miercuri, 1 septembrie 2010

Poveste cu final fericit si achizitie smart

Sunt femeie, deci imi place sa fac cumparaturi. Sigur ca ele pot fi si cumplit de stresante: atunci cand caut ceva anume si nu gasesc sau nu gasesc sa imi vina bine sau nu gasesc exact modelul pe care mi-l doresc sau il gasesc si ma dezamageste sau caut tot orasul si nu gasesc deloc. De aceea prefer sa colind prin magazine, si daca vad ceva care sa imi placa sa pot sa imi iau pe loc. Este de departe situatia ideala si deloc stresanta. Este un fel de a zgandari un pic destinul in favoarea mea.
S-a intamplat de foarte multe ori sa trec si pe langa lucruri, fara scopul de a-mi fi dorit sa imi iasa in cale, fie pentru ca nu aveam bani in acel moment, fie chiar imi erau de prisos. Nimic insa dramatic, un pic de oftica, sigur cunoasteti sentimentul, dar in maxim o saptamana "rana" s-a vindecat perfect si am si uitat de obiectul asupra caruia mi s-a pus pata.
Mi s-a intamplat insa weekend-ul trecut un lucru pe care nu l-am mai incercat pana acum. Am facut o pasiune nebuna, mistuitoare si instanta pentru o haina palton de la Debenhams. Pur si simplu mi s-a taiat rasuflarea cand am vazut-o pe manechinul acela de plastic, sinistru si fara chip si suflet si incapabil sa o aprecieze. Am probat-o si timpul s-a oprit in loc, nu mai exista absolut nimic in jurul meu. Tot universul era acea haina, adica tot universul ma cuprindea pe mine. Nu am putut sa ma despart de ea, adica implicit sa pun umerasul la loc, despartirea a fost crunta.
Povestea are un final extrem de fericit, pentru ca dincolo de pasiunile materiale si care imi iau mintile, in lumea reala iubesc si sunt iubita foarte mult de un om minunat si care cu timpul a invatat sa imi accepte aceste fite superficiale de femeie. Atat de mult incat a facut sa fie a mea.

Revenind cu picioarele pe pamant si in afara metaforei, totusi sincere, haina este extraordinara, materialul este senzational, foarte fin, la pipait se simte catifelat, este pana la genunchi si a mea este gri. Era si bej, de asemenea, foarte frumoasa, insa eu mai am vreo doua paltoane bej, aproximativ asemanatoare ca stil, dar nu atat de sofisticate sau atat de army style. Materialul insa, am impresia ca se sifoneaza destul de usor :( Vanzatoarea din Mall desigur ca nu s-a sinchisit sa o impatureasca cum trebuie si pana acasa se cam sifonase in sacosa, desi pusa pe umeras si-a revenit ok.
Am fost placut surprinsa sa gasesc modelul (Collection Debenhams) pe site-ul lor, la acelasi pret ca in magazinul de la noi (echivalentul a 40 de lire, adica).
Acum venirea toamnei mi se pare mult mai usor de suportat, ba chiar o astept cu interes, macar pana la prima purtare a hainei mele cele noi, la bratul aceluiasi om iubit.

17 comentarii:

  1. Foarte dragut iubitul tau:d. Am vazut si eu aceeasi haina si mi-a facut cu ochiul insa obsesia mea pt negru m-a impedicat sa fac vreo miscare inspre ea:D. S-o porti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama, caut exact acelasi gen de haina. E paltonas sau e trench, totusi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Camelcutza, asa este, sunt super norocoasa. Eu iti recomand sa "go for it", tocmai pentru ca e cazul sa mai ai si altceva in afara de negru. Mie imi plac hainele bej, cum spuneam, dar de dragul unui argument in plus, de genul "imi trebuie, pentru ca nu mai am (gri)", al ales deci gri, in defavoarea bejului. Sau ar fi cazul sa imi iau si bej? ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sadie, as inclina mai mult sa ii spun paltonas. Materialul este destul de rigid, sau oricum nu extrem de moale, e destul de tepanos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-l porti cu placere! Este foarte frumos :) Am si eu unul asemanator, rosu. Nu l-am mai purtat de ani buni, dar vad ca moda se intoarce. Cred ca este cazul sa-l scot si eu de la naftalina, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Clarra, un palton rosu este superb. Neaparat sa il porti ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Andreea din nou,intrebare(defapt..una din sutele??, nu te speria, glumeam:D sau nu?:D) ai folosit produse de la Manhattan? are o colega aduse din state spre vanzare, imi fac cu ochiul..dar nu stiu nimic despre ele...si nici ieftine nu's neaparat.Multuemsc, Ica

    RăspundețiȘtergere
  8. superba hainuta! sa o porti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ica, nu am folosit produse Manhattan pana acum, dar am mai vazut pareri pe diverse bloguri, dar nu intotdeauna numai de bine. Daca te tenteaza, si nu ai obligatii fata de colega ta, vezi ca se gasesc si la magazinele DM - poti macar sa faci o comparatie de preturi ;)

    Andreea, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. DM sunt magazinele Drogherie Markt. Gasesti lista magazinelor aici: http://dmdrogeriemarkt.ro/contact.htm

    RăspundețiȘtergere
  11. Uf,toanta si adormita sunt ueori, evident..si penibila(??) Multumesc :) Ica

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei, Ica, stai linistita! Nu esti deloc, nimic din toate astea. Hai, fie, adormita :)

    RăspundețiȘtergere
  13. E superb paltonasul. Sa il porti sanatoasa.
    Ahh...trebuie sa incep si eu cumparaturile de toamna :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Andreea, n-ai mai scris nimic..:)posibil programu'incarcat..eu te recitesc:) Ica

    RăspundețiȘtergere
  15. :) Ica, ce draguta esti! Ai dreptate...programul incarcat. Promit sa revin cu o marturisire rusinoasa si o reclamatie catre ANPC pentru Optinova.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ft. frumos!Am ceva asemanator de la Zara de acum 1 an,dar m-am plictisit rau de el..

    RăspundețiȘtergere