miercuri, 29 septembrie 2010

Vichy Aerateint, dezamagire cosmetica


Stiu ca e blogosfera plina in ultima perioada de review-uri si invitatii la concurs pentru promovarea fondurilor de ten Vichy. Este perfect pe tiparul L'Oreal - agresiv pana la sacadare si constat ca agresivitatea a identificat inca un canal - blogosfera :(. De obicei nu pun botul la hartuielile promoteritelor L'Oreal din hipermarket, ba am ajuns chiar sa am alergie la genul acesta de atitudine prea putin spus agresiva, marca L'Oreal.
Dar, cum ma pasioneaza produsul fond de ten si mi se pare esential pentru un machiaj desavarsit (in "fond", niste fond de ten, o mascara buna si un lip balm pot face mai mult decat niste smokey eyes nereusiti si un ten plin de imperfectiuni lasate la vedere in toata splendoarea), iata ca "am pus botul" si curiozitatea mi-a fost starnita de fondul de ten Vichy Aerateint, varianta crema, desigur, pentru tenul meu uscat, nuanta 23 Ivory. Nu ma mandresc ca mi-am incalcat principiile de respingere a unui produs L'Oreal, fie el si din Divizia cosmetica activa si nici nu am mai "apucat" oferta de fond de ten + demachiant 3 in 1 la farmaciile Dona, dar asta e, nici nu mi-am dorit sa bat orasul in cautarea unei ramasite a acelei oferte.
Deci, miroase si arata pe ten exact ca Maybelline Satin Liquid, marca a aceluiasi grup, L'Oreal. Hmmm! Dar de trei ori mai scump. Pe scurt, acoperire zero, nicidecum medie si imi dilata porii si imi face fata sa luceasca ca un globulete chicios de Craciun. Eu nu am porii dilatati, am tenul deshidratat, dar imi face niste pori imensi :(
Asta este, teapa cred. Nu imi pare rau ca l-am achizitionat totusi, este de datoria mea de beauty addict si atata timp cat imi permit, e ok. Sa fie primit!
Aceasta este parerea pe care mi-a lasat-o mie, nu vreau sa influentez pe nimeni. Puteti sa imi impartasiti si parerile voastre, insa nu veti castiga nimic. In afara de aprecierea mea si sper un good girl talk.

luni, 27 septembrie 2010

Guerlain Terracotta Bronzer pe post de blush

De ceva vreme ma preocupa relatia mea cu blush-ul. Am inceput sa ii acord mai multa atentie ca oricand si am inceput sa ma perfectionez in aplicarea sa, lucru deloc usor, si, as spune elementar.
Sunt pasionata de make up, ma preocupa foarte mult esteticul, combinarea culorilor si de obicei sunt multumita de ceea ce desavarsesc pe fata mea. In legatura cu combinatia culorilor, si aici nu ma refer doar la culorile de pe pleoapa, recunosc ca merg mai mult pe intuitie si pe propriul simt estetic. Sunt insa cateva reguli elementare de combinare a culorii blushului cu culoarea rujului, de exemplu.
Imi plac rujurile nude pana la extrem, pentru ca ador sa imi accentuez ochii si de cele mai multe ori folosesc nuante inchise. In legatura cu blushul, dintotdeauna am cautat un blush nuanta destul de inchisa, de piersica coapta, insa doar pentru un contouring usor schitat si oricum bine blenduit cu pensula si ulterior corectat cu perle iluminatoare, aplicate de-o parte si de alta a zonei pe care aplic blushul.

Cand am observat nuanta 01 (cea mai deschisa) de la Guerlain Terracotta Bronzer mi-am dat seama ca este exact nuanta pe care mi-o doream si am realizat investitia (spun investitie gandindu-ma si la pretul sau si la efectele asteptate).
Am folosit acest bronzer exclusiv ca blush si deloc ca bronzer si imi place foarte mult. Se aplica usor, se dozeaza extraordinar de bine, iar pentru mine acest lucru este esential si important intr-o masura si mai mare, fiind pana la urma pudra bronzanta, nu blush. Se pastreaza perfect pe obraz timp de 10 ore, desi in timp isi modifica consistenta. La aplicare este mat, dar in acelasi timp si cu reflexe de lumina, foarte discrete, fara a fi glossy. In timp capata un aspect usor cremos, dar deloc deranjant, ba chiar are un aspect de produs fixat mai bine pe ten. Nu stiu de ce are aceasta reactie pe tenul meu, pentru ca nu am tenul gras, ba dimpotriva. Poate fi din cauza cremei aplicate ca baza sau datorita primer-ului, desi nu as exclude nici "vina" fondului de ten, acesta fiind cremos. Per total imi place foarte mult, sunt multumita de el, cu rolul pe care il folosesc eu. Sunt multumita de nuanta sa, merge perfect cu un ruj nude, si oricat de mult as accentua ochii nu obtin efect de masca per total, pentru ca aplic pudra astfel incat sa arate foarte natural si ce un contur de abia schitat.
Am fost foarte uimita sa citesc despre gama Terracotta si despre pudra bronzanta, in special, ca s-a "nascut" in 1984. Suntem aproape de o varsta.
"Since its creation in 1984, Terracotta Moisturising Bronzing Powder has become a legendary product and the secret weapon of all women! Its unique texture has always been Guerlain's best kept secret. It leaves no lines or marks, only a natural, radiant luminous tan as never seen before. (True, cum spuneam se aplica cu usurinta, iar faptul ca este discret si usor de dozat este un argument in plus pentru mine de a-l folosi pe post de blush)
Its formula enriched with moisturising ingredients does not dry out the skin and ensures long-lasting comfort. Its lightness, ease of application, bewitching and instantly recognisable scent make it a truly cult product." (www.guerlain.com)

duminică, 19 septembrie 2010

Baza de machiaj Avon MagiX


Dupa revelatia descoperirii primer-ului pentru ochi Too Faced Shadow Insurance, imi doream sa incerc si un primer pentru fata. Inainte de a investi ceva bani in acest produs, m-am gandit sa il incerc pe cel de la Avon, baza de machiaj MagiX.
Este un produs bun, se aplica destul de usor, daca reusesc sa trec peste mirosul infiorator, absolut oribil. Desi cei de la Avon recomanda a fi folosit si ca atare, si ca baza de machiaj, nu as recomanda nimanui sa il foloseasca ca atare, pentru ca nu face nimic pentru aspectul tenului daca este aplicat si lasat liber pe fata. Este adevarat ca matifiaza, dar asta nu este un rezultat vizibil. Mie mi-a format o parere destul de controversata.
Am aplicat produsul dupa aplicarea in prealabil a unei creme hidratante pe care o foloseam de obicei inainte de fondul de ten. Am aplicat apoi, dupa circa 5 minute fondul de ten Max Factor Lasting Performance. Pot sa spun ca rezultatele au fost remarcabile. Fondul de ten s-a aplicat mult mai usor, baza de machiaj i-a sporit puterea de acoperire, lucru la care nu ma asteptam, dar ma bucura peste masura si per total a rezistat si mult mai ok pe fata. Acest lucru pot sa il spun si despre blush, care aplicat peste fondul de ten tratat in prealabil cu baza de machiaj, a ramas la locul lui o zi intreaga. De obicei, se mai estompa pe parcursul zilei sau se intindea sau devenea "cremos". Desi nu am probleme cu tenul, nu am denivelari pe fata, pot sa spun ca baza MagiX mi-a oferit un plus de matifiere, ceea ce a dus la tot ceea ce am spus: plus de acoperire a fondului de ten, rezistenta si un aspect al tenului mult imbunatatit fata de datile cand nu utilizam produsul.
Partea controversata a venit cand am folosit baza de machiaj inainte de fondul de ten Max Cover de la Estee Lauder, fondul meu de ten preferat pe viata. Nu mi-a placut, si a reactionat exact la polul opus fata de Lasting Performance, pe care l-a potentat. De data aceasta mi s-a parut ca a stirbit din puterea incredibila de acoperire si nu mi s-a parut nici ca matifiaza tenul. L-a facut sa arate cam incarcat si gras, lucru pe care tenul meu nu il cunoaste sub nicio forma. Probabil rezultatul asta nesatisfacator este cauzat de faptul ca Max Cover este perfect asa cum este :P
Per total as recomanda produsul, chiar m-a impresionat ce poate. Voi sti de acum incolo sa nu il mai folosesc in combinatie cu Max Cover si il voi incerca si cu alte fonduri de ten. Sunt curioasa ce efecte are cu Toleriane, dar acesta s-a terminat demult si ma gandesc sa imi achizitionez unul nou.
A mai scris despre acest produs si Camelcutza.

joi, 16 septembrie 2010

Paleta 88 de la Coastal Scents si cateva pensule Coastal Scents

In calitate de make up addict si obsedata fiind de beauty testing, nu puteam sa ratez ocazia de a detine faimoasa paleta 88 Coastal Scents mat.

Mi-am achizitionat-o chiar de la Coastal Scents, a fost livrata din Statele Unite prin UPSS (Posta americana de stat) si a ajuns in 2 saptamani, ceea ce mi-a cam pus rabdarea la incercare. Daca va tenteaza si vreti sa faceti comanda direct la Coastal Scents puteti opta si pentru varianta de transport expres, prin FedEx, insa costul este pe masura mai scump, dar ajunge in 2 - 3 zile. Si in mod sigur platiti taxe postale. Cei de la Posta Romana mai "trec" cu vederea coletele de genul acesta, mai ales de mica valoare si nu mai fac declaratie vamala. Paleta in sine a costat 19 dolari, fara transport. Eu oricum nici nu ma gandeam sa mi-o comand de pe un magazin online din tara, din moment ce cei de la Coastal Scents livreaza binemersi in Romania.
Am ales varianta mata, dar ma gandesc sa mi-o achizitionez si pe cea shimmery. Mi s-a parut esential sa o detin intai pe aceasta.
Dupa testarea fardurilor, pot sa spun cu toata inima ca este un must pentru orice femeie pasionata de make up si de propria imagine. Culorile sunt extraordinare si, asa cum se lauda si producatorii, foarte intense:
"Highly pigmented shades, all shadows can also be applied wet for a deeper longer lasting effect. The compact case makes it easy for storing and traveling.
The colors do not have a ton of shimmer in them if this is what you are looking for, you can always dust shimmer over top. It is nearly a 50 50 mix of matte and satin with slight shimmer."
Am observat insa ca acele culori deschise sau cele pe care le folosesc ca highlighter in coltul intern al ochiului se aplica mai greu. De obicei accentuez mai mult pe ele, le aplic in cateva straturi, in mod insistent, dar pana la urma, odata ce m-am obisnuit cu ele, dozarea a devenit un fleac. Culorile se blenduiesc foarte usor si imi plac ca nu sunt prafoase, deci nu se risipesc (ele sunt destul de micute) si mai ales nu cad sub pleoapa pe durata aplicarii lor.
Sunt foarte incantata de achizitie, dar cum spuneam uneori simt nevoia si de un pic de glitter, asa ca astept si paleta shimmery, desi pana atunci am totusi un stoc considerabil de diverse alte farduri de toate tipurile. Acesta este si motivul pentru care nu am realizat pana acum vreun look 100% numai cu aceasta paleta, fara sa combin macar cu un pic de alt fard. Totusi, indraznesc sa afirm ca aceasta paleta este de baza si cu un pic de ipocrizie sa spun chiar ca este "suficienta" pentru un minim de ingrijire si atentie acordata propriului look.
Aveti ocazia sa comandati ambele palete 88 - matte si shimmery, direct pe Coastal Scents, la 35 de dolari (la momentul la care scriu acest post).

In acelasi timp cu comanda pentru paleta, mi-am comandat si cateva farduri, dar nu sunt toate asa cum m-am asteptat.
Imi place o pensula pentru aplicarea fardului de pleoape Chisel Fluff Medium, este foarte foarte ok.

Mi-am mai cumparat Black Deluxe Shadow, dar este enorma, imensa, nu o pot folosi pentru fard de pleoape si inca nu i-am gasit vreo intrebuintare. O tin doar la colectie. Si, la polul opus este Chisel Detail Mini Brush. Este foarte foarte mica si foarte foarte subtire. Pe aceasta insa am folosit-o pentru conturare pleoape. Odata am aplicat cu ea fard negru (din paleta 88) de-a lungul pleoapei mobile si am realizat si o codita, iar machiajul meu arata exact ca si cand as fi folosit tus pentru pleoape.

Cel mai mult ador pensula Angle Blush Brush. Este preferata mea si cu ajutorul ei am putut sa exersez sa "contouring", asa cum ne-a explicat Anca Buzea. Pensula este incredibila, are perii suficient de moi si foarte placuti la atingere, iar apropo de contouring, mi se pare ca este foarte precisa si nu am dat gres cu ea.

Daca aveti intrebari, astept sa imi scrieti la andreea.beauty.reviews@gmail.com

marți, 14 septembrie 2010

Optinova mi-a dat teapa. Deschideti bine ochii!

Prin locul de munca la care lucrez sunt arondata la CMU, iar recent am aflat ca pot beneficia prin ei de consultanta optica, comanda lentile de contact si ochelari de vedere. M-am gandit sa incerc, sa apelez la ei si sa cer o cotatie.
Desigur, m-am aratat interesata de lentile de contact Bausch and Lomb colorate, cu dioptrii, pentru purtari de "un an", ca cele pe care mi le iau de 2-3 ani incoace de la Optinova. Raspunsul doamnei consultant de la CMU, in urma consultarii unui reprezentant Bausch and Lomb Romania a fost ca nu exista astfel de lentile, ci cel mult lentile pentru 30 de purtari in 3 luni. Eu am fotografiat folia in care au fost lentilele mele Bausch and Lomb Soflens cumparate de la Optinova.

Raspunsul doamnei consultant, documentat de un reprezentant Bausch and Lomb Romania si insotit de un articol de referinta din Jurnalul National a fost ca exact acestea sunt lentilele pentru 30 de purtari. Oau! Motivul este evident: multa lume considera net mai comode si mai ok lentilele de un an, iar pretul celor in cauza este putin peste 100 de lei, in timp ce minunatii de la Optinova cer 484 de lei pe cele de "un an", adica aceleasi de 30 de purtari in 3 luni.
Pericolul purtarii oricaror tipuri de lentile mai mult decat termenul lor de valabilitate este binecunoscut, iar netul este plin de astfel de avertizari. Se poate ajunge practic la pierderea retinei si pericole incredibile pentru vedere. Cei de la Optinova comit o crima cu premeditare.
Pur si simplu nu mai am puterea sa mai scriu discursuri de genul cum suntem manipulati, inselati si cum unii oameni care lucreaza in domeniul medical pana la urma, comit astfel de crime, cum nimeni nu da doi bani pe sanatatea noastra, in detrimentul propriilor buzunare. Ei bine nu, nu o sa dezvolt aceasta revolta. M-am simtit doar obligata sa scriu despre aceasta inselatorie, mai ales pentru promovarea gratuita si inselatoare pe care eu cu mana mea le-am facut-o celor de la Optinova. Sa scriu este tot ceea ce pot sa fac. Si o sa mai scriu si la ANPC si la Colegiul Medicilor.
Acum sper sa falimenteze si sa plateasca cu proprii ochii celor pe care poate i-au nenorocit. Eu am scapat. Mi-am facut control pentru restabilire dioptrii si am insistat sa priveasca medicul daca am vreo infectie sau e ceva in neregula...

PS: Articolul din Jurnalul National il gasiti aici. Si este din 2006, iar eu nu am cascat bine ochii si am crezut in cuvantul unor specialisti care lucreaza in domeniul medical, pana la urma. Poate ca uneori merit ceea ce mi se intampla...

miercuri, 1 septembrie 2010

Poveste cu final fericit si achizitie smart

Sunt femeie, deci imi place sa fac cumparaturi. Sigur ca ele pot fi si cumplit de stresante: atunci cand caut ceva anume si nu gasesc sau nu gasesc sa imi vina bine sau nu gasesc exact modelul pe care mi-l doresc sau il gasesc si ma dezamageste sau caut tot orasul si nu gasesc deloc. De aceea prefer sa colind prin magazine, si daca vad ceva care sa imi placa sa pot sa imi iau pe loc. Este de departe situatia ideala si deloc stresanta. Este un fel de a zgandari un pic destinul in favoarea mea.
S-a intamplat de foarte multe ori sa trec si pe langa lucruri, fara scopul de a-mi fi dorit sa imi iasa in cale, fie pentru ca nu aveam bani in acel moment, fie chiar imi erau de prisos. Nimic insa dramatic, un pic de oftica, sigur cunoasteti sentimentul, dar in maxim o saptamana "rana" s-a vindecat perfect si am si uitat de obiectul asupra caruia mi s-a pus pata.
Mi s-a intamplat insa weekend-ul trecut un lucru pe care nu l-am mai incercat pana acum. Am facut o pasiune nebuna, mistuitoare si instanta pentru o haina palton de la Debenhams. Pur si simplu mi s-a taiat rasuflarea cand am vazut-o pe manechinul acela de plastic, sinistru si fara chip si suflet si incapabil sa o aprecieze. Am probat-o si timpul s-a oprit in loc, nu mai exista absolut nimic in jurul meu. Tot universul era acea haina, adica tot universul ma cuprindea pe mine. Nu am putut sa ma despart de ea, adica implicit sa pun umerasul la loc, despartirea a fost crunta.
Povestea are un final extrem de fericit, pentru ca dincolo de pasiunile materiale si care imi iau mintile, in lumea reala iubesc si sunt iubita foarte mult de un om minunat si care cu timpul a invatat sa imi accepte aceste fite superficiale de femeie. Atat de mult incat a facut sa fie a mea.

Revenind cu picioarele pe pamant si in afara metaforei, totusi sincere, haina este extraordinara, materialul este senzational, foarte fin, la pipait se simte catifelat, este pana la genunchi si a mea este gri. Era si bej, de asemenea, foarte frumoasa, insa eu mai am vreo doua paltoane bej, aproximativ asemanatoare ca stil, dar nu atat de sofisticate sau atat de army style. Materialul insa, am impresia ca se sifoneaza destul de usor :( Vanzatoarea din Mall desigur ca nu s-a sinchisit sa o impatureasca cum trebuie si pana acasa se cam sifonase in sacosa, desi pusa pe umeras si-a revenit ok.
Am fost placut surprinsa sa gasesc modelul (Collection Debenhams) pe site-ul lor, la acelasi pret ca in magazinul de la noi (echivalentul a 40 de lire, adica).
Acum venirea toamnei mi se pare mult mai usor de suportat, ba chiar o astept cu interes, macar pana la prima purtare a hainei mele cele noi, la bratul aceluiasi om iubit.