luni, 7 februarie 2011

Max Cover versus MAC Studio Scullpt

Pentru ca toata lumea care ma cunoaste si toti cei care mi-au urmarit cat de cat blogul stiu ca sunt fanatica dupa Estee Lauder Max Cover si deopotriva printre cei mai mari fani ai produselor MAC, am fost intrebata care fond de ten imi place mai mult:

O intrebare foarte dificila si m-am gandit la randul meu, extrem de mult. Mi se cere sa fiu obiectiva cu doua produse "de suflet".
Pot sa evaluez ca majoritatea caracteristicilor sunt comune ambelor fonduri de ten. De exemplu, ambele au SPF 15, ceea ce cantareste destul de mult. Ambele au putere de acoperire foarte mare, acelasi grad de acoperire. MAC Studio Scullpt este mai "solid" decat Max Cover, care este mai lichid, si in plus, pe cel dintai il aplic numai in spiritul MAC, si anume cu pensula (unghiulara pentru fond de ten de la Elf Studio). Imi plac foarte mult ambele pentru aspectul pe care il ofera tenului si pentru rezistenta lor. Practic la orice moment al zilei arata exact ca in momentul cand le-am aplicat, iar asta nu reprezinta deloc o exagerare.
Exista insa ceva un pic diferit, iar aici intervine partea "dureroasa" cand trebuie sa fac o diferentiere: recunosc, strict ca aspect, Max Cover are un mic plus. Repet, nu este vorba de puterea de acoperire, care este identica la ambele fonduri de ten, ci strict de aspect. Max Cover ofera un aspect portelanat, adica perfect, de parca tenul nu este "natural", din piele cu pori, ci parca este fin pictat, ca cel al Oliviei Palermo in poza de mai jos. Aspectul acesta este ceea ce ador si apreciez cel mai tare la orice fond de ten.

Ce nevoie as avea de un fond de ten natural, adica unul care nu imi ofera absolut nimic...de ce m-as mai da cu fond de ten, mai ales in conditiile in care tenul meu arata foarte ok?
Ei bine da, daca ar fi nunta mea, si m-as machia singura si nu unul dintre cei doi make up artisti celebri pe care ii admir, atunci categoric as alege Max Cover.
Pana atunci insa, ma bucur din plin, si zi de zi, de ambele fonduri de ten ale mele preferate. Imi sunt ambele de un imens ajutor si nu as renunta sub nicio forma la niciunul dintre ele. O sa mi le cumpar in continuare ori de cate ori mi se va termina unul dintre ele. Sunt foarte utile de avut in acelasi timp.
Pentru comparatie on myself, in postarea de mai jos referitoare la blush-ul MAC, in pozele cu machiajul albastru - mov al ochilor, am folosit fondul de ten MAC Studio Scullpt, iar in ultima poza folosisem Max Cover.
Intelegeti la ce ma refer?

15 comentarii:

  1. Si eu ador Maximum Cover. Are o acoperire foarte, foarte mare si totusi arata natural pe fata. Este incredibil, ca o "masca" foarte naturala. Prima oara cand l-am folosit aveam mari probleme ale tenului si mi le acoperea perfect. Acum, chiar daca am tenul ok, tot il ador:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Andreea! :*
    Avand un ten foarte gras si acneic, ce mi-ai recomanda cu toata inima sa folosesc dintre Double Wear si Max Cover?
    Nu prea ies nemachiata si, oricum, lumina de la Sephora nu m-ar ajuta prea bine sa le diferentiez (consultantele nici atat). Mai ramane si problema spinoasa a nuantei, dar vad eu cum ma descurc... Daca ajuta cu ceva, am 150/180 la Colorstay.
    Am incredere in alegerile tale si imi place mult sa te citesc. Mersi! :*
    P.S.: Doar daca e posibil, as aprecia si alte sugestii de produse potrivite, precum primer, pudra etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina, asa este, este minunat. Ma bucur ca iti place.

    Madutza, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Numai din ceea ce am citit, tind sa iti recomand mai degraba Double Wear. Nu are acoperirea la fel de mare ca Max Cover, insa destul de mare, dar am auzit ca este mult mai mult folosit Double Wear de catre persoanele cu tenul gras, decat Max Cover. Cel din urma nu are un continut mare de pudra si tinde sa devina lucios pe un ten gras. In plus, la Double Wear este specificat "controls oil". Nu am folosit nici Colorstay, desi stiu ca este un clasic, deci nu am idee de nuante. La Estee Lauder eu folosesc Light medium si e perfect. Desi nu e o metoda indicata, ba dimpotriva, eu testez nuantele de fond de ten un pic mai sus de incheietura mainii, si in felul acesta observi si puterea de acoperire pe vene, sau deasupra palmei si pot sa spun ca nu am dat gres pana acum.
    Referitor pudra, eu nu folosesc, cel putin nu in combinatie cu fondul de ten. Cand nu folosesc fond de ten folosesc pudra minerala L'Oreal sau pudra compacta Collistar, despre care am scris recent.
    Referitor primer, la cele 2 fonduri de ten preferate despre care am scris, nu folosesc primer, ci doar crema hidratanta (intamplator de la Avon in acest moment, pentru ca imi place ca se absoarbe instant). La fondurile de ten cu putere de acoperire medie sau care nu imi plac foarte foarte mult (Max Faxtor, Vichy) folosesc si crema hidratanta si primerul de la Avon MagiX. Este cel mai bun primer pentru ten folosit de mine pana acum. Iar pentru ochi, intotdeauna Too Faced Shadow Insurance. Sper ca ti-am fost cat de cat de folos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur ca da, multumesc mult!
    Si eu am citit varii recomandari de "Double Wear" pentru tipul meu de ten, dar l-am vazut la o colega si nu mi s-a parut ca "renteaza" acoperirea oferita, in raport cu pretul sau... :( Crezi ca, aplicand pudra peste Max Cover si retusand pe parcursul zilei, as putea controla sebumul in exces? Iar primerul MagiX e cumva (si) matifiant sau doar netezeste pielea?
    Scuze daca am fost prea pisaloaga :) Ma incanta sa discut cu oameni care au habar de lucrurile astea. >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Madutza, stai linistita, iti dai seama ca si eu ador sa vobim despre "lucrurile astea". Sigur ca o pudra ar rezolva problema cu excesul de sebum care iese prin fondul de ten, in fond la asta foloseste pudra. Imi pare rau ca nu pot sa iti spun despre vreo pudra minune, pentru ca sigur ti-ar usura procesul de make up.
    Primerul MagiX este foarte bun si ca matifiant, te poate ajuta si el. Sau poti sa cauti un primer matifiant special pentru ten gras, sigur exista, pe la diverse branduri. Revenind la fondul de ten, ar fi foarte bine sa faci rost de niste mostre...sau daca ai vreun Sephora in apropiere de casa, poti sa dai o fuga intr-o zi libera, sa aplici pe toata fata fondul de ten pe care il vrei, ca si cand te-ai da pur si simplu cu fond de ten, si apoi sa te intorci acasa si sa observi cum se comporta. E doar o idee. Stiu ca nu e tocmai la indemana, dar merita sa faci orice decat sa arunci banii pe achizitii pe care apoi le regreti. Stiu perfect cum se simte asta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult pentru review! Nu mi vine sa cred, dar m ai convins sa achizitionez Maximum Cover! Te as ruga mult sa mi spui ce nuanta folosesti tu si daca ai o recomandare de magazin pentru achizitionarea sa..ma gandesc ca in Sephora este, probabil, mai scump..Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anna, eu folosesc nuanta light medium, este perfecta pentru tenul meu. Din pacate, nu am nicio recomandare de magazin, eu l-am luat de la Sephora, in jur de 140 de lei, dar merita, tine foarte mult pentru ca se consuma super putin la o aplicare. Nu prea am incredere in tot felul de magazine sau intermediari. Daca gasesc ceva ce imi doresc la Sephora, de la ei cumpar. Mai ai varianta daca pleaca cineva apropiat in afara sau poti incerca strawberry.com, cred ca sunt cei mai de incredere, netestat personal.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anna, nu ai pentru ce :) Sa imi spui cum ti se pare fdt.

    RăspundețiȘtergere
  9. buna,Andreea.am citit demuuuuult la tine despre max cover.dupa ce am citit la tine , l-am si cumparat.intradevar e super.nu il folosesc des.dar imi place mult.asta de la MAC l-am avut,dar l-am dat,nu mi-a placut deloc.iti multumesc pentru review.noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Modniza, ma bucur mult ca nu te-am dezamagit cu recomandarea mea. Ciudat ca Mac nu ti-a placut, dar bine ca ai scapat de el, daca e pe asa...

    RăspundețiȘtergere
  11. eu folosesc foarte putin fondul de ten clinique si mi se pare ok , un anticearcan bun cu putini parabeni :) stie cineva ? apropo asta cati parabeni are?

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mie mi se pare cel mai bun fond de ten ever! Pe mine ma tine o vesnicie, cred ca un an sau si mai mult, in conditiile in care eu consumam un fdt high-end (Chanel, Guerlain) inainte in 2-3 luni. Si in conditiile in care il aplic cateodata si pe corp :) de exemplu sa camuflez iritatiile dupa epilat sau alte pozne de "buna purtare". :)
    E fondul meu de ten de suflet de 4 ani.
    Apropo, ai incercat vreodata fdt solid de la Max Factor Panstick? Are o putere de acoperire extraordinara, da efectul ala de airbrush. Dar nu se poate aplica decat peste fdt, pentru ca nu matifiaza, deci trebuie o baza care sa rezolve problema asta. Si este atat de ieftin...

    RăspundețiȘtergere
  13. Iulia, pe mine nu ma preocupa subiectul parabeni pentru ca nu mi-e teama de ei. Sunt conservanti care fac numai lucruri bune pentru produs. Am vazut produse cosmetice o gramada, fara parabeni care dupa o saptamana de la desigilare nu se mai puteau utiliza...

    Alexa, nu am folosit stick-ul de ma Max Factor, nici nu am auzit de el. Se gaseste la noi? Max Cover, da, e divin, si intr-adevar folosesc mult mai putin cantitativ la o aplicare decat din orice alt fond de ten...

    RăspundețiȘtergere