luni, 31 ianuarie 2011

Collistar Cream Powder Compact Foundation


A 3-in-1 foundation combining the covering and smoothing effect of a cream, the silky texture of a powder and the handiness of a compact foundation. Thanks to the addition of innovative microspheres which release hyaluronic acid and absorb excess sebum, it guarantees a long-lasting moisturizing and anti-shine action. The formula also contains retinol and vitamin E to give vitality to the skin. Applied with the special sponge provided.

Sunt in continua cautare a unui fond de ten compact care sa ma multumeasca. Experienta cu Benefit Some Kind of Gorgeous a fost dureroasa, nici nu vreau sa mai imi amintesc, de L'Oreal Accord Parfait, atat mineral cat si compact ma cam saturasem, credeam ca nu o sa gasesc niciodata genul acesta de produs care sa ma multumeasca. Uneori chiar simt nevoia de un machiaj deloc elaborat, doar un fond de ten compact aplicat in fuga, eventual un fard de pleoape nude si mascara si un balsam sau luciu de buze. Nu am deloc complexul de a iesi din casa nemachiata, dar uneori simt nevoia de un look ingrijit, foarte ordonat, dar deloc elaborat. Ori toate fondurile mele de ten au putere uriasa de acoperire, aplicarea lor nu este chiar cel mai easy lucru din lume si oricum cer odata cu ele si blush, si iluminator si super eye make up...toate cele, pe care de obicei le bifez, aproape zilnic, cu mare drag si foarte mult interes. Poate am inceput sa imbatranesc, dar uneori chiar imi doresc ceva un pic mai lejer. Lejer neinsemnand totusi invizibil, adica ceea ce mi-a oferit Benefit.
Cu mare strangere de inima, am ales Collistar Cream Powder Compact Foundation, varianta pentru toate tipurile de ten. Exista si varianta pentru ten combinat si gras, dar desigur mie nu aceasta mi se potrivea. De fapt, de la o vreme am descoperit si mascara Collistar, si mai nou fardurile de pleoape extraordinare, dar asta intr-un episod viitor.
Ei bine, pot sa spun ca imi place maxim acest fond de ten compact, pentru genul acesta de produs, este extraordinar. Are acoperirea foarte buna si care oricum poate fi dozata prin cantitatea de produs, are un buretel foarte bun si care ma ajuta enorm. Rezista toata ziua pe ten si imi ofera un aspect "clear". Ascunde micile pete si imperfectiuni, nu este insa capabil sa acopere extrem de bine roseata din obraji, dar, repet, nici nu am asemenea pretentii. Este perfect pentru ceea ce imi doresc. Blush-ul se "aseaza" foarte bine peste el, desi nu este obligatoriu sa mai aplic si blush, decat poate un strat subtirel. Imi place mai ales ca uniformizeaza culoarea tenului, asta este ceea ce imi doresc cel mai mult de la un astfel de produs si ma incanta peste masura ca rezista intreaga zi. Nu are totusi puterea de a nivela suprafata tenului, deci daca aveti cratere sau cosuri sau urme de imperfectiuni, nu cred ca este produsul salvator.
Parerea mea este ca merita incercat. Nu va lua locul in sufletul meu fondurilor de ten Estee Lauder Max Cover sau MAC Studio Sculpt, cel putin inca o vreme, pana mai imbatranesc, dar totusi il apreciez cum se cuvine pentru ceea ce imi ofera. Si nici nu se conusma atat de repede ca mizeria aceea de SKofG (scuzati limbajul, mai ales ca stiu ca are o gramada de fane...)

duminică, 30 ianuarie 2011

Crema de fata - Guerlain Super Aqua Day


Am primit aceasta crema de Craciun de la o mare fana a produselor Guerlain si am asteptat sa imi termin crema mea Avene pentru a o inaugura.
Pot sa spun despre ea ca imi place, dar nu cine stie ce..., are un nivel optim de hidratare cam pentru orice fel de ten, desi eu as fi preferat o putere mai mare. Este fina, se intinde foarte usor, nu are un miros prea grozav, doar acceptabil. Este super ca are o spatula micuta pentru a lua crema din borcanel si a o aplica pe fata. Acesta este un lucru care lipseste la majoritatea cremelor ambalate in acest fel, disponibile in mass market. Nu prea imi place insa ambalajul - capacul acela este cam manelistic si nici nu este foarte ergonomic.
Desi este o crema de zi, eu o folosesc seara si imi asigura un nivel ok de hidratare pana a doua zi, cand oricum aplic alta crema pe fata inainte de fondul de ten. Nu as recomanda-o celor care vor sa o aplice inaintea fondului de ten, nu este o crema potrivita pentru asta, desi este o crema de zi. Mie de exemplu, (si am mai auzit inca o parere similara) imi iese prin piele dupa circa jumatate de ora. Aparent se absoarbe rapid, se intinde perfect, insa la scurt timp tenul devine gras si "transpirat" si asta in conditiile in care nu mi se pare ca hidrateaza cine stie ce...va dati seama ce dezastru sa se intample asta sub stratul de fond de ten.
Per total, este o crema destul de ok, dar pe mine nu m-a convins. Avene mi se pare mult mai buna, desi ma tot tenteaza sa incerc Clarins Creme Eclat du Jour.

luni, 24 ianuarie 2011

Rochia mea preferata de la Golden Globe



De obicei nu imi place Anne Hathaway, mi se pare uratica la fata, dar rochia ei de la Golden Globe 2011 mi se pare senzationala.
In privinta machiajului, eu as fi accentuat ochii mult mai mult, cu un smokey negru/ maro/ bej, obrajii discret accentuati (asa cum ii are si ea in machiajul ei) si rujul identic cu nuanta rochiei. Coafura mi se pare perfecta pentru parul ei.

marți, 18 ianuarie 2011

Solutia Sephora Daily Brush Cleaner


Chiar imi doream o solutie pentru curatat pensulele zilnic si am gasit aceasta solutie de la Sephora. Are un pret accesibil, in jur de 30 de lei si se consuma destul de incet. Eu folosesc 2, chiar 3 pufuri la o pensula, tinand tubul la circa 5 cm de pensula.
Este foarte buna si eficienta in special pentru pensulele de ochi. Nu curata absolut deloc pensula de fond de ten (cea unghiulara de la Elf Studio) imbibata cu fond de ten MAC Studio Sculpt. O inaclaieste si nu o curata absolut deloc, oricat de multe pufuri as folosi. De fapt, chestia e de putere si consistenta a solutiei in sine, pentru ca reusesc sa ud complet pensula si apoi sa tapotez bine un servetel cu ea, insa degeaba, foundation is still there.
In rest, ador faptul ca pensulele pentru ochi le curata destul de bine, iar cand se usuca complet (destul de repede), iau automat forma lor obisnuita, nu raman lipicioase sau cu perii lipiti.
Este insa strict o solutie daily. Sub nicio forma nu inlocuieste spalarea generala a pensulelor, ceea ce eu fac cam o data la o luna, maxim o luna si jumatate. De fapt, nu reuseste foarte eficient sa elimine nici particulele foarte fine de glitter care se gasesc in orice fard shimmery, iar la pensulele pentru fata - fie cea de fond de ten, cum spuneam, fie cea pentru blush (mai ales daca este dupa un produs MAC), chiar lasa de dorit, ba chiar mai rau face.
De foarte multe ori, insa, simteam nevoia sa curat intermediar pensulele, intre "baia generala". Stim cu toatele la ce a ajuns industria de make up si cat de pigmentate sunt unele farduri, iar pensulele le folosim de la o zi la alta, aceleasi. Eu pana acum le mai curatam intermediar cu servetel demachiant, sau chiar le stergeam bine printre striatiile servetelelor uscate, insa imi era teama ca le stric, sau macar ca le micsorez viata inutil. Este deci un produs util si eficient pentru ceea ce este el facut: Daily Make up Brushes Cleaner.

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Favourite Parfumes

Am primit o noua provocare de la Andreea si de La Hanul Ancutei, si chiar ma gandeam ca nu prea am vorbit pana acum despre parfumurile preferate, desi la mine e simplu - ador Chanel.

1. In momentul asta cel mai mult imi place si sunt la a treia sticla: Mademoiselle Coco.

Pur si simplu ador acest parfum - nu este unul foarte tare, foarte usor dulceag, dar persista foarte bine, este destul de puternic, totusi (cred ca suna un pic contradictroiu, nu cred ca ma pricep la descris parfumuri).
Oricum, la majoritatea parfumurilor ador mirosul lasat pe gulerul hainelor sau mirosul care se imprastie la dus.

2. Chanel Chance Eau Fraiche

Am folosit si acest parfum foarte mult timp si cred ca o sa revin la el, la vara. Chiar mi se pare ca are un miros foarte proaspat si...foarte personal. Eram obsedata de el, imi placeau foarte tare si cizmulitele de vara ale lui tanti din afisul promotional. Sunt superbe, nu?

3. Chanel Allure

Acesta a fost un cadou de suflet de la Iubi, acum 2 Craciunuri in urma. Imi place foarte mult pentru mirosul sau puternic si foarte feminin. Stiu ca suna aiurea, insa anumite parfumuri mi se par respingatoare.

Acum, lasand Chanel de o parte, nu in aceeasi masura, ma incanta si:


vineri, 14 ianuarie 2011

Demachiantul pentru ten Balea


Mi-am cumparat demachiantul cu provitamina B5 pentru toate tipurile de ten de la Balea, convinsa fiind de impresia lasata de demachiantul lor bifazic pentru ochi.
Am observat ca ma plictisesc extrem de repede de demachiante, mereu caut altele, nu am nici pe departe consecventa pe care o am in materie de make up.
Imi place foarte mult acest demachiant, este foarte foarte gros si utilizez o cantitate extrem de mica la o demachiere, iar un machiaj complet, chiar si bronzer se curata perfect din 3 parti de dischete demachiante, ceea ce ma multumeste foarte tare in comparatie cu alte produse. Desi are o consistenta foarte groasa, nu este greu de intins pe fata cu ajutorul dischetei. Mai imi place foarte mult cum miroase si faptul ca mirosul persista, dar asta, desigur, este prea putin important. Per total, cel mai mult imi place ca este eficient si curata foarte bine tenul.
Intre timp, tenul meu s-a obisnuit deja cu el, insa ma ingrijoreaza putin faptul ca la primele aplicari tenul imi lua foc. Simteam o destul de puternica senzatie de usturime si arsura, desigur nu insuportabila, dar asta imi seamana destul de mult cu o reactie alergica. Per total a fost ok, pentru ca am aplicat imediat lotiunea tonica de la Clinique si apoi crema hidratanta de la Avene si chiar nu am mai avut nicio problema. Intre timp a disparut si aceasta senzatie, poate e chestie de obisnuita a tenului meu cu un nou demachiant.
Insa pe langa cat de mult imi place si cat de eficient, mi se pare totusi un pic cam dur, in special cu zona ochilor. Nu il folosesc efectiv pentru demachiatul ochilor. De fapt, ritualul meu este urmatorul: in primul rand demachiatul ochilor, intotdeauna cu demachiant special pentru ochi. Apoi demachiez restul tenului, insa nu caut o linie de delimitare intre zona demachiata deja din jurul ochilor si restul tenului, si desigur ca trec un pic cu discheta cu demachiant pentru ten si peste zona ochilor, dar desigur fara sa insist, zona este deja curata. Ei bine, despre asta vorbesc ca demachiantul pentru ten Balea mi se pare prea dur pentru zona ochilor. Nu imi irita ochii deloc, dar pielea subtire si sensibila din jurul lor da...poate asta impreuna cu usoara iritare alergica de la primele aplicari spune multe, dar eu insa sunt multumita de el, mai ales acum, cand m-am obisnuit cu el.
De recomandat, il recomand pentru eficienta lui si pentru faptul ca la alte demachiante trebuie sa insistati muuuult mai mult si sa consumati mult mai mult produs la o demachiere.
Daca il mai cumpar? Hm, nu stiu ce sa zic, pentru ca asa cum spuneam imi place sa experimentez continuu in materie de demachiante, iar pretul lui nici nu este o mare pierdere.

luni, 10 ianuarie 2011

THE 30 DAYS CHALLENGE (4)

Day 22 — What makes you happy

Iubi, Tessy, make up

Day 23 — Place where you want to live
Los Angeles



in ceva de genul:



Day 24 — Your favorite food


Day 25 — Your favorite blush
Cel primit de Craciun - MAC Sweet as Cocoa


Day 26 — An Item from your wishlist


si desigur, fara numar, deci nu doar "an item":



Day 27 — Your favorite skincare product


Day 28 — Your favorite drink


Day 29 — Your favorite nail polish


Day 30 — Photo of something that makes you go awww
Santorini, cea mai superba vacanta de pana acum.

duminică, 9 ianuarie 2011

Maybelline Pulse Perfection


Ultima mea revelatie in materie de mascara, descoperita datorita revistei Beau Monde de decembrie.
Pur si simplu ador aceasta mascara. Vibratiile oferite de perie separa genele, lucru care pentru mine este fantastic, pentru ca de obicei ma enerveaza faptul ca majoritatea mascarelor lipesc genele, desi cu timpul am capatat ceva experienta la corectat acest aspect. Recunosc si peria mi se pare destul de buna, desi cam subtirica, insa imi place forma neregulata a ei. Si pana la urma vibratiile nu sunt oferite de perii periei ci de intreg batul de sustinere al periei, daca nu cumva pornesc chiar din capac.
Mai imi place foarte foarte mult ca aceasta mascara intareste foarte bine genele, le face extrem de ferme. Nu imi plac mascarele care lasa genele moi.
Il recomand tutror, mai ales ca peria subtire avantajeaza si persoanele care nu au gene lungi nativ. Mi se pare de departe cel mai bun produs Maybelline.

luni, 3 ianuarie 2011

Tag: Despre mine...

Am primit de la Clarra, de la Anca Buzea si de la Larisa Cristina o leapsa pe care o primesc cu mare drag, mai ales ca suntem la inceput de an si se spune, cel putin, ca este un moment bun de a reflecta asupra sinelui.



SUNT o persoana prea categorica si stricta. Imi place sa cred despre mine ca sunt corecta, chiar daca asta inseamna sa pretind mult de la persoanele din jurul meu, cele de care imi pasa si cu care interactionez. In aceeasi masura, SUNT o persoana norocoasa si constienta de asta, care apreciaza foarte mult de ceea ce are parte.

AŞ VREA sa ma simt toata viata norocoasa si ocrotita.

PĂSTREZ cu drag lucruri care imi plac si pe care am senzatia ca le personalizez: cartile mele, haine care mi-au placut, chiar daca nu le mai port, un pix preferat si alte obiecte, chiar daca nu am intotdeauna nevoie de ele. Pur si simplu le pastrez, pentru ca simt ca ma reprezinta.

MI-AŞ FI DORIT sa fiu medic veterinar sau profesoara de matematica. Regretele mele se indreapta in aceasta etapa a vietii mele spre ocupatia de veterinar.

NU ÎMI PLACE
sa vad suferinta in jurul meu - in special asupra animalelor sau a copiilor. Pur si simplu nu mai suport sa aud de animale care sufera din cauza cruzimii umane.

MĂ TEM de intuneric si de cutremure si de oameni care mi-ar putea face vreun rau.

AUD prea mult faptul ca ar trebui sa ma mai maturizez si sa las deoparte lucrurile superficiale, dar in acelasi timp si ca ar trebui sa fiu mai optimista (de obicei mi se spune ca sunt destul de negativista, insa eu as spune mai degraba realista).

ÎMI PARE RĂU cand sunt prea dura cu oamenii.

ÎMI PLACE
sa iubesc.

NU SUNT perfecta.

DANSEZ niciodata. Ma vad ridicola dansand si total nepriceputa la asta.

CÂNT intotdeauna doar in gand.

NICIODATĂ nu am inteles oamenii care nu se iubesc pe sine.

RAR ma gandesc la trecut.

PLÂNG destul de des, insa aproape intotdeauna din nimicuri sau pentru ca ma stresez prea tare sau pentru ca interpretez lucrurile gresit, insa referitor la asta, as spune doar ca e normal, ca doar sunt femeie.

SUNT CONFUZA
cand lucrurile nu imi sunt expuse foarte clar, dar se asteapta ceva de la mine, de la o simpla parere pana la ditamai contributia.

AM NEVOIE sa ma simt protejata si apreciata.

AR FI TREBUIT sa am parte de mai multa independenta cand eram mica.

AŞ PUTEA sa ma uit la filme, sa ma joc cu animalute si sa ma plimb cu Iubi ore intregi fara oprire.

THE 30 DAYS CHALLENGE (3)

Day 15 — Photo of your favorite bracelet
Imi plac bijuteriile extrem extrem de simple, lanturi subtiri si foarte discrete. Cred ca din acest motiv nici nu prea port bijuterii de obicei. Pentru mine simplitatea inseamna eleganta. Mi se par foarte finute bijuteriile de la Swarovski.


Day 16 — Music you like


Insa melodia mea preferata pe viata este:



Day 17 — Fashion Pieces that’s on your to-buy list
Leather jacket



Vesta de blana



Day 18 — Your favorite beauty guru
Tiffany D



Anca Buzea


Multumesc mult, Anca pentru poza!

Day 19 — Your favorite look from a beauty guru
Coral and Purple by Tiffany



Rock glam by Anca



Christmas Make up cu Urban Decay



Day 20 — Your favorite mascara
Parerile mi se schimba de la o noua mascara la alta. Acum: Maybelline Pulse Perfection



Day 21 — Your favorite lip stick
Si aici sunt sub frenezia ultimei achiztii, dar la care oricum visam de muuulta vreme: MAC Satin Myth