marți, 14 septembrie 2010

Optinova mi-a dat teapa. Deschideti bine ochii!

Prin locul de munca la care lucrez sunt arondata la CMU, iar recent am aflat ca pot beneficia prin ei de consultanta optica, comanda lentile de contact si ochelari de vedere. M-am gandit sa incerc, sa apelez la ei si sa cer o cotatie.
Desigur, m-am aratat interesata de lentile de contact Bausch and Lomb colorate, cu dioptrii, pentru purtari de "un an", ca cele pe care mi le iau de 2-3 ani incoace de la Optinova. Raspunsul doamnei consultant de la CMU, in urma consultarii unui reprezentant Bausch and Lomb Romania a fost ca nu exista astfel de lentile, ci cel mult lentile pentru 30 de purtari in 3 luni. Eu am fotografiat folia in care au fost lentilele mele Bausch and Lomb Soflens cumparate de la Optinova.

Raspunsul doamnei consultant, documentat de un reprezentant Bausch and Lomb Romania si insotit de un articol de referinta din Jurnalul National a fost ca exact acestea sunt lentilele pentru 30 de purtari. Oau! Motivul este evident: multa lume considera net mai comode si mai ok lentilele de un an, iar pretul celor in cauza este putin peste 100 de lei, in timp ce minunatii de la Optinova cer 484 de lei pe cele de "un an", adica aceleasi de 30 de purtari in 3 luni.
Pericolul purtarii oricaror tipuri de lentile mai mult decat termenul lor de valabilitate este binecunoscut, iar netul este plin de astfel de avertizari. Se poate ajunge practic la pierderea retinei si pericole incredibile pentru vedere. Cei de la Optinova comit o crima cu premeditare.
Pur si simplu nu mai am puterea sa mai scriu discursuri de genul cum suntem manipulati, inselati si cum unii oameni care lucreaza in domeniul medical pana la urma, comit astfel de crime, cum nimeni nu da doi bani pe sanatatea noastra, in detrimentul propriilor buzunare. Ei bine nu, nu o sa dezvolt aceasta revolta. M-am simtit doar obligata sa scriu despre aceasta inselatorie, mai ales pentru promovarea gratuita si inselatoare pe care eu cu mana mea le-am facut-o celor de la Optinova. Sa scriu este tot ceea ce pot sa fac. Si o sa mai scriu si la ANPC si la Colegiul Medicilor.
Acum sper sa falimenteze si sa plateasca cu proprii ochii celor pe care poate i-au nenorocit. Eu am scapat. Mi-am facut control pentru restabilire dioptrii si am insistat sa priveasca medicul daca am vreo infectie sau e ceva in neregula...

PS: Articolul din Jurnalul National il gasiti aici. Si este din 2006, iar eu nu am cascat bine ochii si am crezut in cuvantul unor specialisti care lucreaza in domeniul medical, pana la urma. Poate ca uneori merit ceea ce mi se intampla...

24 de comentarii:

  1. Deci sa inteleg ca ai purtat timp de 1 an lentile de contact menite a fi purtate doar 3 luni/30 purtari? O_o OMG!!!
    Clar trebuie sa faci ceva in acest sens. Pentru ca nu e normal sa pacalesti un om, mai ales cand e vorba de sanatatea lui ! Cine ar face asa ceva ... ? O_o

    Oricum e bine ca ai aflat si nu ai patit nimic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dap, Iguanitza, exact cum ai spus...Din pacate, nu am mari sperante si incredere ca o sa se schimbe ceva sau ca "acestia" nu vor proceda la fel de acum inainte. Nimic nu ii va opri. Poate doar daca altii nu mai fac greseala mea, si suspecteaza si se intereseaza dinainte, poate ajung astfel si la postarea mea...

    RăspundețiȘtergere
  3. OMG!
    Da ma mir cum nu ti-a spus nimeni.. si eu care nu am purtat in viata mea lentile stiam ca nu exista asa ceva.. dar macar cineva din jurul tau, prieteni, rude, eu stiu.. mi se pare imposibil ca nimeni sa nu fi stiut.
    Incearca sa dai telefoane peste tot, mail-uri in general sunt ignorate, vorbeste cu cineva si insista.
    Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow. Nu-mi vine sa cred. Daca nu te deranjeaza, as vrea sa preiau cu link spre tine o parte din articolul tau, pentru ca ma simt direct vizata, si eu am miopie (mai mare ca a ta) si sunt client optinova si as fi vrut lentile...ce nenorociti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Half a devil, exista lentile de un an la diverse firme, ce e drept nu de prestigiul Bausch and Lomb, si mai ales in strainatate. Personal, sunt pro lentile de un an, cu vizita periodica la medic si ingrijirea lor cu strictete. Ma deranjeaza intr-adevar sa fiu furata in acest fel...

    Camelcutza, te rog, nu ma deranjeaza, chiar vreau sa raspandesc vestea, de asta am si scris. Mie mi-e chiar rusine ca i-am investit cu incredere si i-am recomandat in postul meu referitor la lentile. Voi posta un update si la postul initial...Mai bine fereste-te de ei si mai ales, documenteaza-te cat poti inainte...iti recomanda asta o impatimita a internetului, dar care iata ca a dat cu piciorul unei stiri pe care nu imi era greu sa o gasesc...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu daca e de vina Optinova, pentru ca am gasit pe un site care nu le apartine ca aceste lentile sunt pentru 12 luni...asa le-or comercializa Bausch & Lomb?
    @half_a_devil: cu un google search afli ca exista lentile pt 12 luni, nu si marca Bausch & Lomb

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am patit ceva asemanator la ei... port lentile de contact de 10 ani, intotdeauna lunare. O data m-am lasat convinsa de cei de la Optinova sa le incerc pe cele de un an de zile si m-am ales cu o forma de conjunctivita de care am scapat foaaaarte greu. Cred ca m-am chinuit vreo 3 luni de zile, cu mers la clinici diferite pentru ca nu-mi dadeau de capat ... Am lasat acelasi comment si pe blogul Camelcutzei in speranta ca va vedea mai multa lume si poate va conta acest lucru in alegerile lor...

    RăspundețiȘtergere
  8. Camelcutza, si eu m-am tot interesat si majoritatea centrelor de optica le recomanda fix pe acestea pentru purtarea de 30 de zile. Din punct de vedere al pretului, ele costa circa 125 lei, iar cei de la Optinova cer pe ele 484 pretizand ca se pot purta un an. Daca faci un calcul, financiar, e cam pe acolo.
    Site-ul din Romania al Bausch le recomanda pentru 30 de purtari: http://www.bausch.ro/02/01/sfnaturalcolors.php Nu stiu ce sa mai cred, dar in mod sigur imi vor comanda acelasi tip de lentile, la 125 de lei si le voi schimba la 3 luni (si asa voi depasi probabil 30 de purtari, desi nu port zilnic lentile, totusi), dar macar nu ma voi mai simti pacalita, furata.

    RăspundețiȘtergere
  9. hmm...e o chestie greu de inteles pt mine, de ce ochelarii sunt atat de marginalizati. Si eu mai nou sunt chioara de distanta, si mi-am facut ochelari. Dai un ban, si-i ai pana te asezi pe ei;)) Si sora-mea-i mioapa si a urat dintotdeauna ochelarii...ciudat

    RăspundețiȘtergere
  10. Irina, eu nu urasc ochelarii. Port si ochelari. Lentilele le port doar cateva zile pe saptamana, iar seara oricum port ochelarii. Admit chiar ca sunt mult mai comozi decat lentilele, nu ai nicio bataie de cap cu ei, dar pasionata fiind de make up, machiajul arata mult mai ok fara un paravan peste. Si apoi, la mine mai este culoarea, care ma atrage, pentru ca nu as purta in niciun caz lentile transparente, clar ochelarii sunt mai comozi.

    RăspundețiȘtergere
  11. am incercat si eu lentile colorate mai demult dar ma stresa prea mult ingrijirea lor..
    oricum..sper sa nu ti se mai intample pocinoage d'astea...dar deh, traim in romania...

    RăspundețiȘtergere
  12. Vrei sa spui ca nu exista lentile de vedere pentru perioada de un an?! Eu cunosc persoane care poarta exact asa ceva, de la Bausch& Lomb si nu achizitionate de la Optinova!
    Eu m-am ferit intotdeauna de lentilele pentru un an pentru ca mi se pare mai igienic si safe sa le schimb o data pe luna.

    RăspundețiȘtergere
  13. Alexa, nu am spus ca nu exista lentile de un an. Problema este ca cele achizitionate si recomandate mie, adica Bausch and Lomb Soflens sunt pentru 30 de purtari. Scrie pe site-ul lor si am raspunsul oficial din partea Bausch and Lomb. Altceva nu ma intereseaza.
    Intamplator am auzit ca nu ar exista lentile colorate si cu dioptrii de un an, ci doar lentile de vedere (transparente) de un an....

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Andreea, am ajuns pe blogul tau cautand cu totul altceva, dar ma intereseaza subiectul si regret sa aflu de aceasta problema

    Port ochelari si chiar urmeaza sa merg la un control + sa mi-i schimb. Ma gandeam sa merg la Optinova. Pana acum am apelat la Sover, dar nu mai locuiesc in Buc. Dupa ce am citit art. tau, parca nu mai am incredere. Ai mai avut probleme cu ei sau doar acum cu lentilele?

    Ca sa inteleg, lentilele cu 30 de purtari pt. maxim 90 de zile costa 125lei, marca este Bausch and Lomb si se achizitioneaza doar de la Optinova sau si din alte locatii?

    RăspundețiȘtergere
  15. Diana, nu sunt in masura sa iti recomand sau nu serviciile Optinova. Eu am apelat la ei doar pentru lentile, si iata...Intre noi fie vorba, referitor la ochelarii de vedere, intotdeauna mi s-a parut ca au preturi exorbitante si nejustificate. Poti apela la fel de bine la orice centru de optica din orasul tau...
    Lentilele in cauza, colorate, cu dioptrii, pentru 30 de purtari se gasesc peste tot, la orice centru de optica (in Bucuresti, cel putin). Doar cei de la Optinova, insa pretind ca pot fi purtate timp de un an, cand ele sunt pentru 30 de purtari...

    RăspundețiȘtergere
  16. Merci pentru raspuns, Andreea. Nici la Sover nu erau preturi prea mici, insa nu stiam unde sa merg prima data si cum ei mi-au fost recomandati, am apelat la ei.

    Vazusem la Optinova o aferta in genul 2+1 gratis. Nu-mi trebuie doar mie ochelari, ma gandeam ca poate beneficiez de vreo reducere, dar daca spui ca au preturi mari, imi imaginez ca reducerea la care sper eu este ca si inexistenta.

    Nu am purtat niciodata lentile dar ma tenteaza. Care este senzatia pe care o ai cand porti lentilele? Le simti in vreun fel?

    De cat timp porti lentilele ai avut vreo problema? O mica infectie etc.? (Intreb doar.)

    Ce se intampla daca lacrimezi si porti lentile? Acestea se pot misca de la locul lor? Ai avut vreo neplacere in acest sens?

    RăspundețiȘtergere
  17. Diana, port lentile de 3 ani si le tolerez foarte bine. Cred ca este foarte importanta persoana care te invata prima data sa le aplici. Nu le simt absolut deloc pe ochi si le-am purtat si cate 16 ore pe zi...Nu am avut nicio problema pana acum, nicio infectie. Acum am intalnit un medic oftalmolog care pentru siguranta mea mi-a recomandat niste picaturi de pus in ochi timp de o saptamana intre schimbatul lentilelor, ca sa imi curete ochii si sa trec la lentile noi cu ochii perfect "clean".
    Mi s-a intamplat sa si plang cu lentilele la ochi, dar a fost ok, absolut nimic neobisnuit.
    Lentilele au tendinta sa se miste pe ochi (dar fara vreun pericol de a le pierde) atunci cand devin foarte uscate, iar asta se intampla cand stai mult timp in curent foarte puternic sau cu aer conditionat care bate fix in fata. In acest caz poti folosi lacrimi artificiale sau le poti scoate si clati cu solutia lor si apoi reaplica pe ochi.

    RăspundețiȘtergere
  18. arata f bine paleta! sa o folosesti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  19. de ce nu`ti iei purevision?sunt lentile cu purtare zilnica sau permanenta.Eu le port de 3 ani.Nu le dau jos deloc 30 de zile si 30 de nopti.O cutie cu 3 perechi(3 luni port continuu,sau 6 luni port flexibil)costa 200 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ira, o sa ma interesez de ele, daca sunt si colorate si cu dioptrii. Nu prea ma incanta, insa purtatul si noaptea...

    RăspundețiȘtergere
  21. Andreea, pana la urma ce fel de lentile ti-ai luat? ce pret au?

    Cum se numesc acele picaturi pe care ti le-a recomandat medicul oftalmolog de care amintesti mai sus?

    Btw-unde mergi la control de obicei? o recomandare mi-ar trebui.

    Merci.;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Diana, momentan nu mi-am luat lentile noi, pentru ca nu am ajuns sa probez lentilele gri si astfel sa iau o decizie. Oricum, indiferent de culoare, cele de 3 luni vor costa in jur de 120 de lei.
    Eu merg la oftalmologie la CMU, ultima data la doamna doctor Vrapciu Alexandra care mi-a recomandat si picaturile Ciloxan.

    RăspundețiȘtergere
  23. Si eu am patit acelasi lucru. De-abia azi am aflat ca lentilele colorate cu dioptrii pe care le folosesc de 4 ani in mod regulat de la optinova sunt niste inselatorii!!! Ele costa de 4 ori mai scump ca in alte magazine si sunt recomandate pt purtari de 1 an de zile sau chiar 2 desi ele sunt pt 3 luni doar. Sfat: Cautati lentilele Bausch @ laumb la ale magazine!!! nu optinova deoarece puteti ramane fara bani si poate fara ochi!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Cand eram pe-a VI-a mi-am facut ochelari la Optinova, si aveam -0.5 la un ochi si -0.25 la celelalt. Nu i-am purtat cu strictete, dar in fine, dupa vreo 4 ani am decis ca e cazul pt un nou consult, sa sa imi schimb rama mai degraba. Aveam foile vechi (ca mama strange tot), si cand ma duc aflu de la alta clinica, si asta chiar mica si nu la fel de faimoasa, ca la un ochi s-a corectat de la -.5 la -.25 si la celalalt a crescut de la -.25 la -0.75. Cand masoara lentilele pe care le aveam montate pe rame, mare fericire! Erau facute cu + la ochiul la care imi avansade defectul, in loc sa fie cu -. Si acum ma intreb, daca i-as fi purtat zi de zi, si mai ales copil fiind, fara sa imi dau seama ca ceva e in neregula, nu as fi chioara de un ochi astazi?
    Mereu cand citesc despre Optinova mai aflu o mare boacana. Sincer NU OPTINOVA!!!

    RăspundețiȘtergere