoliantul bha de la paula, varianta 2%lichida de mai bine de 1 luna si pot spune ca nu observ cine stie ce imbunatatiri, dimpotriva. Problemele vizate erau comedoanele, ceva semne de la o acnee usoara si mici pete pigmentare. L-am aplicat in fiecare seara pe tenul perfect curat, peste el am aplicat o lotiune cu antioxidanti de la MD Formulation, iar pe timpul zilei crema cu spf50 cat cuprinde. Am ceva experienta cu exfoliantii chimici si chiar aveam mari sperante pentru cel de la Paula. O sa-l folosesc in continuare, poate in timp or sa apara ceva rezultate. Ana

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ,
    ma gandesc serios sa incerc si eu produsele de la PAula's choice dar , dupa multiplele incercari ce au avut un final catastrofal imi e putin frica.
    As vrea sa te intreb cum ti se par in fucntie de produsele din farmacie La Roche Posay si apoi de ce ti-ai luat 2 creme moisturizing (una cu spf si una fara).
    in caz de comanda pt inceput ma gandeam la exfoliantulchimic si o crema moisturizing cu spf...

    multu

    RăspundețiȘtergere
  5. Anca, iti multumesc ca mi-ai scris. Asa cum tot spuneam, eu nu am probleme majore cu tenul, ba il am chiar super ok. Daca imi ceri o comparatie cu produsele La Roche Posay al caror fan am fost muuuult timp, pot sa iti spun ca pe tenul meu nu simt mari diferente. Poate doar un nivel ceva mai bun de hidratare cu cremele Paulei. Interesandu-ma de ceva timp de ingredientele produselor cosmetice, am constatat ca nu toate ingredientele din La Roche sunt impecabile. Sigur ca la nivelul tenului meu nu am constatat ceva daunator, insa in timp pot dezvolta sensibilitate la produsele cu ingrediente iritante si pot sa ajung chiar la neplaceri. Este exact ca chestia cu alergiile - daca esti supus mult timp constant unui alergen, chiar daca tu esti ok ajungi sa dezvolti sensibilitate la mediul respectiv si implicit alergie.
    Mi-am luat 2 creme hidratante pentru a o folosi pe cea cu spf ziua, inainte de fondul de ten sau chiar si daca nu folosesc fond de ten, iar pe cea fara spf seara, dupa ritualul de curatare. Oricum cea fara spf este cu adevarat super hidratanta si emolienta, dar lasa tenul atat de gras, cel putin pe moment pentru maxim o ora, incat nu as putea aplica niciun produs cosmetic peste ea. Cea cu spf este intr-adevar super buna ca protectie solara. Am folosit-o recent la mare in scop de unica protectie a tenului si a fost super.
    Este decizia ta ce produse alegi. Daca te tenteaza produsele Paulei, poate merita sa incerci, macar din cate review-uri pozitive exista si sa faci singura comparatia cu ce ai mai folosit pana acum. La pret sunt cat de cat comparabile cu La Roche; ma rog, plus transportul...

    RăspundețiȘtergere
  6. andreea,
    multumesc frumos de raspuns, ma bucur ca am gasit pe cineva cu adevarat pasionat de cosmetice si care ma poate ajuta cu un raspuns pertinent.

    La Roche Posay folosesc de mult timp, on and off, dar trebuie sa admit ca fara rezultate remarcabile insa mi se par cele mai OK pana acum.
    Recent am avut o experienta neplacuta cu produse de la Amway care la inceput au fost geniale, m-am simtit extraordinar si tenul imi era admirat de toata lumea insa dupa vreo luna au inceput sa imi apara comedoame inchistate si cosuri mari, rosii si dureroase cum nu am avut pana acum. Am renuntat la ele, am folosit Effaclar si Effaclar Duo de la Roche. acum sunt ok dar nu mi-am revenit complet.

    Urmeaza sa imi cumpar zilele astea un set nou de produse deoarece sunt la 0 cu toate momentan si din acest motiv vreau sa ma informez pt o alegere cat mai buna.

    Tenul meu este mixt, cu tendinte de ingrasare (mai nou ! ) dar sensibil in acelasi timp. Daca nu folosesc crema dupa demachiere sau dupa ce mma spal cu apa (imbuteliata pt ca la apa de la robinet sunt alergica !!! ) simt ca ma strange fata deci clar e si o deshidratare acolo.

    Ce textura are exfoliantul ?
    La creme as lua doar una, cu SPF sa vad daca e ok si abia apoi as mai investi. ma gandesc ca o pot folosi si seara totusi ...
    Crezi ca merita sa iau si un demachiant si tonic? sau sa ma multumesc cu solutia micelara de la Roche combinata cu demachiant pt ochi ?

    mersi fain

    RăspundețiȘtergere
  7. Anca, exfoliantul este cremos albicios, este un exfoliant chimic, deci fara particule specifice celor mecanice. Este destul de bland, cred ca e potrivit tenului tau.
    Referitor solutie micelara, ea nu prea are rol de demachiere, ci mai mult rol de tonifiere si curatare a ultimelor urme de machiaj si demachiant. Poti alege un demachiant de la Paula potrivit tenului tau (eu nu am idee despre ele, nu le-am incercat), dar nu este cazul sa dai banii si pe un tonic, mai ales daca ai solutia micelara. Cea de la La Roche e foarte ok.
    Adevarul este ca la produsele de la Paula, chiar mi se pare ca merita sa iti iei un exfoliant bun si o solutie de hidratare. Sau cei cu probleme grave pot alege din tot felul de solutii...personal, as avea incredere in ele, insa mi se pare ca nu ai chiar asa mari probleme cu tenul. Exfoliantul si hidratarea merita. Demachiante gasesti pe piata destul de ok. Mie imi place mult demachiantul de la Ivatherm si demachiantul bifazic pentru ochi de la Sephora.

    RăspundețiȘtergere
  8. din pacate tenul meu e sensibil rau . demachiantul de la Garnier si cel de la Roche sau avene sunt ok in rest ma ustura toate :))
    crezi ca exfoliantul de la Paula e ok pt te sensibil?
    deci...crema cu spf seara ...merge ?
    in cat timp ti-a ajuns coletul ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anca, da, exfoliantul pe care il am si eu de la Paula este potrivit pentru toate tipurile de ten si imi inchipui ca e suficient de bland si pentru tenul tau.
    Crema spf seara...nu prea isi are rostul. In plus, daca ai tenul atat de sensibil si mixt, alege o crema potrivita tenului tau si poate iti va fi sufieicenta hidratarea de dimineata, fara sa fie neaparat nevoie sa aplici crema si seara. Pana si eu am seri sau zile in care sar peste crema hidratanta, insa tenul imi permite acest lucru, e ok.
    Coletul a ajuns intr-o saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc mult de tot pt raspunsuri, mi-ai fost de un real folos.
    am citit si in blog-ul corinei, e exceptional de bine facut.
    ma decid zilele astea ...

    RăspundețiȘtergere