sâmbătă, 2 octombrie 2010

My mascaras

Cred ca asa cum ati inceput cu “toatele”, primul produs cosmetic pe care l-am folosit a fost mascara. Incepand cu clasa a noua am folosit zilnic mascara. Nu are rost sa descriu fascinatia pe care o da asupra genelor, nu? Prima mascara pe care am folosit- o a fost una de la Oriflame, pe care mi-a luat-o mama pentru ca imi doream foarte tare sa fiu “mascara addict”. In paralel am mai avut o mascara albastru electric, cu care acum imi imaginez ca aratam ridicol, si, pe care am facut greseala sa o port la prima ora de chimie din liceu cu o profesoara foarte aspra si despre care auzisem (in ziua respectiva) de la colegi mai mari ca nu suporta elevele machiate. In pauza de dinaintea orei mi-am faramitat mascara de pe gene. Era waterproof, albastru electric, repet. Voi sa nu faceti asta niciodata. Destul cu amintirile…
De-a lungul anilor am avut nenumarate tipuri de mascara, voi incerca sa fac cateva review-uri pentru ele, o parte din memoria mea recenta si pentru altele voi incerca sa imi amintesc cu duiosie ce impresie mi-au facut.
Mai intai de toate, tin sa specific ca genele mele sunt destul de ok. Natural de dese si natural foarte lungi. De-a lungul timpului mi-am dorit initial mascara pentru alungire, iar in ultimii ani aleg majoritar mascara pentru volum. Nu stiu daca genele mele s-au schimbat (sigur nu s-au scurtat, poate s-au rarit) sau tine doar de trend, dar prin aceste etape am trecut pana acum.
Pentru ca este cel mai usor exercitiu pentru memoria mea (hi hi), in prezent imi place foarte mult Collistar Supermascara Estremo. Este o mascara pentru volum (desigur) si imi place foarte mult. De obicei nu ma incanta nicio mascara la prima aplicare, pentru ca la prima aplicare se ia foarte putin produs pe perie (nu stiu cum se face), insa aceasta mi-a placut la nebunie. Defineste si separa genele perfect. Periuta este destul de groasa, ceea ce stiu ca nu este pe placul persoanelor cu gene scurte.
Nota: 9,5/ 10

Max Factor 2000 calories si Max Factor Masterpiece Max – le pun la un loc, pentru ca imi plac ambele la fel de mult, adica foarte mult. Au niste preturi foarte bune si ofera niste rezultate de exceptie in materie de volum. Imi plac la nebunie ca se aplica foarte usor si nu trebuie sa fac niciun efort sa dezlipesc genele, pur si simplu nu lipeste genele in modul acela neplacut in care o fac majoritatea mascarelor.
Nota: 9/ 10

L’Oreal Millions de Cils – si pe acesta mi l-am achizitionat de curand. Imi place foarte mult, dar numele lui este desigur muuuult exagerat. Cand eram data cu aceasta mascara, totusi, am primit cele mai multe complimente pentru genele mele. Nu prea imi place ca este mult prea lichid, apos, iar aplicarea nu este tocmai cea mai usoara, ba chiar daca ma concentrez maxim sa aplic mascara de la radacina genelor, in mod sigur ma patez pe pleoapa, asta tot din cauza consistentei apoase. Pensula insa imi place – este suficient de groasa pentru genele mele iar perii de plastic ai aplicatorului ajuta sa nu mi se lipeasca genele, desi cantitatea de substanta de pe ei ar cam duce la chestia asta.
Nota: 9/ 10

Maybelline Volum Express Turbo Boost imi place ca curbeaza genele foarte bine, dar cam atat. Periuta este foarte groasa si pare chiar ok, insa in cazul acestei mascare cred ca de vina este consistenta chimica a tusului. Pur si simplu este aproape invizibil pe gene si nici nu le ofera fermitate. Imi plac mascarele care intaresc genele si la atingere devin aspre. Nu este deloc cazul Turbo Boost. Ceea ce mi se pare ca face este sa pieptane genele si sa le aranjeze.
Nota: 5/ 10

Stiu ca mascara Shiseido Length Allongeant este apreciata de foarte multe femei. Mie mi se pare ingrozitoare, bani aruncati la gunoi, o foarte proasta achizitie de beauty, o mare dezamagire cosmetica. Are periuta foarte subtire, deci din start nepotrivita mie si mai mult decat atat, periuta este compusa din mii de firicele mici si subtiri de par sau ceva, firicele care bineinteles nu stau la locul lor si se lipesc de gene. Poate asta este ideea sau ceva…desi rezultatul este dezastruos si foarte incomod pentru purtarea de lentile de contact. Nici macar nu mi se pare ca lungeste genele si clar le face sa para foarte rare, mult mai rare decat daca nu as folosi deloc mascara.
Nota: 2/ 10

Mascarele Giordani de la Oriflame imi plac foarte mult, ambele si cea pentru volum si cea pentru alungire. Si acestea, ca cele de la Max Factor au preturi foarte rezonabile si sunt extraordinare. Cele doua tipuri Giordani Gold nu se exclud neaparat. Imi plac ca separa genele frumos si au un efect deosebit de volum.
Nota: 8,5/ 10

L’Oreal Lash Architect am avut-o acum mult timp, imi aduc aminte vag sa nu ma fi impresionat pana dincolo de magini. Are pensula cam subtire, ceea ce nu imi place deloc, in conditiile genelor mele nativ de lungi. A fost ok, fara a excela, dar si fara a ma deranja ceva anume la ea. A fost foarte apreciata la vremea sa, a facut furori la lansare. Imi amintesc reactii pozitive mai ales la fete care aveau gene foarte mici.
Nota:7/ 10

Maybelline XXL a fost prima si singura mea mascara cu 2 capete. Avantajul sau este ca separa genele foarte bine si le face tepoase si ferme, insa nimic extraordinar, nici ca volum, nici ca alungire. Cred ca inutil sa va spun celor care ati mai incercat genul acesta de mascara, ca pensula de la capatul alb devine foarte usor gri. In plus, cum aplic partea alba prima oara, de la radacina pana la varf, in mod cert trebuie sa fac acelasi efort si cu capatul negru, altfel se vad radacinile albe si varfurile negru intens.
Nota: 8/ 10

Deborah Black and Long si Volume Mascara imi aduc aminte ca m-au surprins placut aceste mascare. Nu imi dau seama ce prejudecati aveam eu in subconstientul meu, insa cumva nu ma asteptam sa ma multumeasca asa. Au un negru foarte intens, sunt destul de lichide, si se aplica usor.
Nota: 8/ 10

Pe viitor, mi-am propus sa nu mai ratez mascara Lancome, nu m-am hotarat inca exact care, insa am trait degeaba pana acum daca nu am testat pana la varsta asta o mascara Lancome, nu-i asa? Lancome este in mascara ceea ce este Coco Chanel pentru taiorul feminin. Si, sigur nu voi rata nici Yves Saint Laurent Faux Cils.

9 comentarii:

  1. Andreea, eu ti-as spune sa incerci L'Extreme sau Hypnose. Desi daca ma gandesc bine si Virtouse sau Definicils mi-au placut la fel de mult. Nu cred ca ti-am fost de vreun ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Camelia, ba da, multumesc pentru recomandare :) Ideea e ca momentan exact ce nu imi trebuie este o mascara noua, recunosc. Am deja 4 sau 5 foarte ok si in termen de garantie, asa scurt cum este el. dar cum spuneam, sigur ma voi indrepta catre Lancome. La Hypnose ma gandeam si eu. Poate voi face un pol la momentul respectiv, deci, multumesc oricum pentru confirmare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am avut ambele mascara de la Deborah si mi-au placut, acum am prins si Black+Long Waterproof la o promotie cu 13 lei, e foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, unde se gasesti produsele Collistar? Ce pret avea rimelul cand ti l-ai cumparat?

    Dar rimelul de la L’Oreal Millions de Cils, ce pret are?daca stii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana, produse Collistar se gasesc la Sephora si am impresia ca si la Douglas. Intamplator, acest rimel l-am cumparat de la o colega care mai aduce cosmetice din afara si la preturi un pic mai ok decat la Sephra. Am dat pe el vreo 70 de lei, parca. Rimelul Millions de Cils l-am cumparat de la sediul Immedio din cladirea in care lucrez si in care are sediu si L'Orealul. Era o promotie cu 50% reducere si astfel am dat numai 28 de lei pe el. O sa mi-l mai achizitionez dupa ce mi se termina, chiar si la pretul intreg de 56 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru raspuns, Andreea. Sa le folosesti cu placere in continuare! Ma tenteaza si pe mine cele doua, mai ales acum, dupa ce am citit opinia ta.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Diana, oferta de 50% reducere la L'Oreal Millions de Cils cred ca inca mai este valabila la hypermarketurile Carrfour, merita sa incerci, desi parerea mea ca aceasta mascara isi merita si pretul intreg. Sper oricum sa nu te dezamageasca si sa ti se potriveasca si tie la fel ca si mie. Astept sa imi scri ce parere ai :)

    RăspundețiȘtergere
  8. YSL Faux Cils este un must have, macar o data in viata, cum de altfel este si YSL Singulier. Incearca si Maybelline The Colossal, cred ca iti va placea pensula, iar formula este chiar buna :)

    RăspundețiȘtergere
  9. F irma Maybelline a inventat produsul" mascara"si eu il folosesc de ceva ani si spre bucuria mea revin din cand in cand cu un produs nou .Ultimul folosit The collosalmerita banii.

    RăspundețiȘtergere