duminică, 18 aprilie 2010

Tusul eyeliner

Ador sa imi conturez ochii - pleoapa de sus cu tus lichid, iar pleoapa de jos cu dermatograf. Obligatoriu si exclusiv negru. de fiecare data insa, acopar conturul cu fardul de pleoape, desi ca regula, tusul se aplica peste fardul de pleoape, insa efectul mi se pare cam prea dramatic si oricum nu de zi cu zi. Imi place sa aplic o linie destul de groasa de tus, adica in orice caz deloc subtire, ceea ce mi se pare ok, in conditiile in care nu o aplic peste fard. Efectul obtinut prin acoperirea conturului cu fard mi se pare foarte potrivit machiajului meu. In consecinta se impune ca tusul sa fie negru, iar acoperit cu fard preia culoarea acestuia, insa intr-o nuanta oricum mult mai inchisa, exact cam ceea ce ar trebui sa fie un contur. Nici nu ma apuc de machiaj fara contur, nu am aplicat niciodata fardul de pleoape direct pe pleoape, fara un contur prealabil. Uneori daca imi doresc un look ultra natural si foarte discret folosesc doar fond de ten si mascara. Se mai poate intampla insa sa imi doresc o cale de mijloc, adica ochi conturati si mascara si sa sar peste fardul de pleoape.
In ultima perioada, si tusurile de care imi amintesc sa le fi folosit au fost:

Astor Eye Artist Waterproof

Ador tusul acesta, se aplica foarte usor, iar aplicatorul este perfect pentru ceea ce caut eu, nu este foarte subtire, astfel incat sa ma chinui din greu sa ingros eu linia pe pleoapa si sa iasa si perfect conturul. Este si extrem de rezistent, iar negrul este extraordinar de intens, este negrul cel mai negru pe care l-am intalnit pana acum la un tus. Se demachiaza destul de greu (asta nu e neaparat de bine). Textura imi place foarte mult, nu curge, se aplica usor si se usuca rapid pe pleoapa.
In conditiile in care il folosesc eu, cu fardul peste, nu se intinde si nu pateaza si este foarte rezistent. Nu l-as recomanda insa, deloc, persoanelor care aplica tusul peste fard, pentru ca imi inchipui ca nu este o varianta fericita deloc. Cum am mai spus, daca doar imi conturez ochii si aplic mascara, si nu si fard, tusul Astor devine ingrozitor si imi pateaza toata pleoapa, toata zona de sub sprancene. Este absolut ingrozitor. Cand am realizat acest machiaj cu el si am stat asa o zi intreaga la servici, si am constatat ca tusul pateaza, tot timpul imi stergeam ochii cu degetul, spre spranceana, si totusi de cate ori ma uitam in oglinda eram tot patata. A fost ingrozitor si invatatura de minte - nu Astor direct pe pleoapa, neacoperit. Imi inchipui ca si folosit peste fardul de pleoape efectul este la fel de devastator, ba chiar mai grav, ca odata sters se strica si fardul de pe pleoape...

Maybelline Liner Express

Este un tus ok, insa negrul nu are aceeasi intensitate ca cel de la Astor. Poate asta are legatura cu faptul de a fi waterproof sau nu. Aplicarea este mai dificila datorita aplicatorului moale, buretat, iar linia trasata cu el este mai subtire decat cea a aplicatorului de la Astor, deci un efort in plus si o concentrare mai mare pentru obtinerea unei linii nu foarte subtiri, ci un pic mai groase, cum va spuneam ca folosesc eu. De asemenea, din cauza aplicatorului buretat, cantitatea de tus care se ia pe el nu este foarte mare, astfel incat nu prea se poate obtine o linie unitara dintr-o data, de la coltul ochiului pana spre exteriorul pleoapei, ceea ce face aplicarea destul de dificila, iar eu imi permit in ultima instanta un contur cu mici imperfectiuni, pentru ca vin apoi cu fardul, cu umbre, iar ca aspect final am ocazia sa corectez machiajul, dar imi inchipui o aplicare greoaie peste fardul de pleoape, pentru un rezultat optim. Cu concentrare, indemanare si rabdare, am obtinut insa si contururi perfecte cu tusul Maybelline , in ciuda aplicatorului, si l-am purtat si ca atare, o zi intreaga, fara sa am parte de neplacerea de a-l gasi apoi pana pe sprancene, ca la tusul Astor, deci avantaj Maybelline Liner Express din acest punct de vedere.

Bourjois Clubbing Eyeliner

Un negru intens, textura usoara si usor de aplicat (din punct de vedere al texturii). Aplicatorul insa mi se pare oribil, pentru ca este cel clasic pentru tus, adica o pensula extrem extrem de subtire. Il recomand cu toata garantia celor care utilizeaza tusul de ochi peste fardul de pleoape si implicit cauta o linie subtire. Usurinta aplicarii folosind acest aplicator tine exclusiv de indemanarea fiecareia. Tusul nu se intinde neplacut pe toata pleoapa, pana spre sprancene, deci este chiar bun.

16 comentarii:

  1. Ce mult m-a bucurat acest review deoarece nu prea am vazut pareri despre tusuri la celelalte fete din beauty - blogosfera! Eu sunt dependenta de tus negru, nu ies din casa fara ca ochii sa imi fie conturati. :) Nu folosesc fond de ten, pudra, primer, fard de ochi - rar, rujuri - si mai rar, dar tusul este un 'must have' la orice ora.
    Intentionam sa imi cumpar Bourjois Clubbing Eyeliner dar am renuntat dupa ce am citit ca pensula este foarte subtire. Prefer aplicatoarele mai grosute (eu le numesc de tip 'stilou') si cred ca voi opta pentru tusul waterproof de la Astor.
    Mersi inca o data pentru review!

    RăspundețiȘtergere
  2. Review-ul tau e binevenit pentru ca eu nu am folosit niciodata tus dar imi doresc unul. Iar dat fiind ca sunt novice in trasat linia tusului, imi trebuie unul usor de aplicat. Data viitoare dau un ochi la zona cu produse Astor :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Puzica, bine te-am găsit! Mă bucur mult sa consideri util articolul meu. Asa cum ai văzut, si eu prefer aplicatorele mai groase, insa retine: Astor nu poate fi folosit fără fard de pleope, pentru ca se întinde rău. Poate poţi folosi un fard culoarea pielii sau o baza de machiaj, in rest chiar merita, ca si aplicator, intensitate si textura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sim, mă bucur, sper ca ţi-am fost de folos. Sigur nu vei avea probleme cu aplicatorul de la Astor, îţi oferă un control total. Astept impresiile tale după ce te hotarasti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hehe, ca tot intrebam eu de tus-uri. Tot nu stiu ce sa-mi achizitionez :(....

    RăspundețiȘtergere
  6. Te asteapta o leapsa la mine pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda..foloseam tus acum ceva ani si apoi le-am lasat sa se usuce in voia lor pe te miri unde. Zilele astea mi s-a pus pata iar sa imi iau unul. Si ma duc eu mandra ca o floare in Sephora..si cer un tus ieftin pentru ca oricum nu o sa il folosesc constant (ieftin insemnand nu produse de lux gen Chanel, Dior..). SOCC...in afara de cel de la brandul lor, adica sephora, nu aveau!!!! L-am luat pe ala..si sunt tare nefericita :)).Nu are pensula ci un varf impregnat de solutie, care curge din tub, fara sa pot roti/apasa/strange/desuruba cumva pixul ala. Evident ca mi s-a uscat deja capul ala dupa nici 2 folosiri pentru ca s-a amestecat cu fard....Alta data ma duc in Cora si iau de la buticurile din mijloc...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andreea,chiar mi-a fost de folos post-ul tau! Sincer pe mine m-ai convins sa il cumpar pe cel de la Maybelline.Imi doresc un tus cu care sa pot reusi sa fac linii cat mai subtirele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Andreea, ma bucur ca ti-am fost de folos. Pentru lini cu adevarat foarte subtiri incearca-l mai bine pe cel de la Bourjois. Si cu Maybelline trasezi linii subtiri, insa cu Bourjois si mai subtiri. Oricum ar fi sper sa fi multumita de achizitia pe care o vei face.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie imi place mult tusul de la Revlon, Colorstay! Este in forma de carioca, aproximativ ca Astor din poza postata de tine. Se intinde usor, nu curge, e dramatic. Preferatul meu din ce am incercat pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  11. Alexa, multumesc pentru recomandare, poate il voi incerca cand se termina cel de la Astor.

    RăspundețiȘtergere
  12. URASC tusul de la Astor... il urasc. Detest! Nu-l suport... Inainte am avut de la Bourjois.. e cel mai bun. Raman fidela Bourjois..

    RăspundețiȘtergere
  13. Hey!
    Am dat de review-ul acesta cautand informatii despre tusul pe care tocmai mi l-am achizitionat, desi ar fi mai indicat sa ma informez inainte de a cumpara un produs. :))
    Chiar intentionam sa-mi cumpar tusul de la Astor pentru ca am ramas uimita de cat de rezistent este, sunt de asemenea obsedata sa ma curat la ochi pentru ca tusul tinde sa mi se imprime pe pleoapa, poate si din cauza ca mi se ingrasa zona. Daca chiar pateaza pielea, atunci m-ai convins ca nu merita nicio sansa. Soarta a facut sa nu fie disponibil, iar dupa mai mult timp in care m-am invartit pe la alte produse m-am intors si l-am cumparat pe cel de la Bourjois, Clubbing. Chiar imi doream o pensulica subtire pentru ca am mai avut un tus cu pensula groasa, ceea ce ma facea sa redau niste linii grose. Imi place sa incep cu niste linii subtiri, apoi sa creez forma pe care o doresc. Mi se pare foarte bun, este un negru intens care se usuca frumos, ramane putin lucios. Nu-mi place totusi ca nu este rezistent si desi n-am apucat sa-mi fac o prima impresie, mi-e teama sa nu ma trezesc cu imprimeu pe pleoape. Insa imi place ca recipientul este destul de generos, cred ca ma va tine pana la batranete. :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Dia, ma bucur ca mi-ai scris si mi-ai impartasit experienta ta. Eu nu am problema intinderii pe pleoape cam cu niciun tus, cu conditia sa aplic si un fard (si nu neaparat peste tus). Cred ca ai dreptate, poate fi din cauza sebumului pielii sau a transpiratiei, iar fardul de pleoape este o bariera. Insa asa cum spuneam, uneori chiar simt nevoie de tus si mascara si atat, caz in care tusul trebuie neaparat sa fie impecabil.

    RăspundețiȘtergere
  15. Unde ai gasit tusul Astor? SI cu ce pret?

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim, nu mai tin minte exact de unde l-am luat si pretul, l-am avut acum ceva timp... insa sm vazut produse Astor in Carrfour si parca si la DM sau Douglas.

    RăspundețiȘtergere