luni, 12 aprilie 2010

Obiceiuri cosmetice - leapsa


Clarra m-a provocat din nou. Deci:

1. De cate ori iti speli fata pe zi?
Nu imi spal fata deloc in sensul propriu a ceea ce se intelege prin spalat fata, pentru ca apa de la robinet este foarte "rea" pentru ten si cred in asta, iar de evitat e foarte usor de evitat. Dimineata folosesc apa termala sau lotiune tonica, iar seara ma demachiez, lotiune tonica, crema de fata - tot tacamul.

2. Ce fel de ten ai?
Uscat si deshidratat, dar ma tratez.

3. Cu ce iti cureti fata?
Acum cu demachiant Olay (de cateva luni, adica de trei tuburi) - si demachiant de ochi si demachiant de fata. Am mai fost mult timp fidela demachiantului La Roche si chiar si L'Oreal.

4.Ti-l exfoliezi?
Folosesc de 2 ori pe saptamana creme de curatare usor exfoliante - de la Nivea si de la Avon Botanicals.

5. Ce brand obisnuiesti sa folosesti?
In materie de curatare si ingrijire am fost foarte fidela produselor La Roche, brand de farmacie, insa am fost ingrozita sa le urmaresc pe cosmetic database si sa constat ca prezinta un mare risc de acea boala la care nici nu vreau sa ma gandesc. Momentan ma documentez, pentru ca vreau sa ma reprofilez. Am de asemenea, o mare simpatie pentru Clinique, desi nu as admira gradul de risc nici pentru acest brand. Dar orice ar fi pe bio tot nu ma dau.

6. Ce crema folosesti?
Ador crema de fata La Roche Hydraphase si inca o mai folosesc cu inima stransa, dar mai rar, am explicat la intrebarea anterioara. Oricum sufar foarte rau dupa ea si nu cred ca voi mai gasi ceva atat de bun pentru tenul meu.

7. Ai pistrui?
Nu pistrui, niste mici pete colorate dar destul de discrete, sigur nu sunt pistrui.

8. Folosesti crema pentru ochi?
Da, in prezent gelul Gerovital, dar mai mult ca moft, cum am detaliat aici.

9. Ai fost sau esti predispusa la acnee?
Nuuuu. Nici in adolescenta nu am avut mai mult de 2 cosuri in acelasi timp pe fata. Acum mai imi apare unul singur, foarte rar, in perioada aceea a lunii.

10. Ai avut nevoie vreodata sa folosesti Pro-Active?
Nu.

11. Ce fond de ten folosesti?
Acum, Dior Air Flash spray sau La Roche Toreliane, dar cat de curand imi voi achizitiona un nou fond de ten asupra caruia m-am decis aici.

12. Dar anticearcan?
Nu, nu am cearcane deloc. Daca pierd vreo noapte sau sunt extenuata, imi apar niste "mini cearcane", dar aproape insesizabile. Cunosc persoane care au ochii in mod natural cu un efect de cearcane mai mare decat cel cauzat la mine de oboseala.

13. Ce nuanta a pielii ai?
Deschisa, palida.

14. Ce crezi despre genele false?
As folosi gene false doar la un eveniment extrem de pompos si important pentru mine, si asta doar daca nu ar fi contraindicate cu purtatul de lentile de contact. Port lentile de contact albastre si cu dioptrie (pentru miopie) si nu as renunta deloc la ele, in niciun caz pentru niste gene false. Genele mele sunt ok, destul de lungi si destul de dese, dar ador si aspectul "nenatural" al genelor false, dar desigur doar la un eveniment cu adevarat special.

15. Stii ca trebuie sa-ti schimbi mascara o data la 3 luni?
Stiam de 6 luni. Mda, problema e ca eu am vreo 4 mascara pe care le folosesc "curent" si recunosc, le prelungesc eu putin termenul de utilizare. Oricum cam dupa 6 luni se usuca si fac scame.

16. Ce brand de mascara folosesti?
Imi place foarte mult mascara Giordani Gold de la Oriflame, ambele variante si Max Factor 2000 calories. Dar folosesc si Maybelline Turbo Boost si Clinique pentru volum.

17. Sephora sau Mac?
Mac, absolut. Si aici pot sa compar doar fardurile de pleoape Mac cu cele de la Sephora, si sunt incoparabile. Plus ca din toate review-urile si imagina de brand profesional creata de Mac si pasiunea mea pentru make up...

18. Ai un card Mac Pro?
Nu.

19. Ce instrumente pentru machiaj folosesti?
Pensula pentru blush, perie pentru sprancene si periutele cu buretei pentru farduri. Inca nu am ajuns la profesionalismul de a folosi pensule pentru fardul de pleoape. Pur si simplu nu pot, am impresia ca sfarama fardul si nici de aplicat nu ma ajuta prea mult.

20. Folosesti baza de machiaj sau primer pentru ochi?
Nu.

21. Dar pentru fata?
Nu, nu simt nevoia.

22. Care este culoarea de fard preferata?
Am foarte multe culori si nuante, dar am observat ca cel mai mult imi cumpar nuanta plum si cel mai putin nuante de verde.

23. Folosesti creion sau tus?
Si una si alta. Tus pe pleoapa de sus, dar numai sub fard, niciodata peste fard, iar creion pentru pleoapa de jos. Chiar pregatesc un review pentru tusurile de pleoape.

24. Cat de des iti bagi creionul in ochi?
Niciodata. Ar fi si grav, cu lentilele de contact...

25. Ce crezi despre pigmenti?
Pai ce ar fi make up-ul fara?

26. Folosesti machiaj mineral?
Da, dn cand in cand.

27. Care e rujul tau preferat?
Prefer glossurile, dar nici aici nu m-am decis asupra unui brand anume. Ca ruj, mi-a ramas la suflet un ruj de la L'Oreal care era pe piata acum vreo 4-5 ani si era kiss proof, foarte rezistent si surprinzator pentru un ruj atat de puternic si foarte placut pe buze. Nu mai stiu insa nimic despre el, nici macar daca se mai fabrica, dar ar trebui sa ma interesez. Nu se lua cu absolut nimic, decat cu mancare foarte grasa.

28. Dar lipgloss?
As spune Clinique, desi poate nu cu toata convingerea, desi e foarte bun. Inca nu am gasit glossul perfect si nici nu cred ca exista. Glossul are din start anumite limitari si avantaje si dezavantaje.

29. Care e blush-ul tau preferat?
Folosesc destul de rar blush, am cateva, dar nu m-as avanta sa dau un brand preferat, si e adevarat ca nici nu am investit in blush-uri de prea buna calitate. Imi place sa imi accentuez ochii la extrem prin make up, iar daca mai adaug si blush arat ca de carnaval. Am incercat si un machiaj discret si mai mult blush, dar ma simt ca de 40+.

30. Iti cumperi produse de machiaj de pe Ebay?
Nu.

31. Iti plac magazinele cu produse cosmetice?
Le ador, mai ales daca nu ar exista vanzatoare in ele. Sau si mai si, consultante de beauty. Sau daca tot personalul lor ar fi surdo-mut.

32. Mergi la Cosmetic Company Outlet?
Asta e un magazin cu cosmetice expirate? Glumesc, nu, nu merg, nu am dat inca de unul si chiar si asa...

33. Ai luat vreodata in considerare sa faci cursuri de machiaj?
Nu neaparat. Eu ma cunosc destul de bine, pot sa ma machiez mai mult decat satisfacator, desi inca mai exersez la blending, iar sa machiez persoane necunoscute nu e tocmai ceva care sa ma pasioneze. Visam candva sa am un salon exclusiv de machiaj, care sa nu mai ofere nimic altceva decat machiaj, dar ma pasiona la nivel de business, ma incanta mai mult ceea ce tine de logistica si aprovizionarea salonului, nu partea operationala.

34. Uneori esti stangace cand te machiezi?
Extrem de rar, si doar daca ma grabesc foarte tare si totusi m-am apucat de machiat. De obicei, ma cunosc foarte bine si am capatat experienta.

35. Numeste o “crima” in ceea ce priveste machiajul.
Conturul de buze. Mai ales cel strident. Sau machiaj puternic al ochilor si buze siclam. Odios.

36. Iti plac culorile aprinse sau cele neutre in ceea ce priveste machiajul ochilor cat si buzelor?
Imi plac ochii foarte accentuati prin machiaj si fardurile negre sau inchise la culoare, tari, si buzele bej, de culoare pielii.

37. Care celebritate are intotdeauna un machiaj impecabil?
Victoria Beckham si Eva Longoria. Si da, stiu ca e netu' plin de poze cu ele nemachiate, dar chiar si asa arata onorabil, nu?

38. Daca ar trebui sa iesi din casa folosind un singur produs de machiaj care ar fi acela?
Lip gloss.

39. Iesi din casa fara sa te machiezi?
Da, nu am complexul acesta, ba chiar si la serviciu mai apara asa, nemachiata. Este adevarat ca alteori ma machiez si doar ca sa ma duc la cumparaturi, mai ales daca stiu ca asta implica si un pranz in oras. Dar, de cele mai multe ori, da, ma machiez cand ies undeva, si automat un make up complet.

40. Crezi ca arati bine si nemachiata?
Momentan, pana la varsta asta, da, e ok. Ador cum arata tenul meu dupa ce m-am dat cu crema dupa care inca plang. Plus ca, asa cum spuneam, tenul meu este ok, fara probleme grave.

41. Din punctul tau de vedere, care e cel mai bun brand in materie de cosmetice?
As fi indreptatita sa raspuns la asta doar daca le-am incercat pe toate, dar totusi nu pot sa nu remarc Dior si Chanel, pentru care am o simpatie aparte.

42. Ce crezi despre makeup?
Este senzational felul in care ma face sa ma simt un machiaj reusit si starea de incredere si mandrie (de ce nu?) pe care mi-o da. Dar creaza dependenta si naste dorinta de a incerca cat mai multe branduri.

Ofer mai departe "stafeta" tutror celor care nu au raspuns pana acum la aceste intrebari si le-as ruga sa se aplece putin asupra problemelor de mai sus, sunt lucruri interesante la care sa va ganditi din obiceiurile voastre de beauty.

8 comentarii:

  1. Ce scumpa ai fost aici: "Dar orice ar fi pe bio tot nu ma dau." :)) Deci esti constienta ca produsele cosmetice cu chimicale sunt periculoase, dar nu-ti inspira incredere nici cele inofensive.

    In legatura cu blushul, eu folosesc mereu o tusa de blush, nu mi se pare ca ar creea efectul de carnaval. Conteaza mult sa gasesti nuanta potrivita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Clarra, ai dreptate, este adevarat ca nici nu am gasit nuanta de blush care sa imi placa maxim.
    Referitor la substantele din produsele cosmetice, da, sunt constienta ca unele pot fi si nocive. Eu inca sunt in cautarea unei creme cat de cat ok dupa standardele cosmeticdatabase si care sa se gaseasca la noi. Cred ca o sa aleg Avene sau chiar Olay. In produsele bio sau leacurile babesti pur si simplu nu cred deloc, nu cred ca au niciun efect indus. Cel mult placebo...deci nu ar functiona in niciun caz pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit la o tipa pe blog care citase din altcineva (suna complicat, stiu) ca tenul fara putin blush arata ca o clatita si sunt total de acord :)) :D.
    Incearca blush-urile de la Flormar - au o gama variata si peste fdt rezista toata ziua. Fara fdt nu am incercat ca folosesc zilnic fdt :D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia, nu sunt sigura ca inteleg asta cu clatita, dar voi incerca blush-urile pe care mi le-ai recomandat, am citit destul de multe review-uri bune despre Flormar.
    Sigur ca nu se poate folosi blush-ul fara fond de ten, si eu oricum daca ma hotarasc sa ies din casa machiata, ma apuc de tot tacamul.
    Probabil chiar am eu problema aceasta cu gasirea blush-ului ideal, dar iti spun, eu de obicei imi machiez ochii cu culori tari si inchise si ochii oricum perfect conturati, ori cu blush mi se pare un pic cam mult. O sa vad, poate imi schimb parerea.
    Multumesc de sfat oricum!

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce nu se poate folosi blush-ul fara fond de ten? Ca eu fac asta aproape zilnic - cu fond de ten ma dau mai rar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Clarra, mi se pare mie un pic ciudat, pentru ca am ideea preconceputa ca blush-ul se aplica peste fondul de ten. Cred ca mi se pare ciudat din cauza ca se aplica doar pe o portiune din ten, pe pometi, iar restul fetei ramane complet "descoperita".

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu aplic doar un pic de blush, aproape insesizabil, doar cat sa nu mai fiu palida - si in poza de la mine sunt data cu blush, ca sa intelegi la ce ma refer.
    Si-mi place sa-mi las fata "descoperita". Nu tin cont de marketingul spalator de creier si incurajator de consumerism care spune ca trebuie sa folosim si crema, si baza de machiaj, si fond de ten, si pudra, si blush... folosesc ce-mi cere tenul si ce-mi spune simtul estetic - adica de multe ori doar crema si blush.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu cum reusesti sa te abtii sa nu te speli cu apa pe fata. Pentru mine, daca mi se taie apa as turba. Tenul meu nu ar rezista nici o zi.


    O mica observatie: cearcanele nu se fac de la oboseala, sunt genetice.

    RăspundețiȘtergere