miercuri, 14 septembrie 2011

Bazele in cosmetica

Mi-am propus sa scriu despre ce reprezinta bazele in machiaj si cosmetica si ce rol au ele, fiind un subiect care ma preocupa, si sa va impartasesc cate ceva despre produsele de acest gen pe care le-am incercat.


Bazele au un rol aparent destul de important si sunt mai mult sau mai putin indispensabile. Aici poate sa revina in discutie subiectul privind tot ceea ce a inventat industria de beauty si felul in care ni se insufla senzatia ca avem nevoie de un nou produs minune, o inovatie, ceva ce nu s-a mai vazut si cu care nu se stie cum am putut trai pana acum.


De departe, in materie de baze cel mai senzational si cu adevarat util produs mi se pare baza pentru pleoape (primer). O inventie chiar minunata, care are rolul de a fixa fardul de pleoape si de a evita ca acesta sa se stranga in pliul pleoapei. Desi depinde de textura si gradul de grasime de pe pielea pleoapei, mai toate fardurile ajung la un moment dat sa se stranga, unele mai nefericite chiar si dupa 2 ore. Singurele farduri senzationale, pe care eu le-am intalnit si care pe pleoapele mele nu s-au strans nici dupa 10 ore fara primer sunt cele de la Dior. Ca si primer pentru ochi, eu am folosit numai Too Faced Shadow Insurance si in fiecare zi sunt recunoscatoare ca exista un astfel de produs. Merita toti banii si puteti folosi absolut orice fard, facandu-l sa para impecabil – pigmentat si rezistent o zi intreaga.


Bazele pentru ten au rolul de a matifia si nivela tenul, oferind un aspect si o textura propice pentru aplicarea fondului de ten. Multa lume considera acest produs ca fiind un moft. Sfatul meu este ca merita sa experimentati. Am descoperit baze care faceau o echipa minunata cu fondul de ten, cu anumite fonduri de ten, iar altele care mai rau daunau si stricau aspectul tenului impreuna cu anumite fonduri de ten. De exemplu, fondul meu de ten preferat Estee Lauder Max Cover mi se pare ca nu se potriveste cu nicio baza de ten din cele pe care le-am intalnit eu. Insa Bourjois Healthy Mix Serum sau Max Factor Lasting Performance mi se par minunat puse in evidenta cu ajutorul bazelor pentru ten.
Pana acum eu am folosit Avon MagiX, Oriflame Face Primer si Sephora Smoothing Primer, dar si o serie de mostre, remarcabila fiind cea de la Laura Mercier. Dintre acestea, complet inutila in combinatie cu orice fond de ten, mi s-a parut baza de la Oriflame, care nu face absolut nimic…Cel mai multi mi place baza de la Sephora si mai ales cum se impaca cu Bourjois Healthy Mix Serum.
Chiar daca multe considera ca fiind un moft acest tip de produs, iar altele il considera total inutil, si nu am tentatia de a le contrazice, recomand tuturor sa nu sara totusi peste utilizarea unei creme hidratante, ideal cu spf inclus, pe post de baza pentru fondul de ten. Am invatat si eu in timp acest lucru, si era o perioada nu chiar acum o suta de ani, cand aplicam fondul de ten pur si simplu, direct pe ten. Mare greseala, insa noroc ca pasiunea si preocuparea m-au dus la a bifa fiecare etapa dintr-un machiaj, daca tot ma apuc de machiajul respectiv. Neutilizarea unei creme hidratante inaintea fondului de ten duce la imbatranirea tenului, uscarea si iritarea lui, asta fara sa mai vorbim de cat pierdem in materie de aspect.
Atunci cand folosesc baza pentru ten eu oricum aplic in prima faza crema hidratanta si apoi baza si apoi fondul de ten.


Bazele pentru unghii sunt alte produse care mie mi se par indispensabile. Am in permanenta unghiile facute cu oja si niciodata nu imi las unghiile sa respire 24 de ore intre aplicari, ci cel mult 2 ore cat dureaza ritualul de baie si beauty. Imi sterg unghiile cu dizolvant, uneori chiar cu acetone inainte sa intru in baie, si mi le refac cu oja dupa ce imi usuc parul. Nu vreau sa imi inchipui cum ar arata unghiile mele daca nu as folosi cu regularitate, la fiecare manichiura baza pentru unghii (base coat). De fapt stiu, ar fi super ingalbenite, cu striatii si s-ar exfolia si rupe intr-un ritm mult mai alert decat o fac deja. Si mai mult decat atat, bazele ajuta si la aspectul ojei aplicate precum si la rezistenta acesteia pe unghii.
Pana acum am folosit Bourjois 1 Seconde Base Coat, Avon Adhesive Base Coat si Peggy Sage Base transparente. Cel mai mult, si produsul meu de suflet este baza de la Bourjois. Este un produs exceptional. Unghiile mele aratau cu adevarat sanatoase dupa ce stergeam oja de pe ele, aratau mult mai sanatoase decat daca mi-as fi lasat unghiile sa respire si nu m-as fi preocupat deloc de ele.
Baza de la Peggy Sage imi place pentru ca prelungeste intr-adevar oja pe unghii. Manichiura rezista vizibil mult mai mult, fara sa apara vreo imperfectiune. Ce e drept si eu folosesc numai oje de la Opi si o singura oja Peggy Sage.
Baza de la Avon este destul de ok, fara insa a se remarca prin ceva anume. Avand alte alternative la indemana, nu cred ca o voi mai achizitiona pe aceasta.

Sper ca v-a fost util imensul articol si va doresc sa selectati cu atentie si chibzuinta bazele pe care vreti sa le includeti in ritualul vostru de beauty.

duminică, 11 septembrie 2011

Machiaj simplu si de efect

Semn clar ca varsta isi spune cuvantul, de la o vreme am inceput sa nu mai suport machiajele in culori foarte colorate si multe si papagal. Niciodata nu m-am dat in vant dupa ele, dar de la o vreme folosesc multe bejuri, marouri, taupe sau movuri deloc tipatoare. Eram foarte incantata cand mi-am cumparat trusa 88 de la Coastal Scents, dar acum regret amarnic ca la acel moment nu mi-am luat-o pe cea in culori neutre. Ma scarbesc rozurile tipatoare si nuantele de verde sau albastru aproape fosforescent, pur si simplu nu le suport. Sunt foarte foarte putine nuante pe care le-am folosit din cele 88. Nu sunt nici macar jumate, si constat ca pana la urma a fost o investitie destul de proasta, asta tinand cont de tonele de alte farduri pe care le am si pe care chiar le folosesc, pentru ca mi se potrivesc.
Am vrut sa imi fac un machiaj folosind doar farduri din trusa de la Coastal Scents si ce credeti ca am folosit:


Per total sunt destul de multumita de ce a iesit, destul de mult efect intr-un machiaj banal.
Am folosit o nuanta foarte deschisa in tonul pielii la coltul intern al ochiului, insa asta oricum nu prea se vede, iar pe toata pleoapa am folosit de asemenea o nuanta mata in tonul pielii, iar in pliul pleoapei si coltul ochiului am format un V culcat (<) cu negru pe care l-am intins foarte foarte bine si temeinic cu pensula de blending (Sigma). Am conturat cu gelul de la Elf pe pleoapa superioara, cu khol de la Lancome pe pleoapa inferioara, mascara Maybelline One by One si gata. Fond de ten Bourjois Healthy Mix Serum, Bourjois Healthy Mix Concelear, ca blush am folosit bronzer-ul Guerlain Terracotta si ruj MAC Myth.

In mod sigur, ceea ce mi se pare ca da cel mai mult efect acestui machiaj este folosirea fardurilor mate si am constatat ca de la o vreme ma atrag mai ales nuantele mate. Inca un lucru care vine odata cu varsta.

vineri, 9 septembrie 2011

Am revenit din vacanta...

Sper ca voi incepe sa scriu muuuult mai des, recunosc, in ultima vreme am cam neglijat blogul, iar vacanta nu este unica scuza.
Cateva impresii de vacanta:
Orsova - un peisaj absolut fabulos, zona Cazanele Dunarii, extraordinar. Turismul in zona insa m-a dezamagit profund...Pur si simplu nu existau locuri unde sa mananci. Cel mult 3 terase obosite si cvasisalubre, in care nu era nimeni...Ne-am descurcat mergand treizecisiceva de kilometri pana in Drobeta, la Taverna Sarbului, care oricum este restaurantul meu preferat forever, si care in Drobeta are norocul de a fi situat pe malul Dunarii, intr-un peisaj senzational.


Baile Herculane - o statiune in paragina, care arata destul de deplorabil si neingrijit. S-a incercat construirea de pensiuni si hoteluri noi, ok, insa predomina hoteluri vechi lasate in paragina, terase triste si neingrijite. Am gasit totusi cateva locuri unde sa mananc, asta in conditiile in care as traduce fitele mele printr-un anumit standard de mofturi.
Noroc cu varful Domogled care ofera un traseu montan de mare exceptie si destul de dificil.


Statiunea Venus - litoralul romanesc nu ma mai poate surprinde si clar nu o sa semene vreodata inainte de apocalipsa cu Santorini, insa imi ofera un anumit grad de confort si cred ca se pot gasi alternative si pentru fitosi, mai ales in conditiile in care statiunea Neptun este destul de aproape.
Hotelul Afrodita este absolut fabulos, m-a impresionat extraordinar de tare. Camerele sunt imense comparativ cu hotelurile de pe litoralul nostru, iar baia de asemenea imensa, cat jumatate din camera. Micul dejun extrem de variat si bogat, hotelul primitor si o terasa extraordinara.
M-a impresionat foarte tare si portul turistic Mangalia. Arata foarte bine, este nou refacut. Cineva a avut grija sa scoata asta in evidenta prin mii de bannere triumfatoare pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Primaria Mangalia. Bravo! Bravo! Adevarul e ca pentru Romania...