sâmbătă, 27 februarie 2010

Geanta de vacanta, by Ungaro


M-am indragostit de ea pe loc, imediat ce am vazut-o. Pur si simplu mi s-a pus pata pe ea, mai ales ca eram in perioada cand mi-am planificat deja vacanta pentru anul acesta si visam la o geanta pentru vacanta. Aveam nevoie de o geanta care sa merga purtata si la plimbare, cu balerini (urasc balerinii, sunt odiosi, dar la cat mi-am propus sa colind in vacanta, chiar am nevoie de unii) dar si cu sandale cu toc sau plaforme si cu o rochie de vara.
Oricum ador gentile voluminoase, fara a exagera totusi, dar mi-am dat seama ca inclusiv in vacanta am nevoie de o astfel de geanta. Doar am nevoie de spatiu pentru telefon, aparat foto, trusa de beauty minima de mers cu ea la plimbare, sticla de apa...intotdeauna se gaseste cu ce sa umpli geanta unei femei, nu?
Astept cu nerabdare sa soseasca, sper sa nu ma dezamageasca.

Cremele anticelulitice

Ei bine, da, un subiect destul de trist, doar sunt femeie, celulita m-a gasit si pe mine, nu stiu daca e vreo coincidenta sau nu, dar de cand iau anticonceptionale.
Nu cred in sfaturi sau lotiuni minune, nu cred ca se poate scapa de celulita, cel mult se poate tine sub control. Nu mi-am pus niciodata increderea totala, pierzandu-mi ratiunea in nicio crema sau lotiune anticelulitica, iar toate sfaturile acelea cu mancatul, cu bautul, cu sportul deja mi se par clisee. Nu spun ca nu functioneaza, pentru ca voi detalia ce functioneaza la mine, cel putin pentru a o tine sub control, dar discutiile acelea interminabile privind sfaturi cum spuneam, sau lotiuni sau tratamente super costisitoare deja ma obosesc.

Am incercat tot felul de lotiuni si creme, geluri de dus, care nu m-au scapat de celulita, cel mult au redus-o pe o perioada limitata. Din ceea ce am observat, virtutea tutror acestor creme este aceea de a da un anumit aspect pielii, dar asta pentru circa 2, maxim 4 ore. Lasa pielea mai fina si mai uniforma, asta da.
Cel mai mult am reusit sa reduc celulita, intr-adevar, atunci cand beam foarte multa apa, peste zi, la serviciu si mult ceai verde. Seara nu renuntam desigur la pepsi sau cola, pentru ca nu pot trai fara. De curand am facut compromisul suprem sa trec la cola 0 sau pepsi max, dar sa renunt total la aceste bauturi acidulate imi este imposibil, desi stiu ca nu fac casa buna cu ceea ce imi doresc eu de la fesele si coapsele mele. Ma consolez oricum ca am slabit ceva ceva in ultima perioada (desi multi ar spune ca nu era necesar, dar de, sunt femeie, niciodata prea slaba) si recunosc cinic, ca femeie, ca ma consolez cu faptul ca am vazut femei cu mult mai multa celulita decat mine, iar unele chiar mai tinere decat mine.
Planul meu actual pentru supravietuit cu celulita este: steper de 2-3 ori pe saptamana, gel anticelulitic (probabil CelluLight de la Elmiplant, este foarte ok), gel de dus anticelulitic o data pe saptamana (tot cel din gama CelluLight), reducerea dozei de zahar - ceea ce a inceput odata cu trecerea la bauturi light, dar chestie care oricum imi accentueaza nevoia de dulce, si, pe langa toate acestea cel putin de 3-4 ori pe saptamana voi urca cele 8 etaje in fiecare dimineata cand ajung la birou.
Oricum sunt de parere ca mult mai tare decat celulita ma deranjeaza lipsa de tonus muscular, aspectul flescait, care din pacate nu se rezolva nici prin steper, nici prin urcat scai, nici prin alergare, ci doar eventual prin exercitii speciale si ceea ce se numeste "tras de fiare", insa spre rusinea mea, recunosc, mai greu cu mobilizarea in acest scop...

Best eyeshadow - Dior 5 Couleurs


Sunt putine zilele din saptamana cand nu ma machiez deloc si o fac mai ales din comoditate, ca sa mai prind jumatate de ora de somn, sau pentru ca oricum ma trezesc fara niciun chef de nimic sau nemultumita de cum imi sta parul si atunci nu mai investesc timp si dedicatie nici pentru machiaj. Dar asta se intampla destul de rar, din fericire.
De obicei ma machiez ca la carte: de la crema de fata care se absoarbe rapid, fond de ten, lentile de contact, tus pentru pleoape, fard, creion dermatograf pe pleoapa de jos, fard pe pleoapa de jos, mascara, ruj sau glos. Nu am simtit niciodata nevoia sa mai folosesc pudra peste fondul de ten, iar de anticearcan nu se pune problema, pentru ca natura a tinut la mine. Nu folosesc nici blush, decat destul de rar, pentru ca ador fondurile de ten cu putere mare de acoperire si contrar preferintelor tutror, genul care cam arata "ca o masca", deci blush-ul ar fi tot ce mi-ar mai lipsi. Imi place sa cred ca am simtul esteticului si deopotriva pe cel al ridicolului.
Am fost intotdeauna exigenta cu fardul de pleoape. Imi plac culorile mai inchise (mov, albastru, chiar negru, cenusiu, maro cupru) pentru ca sunt bruneta si port lentile de contact albastre, si textura usor cremoasa - nu imi plac fardurile mate, dar nici cele integral cremoase, iar ca stil, de departe smokey eyes mi se pare adorabil si nu il voi considera niciodata demodat, indiferent care va fi valul.





Am descoperit recent fardurile Dior care mi se par senzationale, extrem de rezistente si cu o textura deosebita. Pana acum am stat maxim 15 ore cu fardul aplicat, fara niciun retus, iar acesta arata identic ca imediat dupa aplicare, fara sa se stranga vreun pic intre pliurile pleoapei, lucru la care chiar tin foarte mult.
Ador brandul Chanel - de la design, la bijuterii, parfumuri si make up, dar am fost surprinsa sa recunosc ca fardurile Dior detroneaza fardurile Chanel. Ma gandesc din nou la cat de multe idei preconcepute am in materie de beauty.
Oricum, pe acelasi podium cu aceste 2 branduri de farduri mai adaug fardurile Mac si Clinique. Inca ma rog sa "prind" ziua in care Mac vor fi si in Romania.

luni, 22 februarie 2010

Burberry


Am cautat pe site-ul Burberry colectia noua de cizme de cauciuc, dar m-am convins, tot ale mele sunt mai frumoase, de calarie, de la Decathlon. Sunt foarte chic, iar ceea ce apreciez cel mai tare la ele este ca sunt finute si sunt stramte pe picior (le port chiar cu colanti), iar picioarele mele, oricum subtiri, nu stau ca niste bete ca in majoritatea cizmelor de cauciuc in voga, adica labartate.
M-am indragostit insa la primul clic de o geanta Burberry, de 395 de lire. Iar ca bonus, mai suspin si dupa un palton de 1300 de lire. Am gusturi fine, ce pot sa spun. Ador hainele army, la fel ca Victoria Bechkam si ma bucur ca inca sunt in voga (bine, nu mi-ar pasa prea tare daca sunt in tendinte sau nu, ar continua sa imi placa, doar ca asa cum snobismul nu se demodeaza niciodata, oferta de haine care nu mai "sunt la moda" ar fi saracacioasa)

duminică, 21 februarie 2010

Lotiunea tonica. Clinique


Sunt dependenta de lotiunea tonica. Nu ma spal niciodata pe fata, iar asta vine ca un soc pentru toata lumea. Apa de la chiuveta este extrem de nociva pentru ten, iar din moment ce nici nu beau apa de chiuveta, nu inteleg de ce ar trebui sa o aplic pe fata. Folosesc in schimb apa termala sau lotiune tonica.

Din acelasi motiv al respingerii apei potabile nici nu folosesc alt tip de demachiant decat cel tip lapte demachiant - care se aplica cu dischete cosmetice. Nu ratez niciodata dupa demachiere aplicarea lotiunii tonice. Am incercat Vichy, La Roche Possay (pretty good), insa de departe tonnerul meu preferat este cel de la Clinique. Am auzit pareri de genul ca lotiunea tonica este doar o fita, si ca nu ar avea cine stie ce efecte. Ei bine, nu, asta nu este valabil si pentru Clinique. Nu numai ca ma scuteste de utilizarea apei, si nu doar inlatura urmele de machiaj sau chiar de demachiant, ci este absolut senzationala, iar senzatia de curat, mai mult, de pur pe care o lasa tenului nu se poate descrie in cuvinte. As putea spune ca este elementul meu preferat in materie de ingrijire.
Lotiunea Clinique ma obliga insa ca la 10 mnute de la utilizare sa aplic crema de fata, pentru ca desi este alchool free, lasa totusi un aspect destul de uscat, dar senzatia de curat intrece orice demachiant, sapun cosmetic sau gel de curatare a fetei.

sâmbătă, 20 februarie 2010

Ce imi doresc de la parul meu


Pornind de la postul trecut si de la problemele mele cu parul, mi-am pus aceasta intrebare.
Imi doresc in primul rand un par normal - care sa se ingrase macar la o saptamana, lucru care desigur nu ma va face sa ma spal mai rar de 2 ori pe saptamana, pentru ca nu numai sebumul conteaza, ci si toti microbii care fac casa buna in par, aspectul general, aranjarea parului in urma coafatului etc.
Imi doresc sa imi stea vopseaua in par. Da, am aceasta problema si ma enerveaza ca nimeni nu o mai are, eu sunt singura nefericita. Folosesc negru albastrui si am incercat extrem de multe vopsele, inclusiv din acelea puternice, de salon, dar nu imi stau deloc in par. La mine nu se vad radacinile cand creste parul, pentru ca pana la acel moment parul meu este decolorat, este cenusiu, aproape de culoarea mea naturala, eventual cu suvite pe ici pe colo mai inchise...este un fenomen paranormal, este negrul cel mai negru, repet. Stiu ca sunt femei care ma invidiaza, care se chinuie sa isi scoata negrul din par, dar eu vreau, eu sunt hotarata, eu vreau negru albastrui, cu stralucire de par vopsit - sau poate tocmai de asta vreau, pentru ca nu am parte? Hm!...
Ok, deci, textura, vopsea...mai vreau un par stralucitor, o coafura care sa ma multumeasca si sa mi se potriveasca, mult volum, niciodata nu este suficient, cat despre mine vreau sa ma pricep mai bine sa imi aranjez parul. Niciodata nu mi-a stat mana in par si este un chin pentru mine sa mi-l coafez, sa il intorc cu peria...si fac asta de 2 ori pe saptamana, trudesc din greu, dar de cele mai multe ori rezultatele sunt multumitoare, pentru 24 de ore...
In prezent, cum spuneam am reluat uzul de Pantenne Clariying, si inca astept minuni pentru parul meu, sper ca macar partea cu vopsitul si partea cu volumul sa se rezolve in urma unui par mai putin gras.

Samponul Pantenne


Parul meu este gras, se ingrasa la 3 zile si ma spal pe cap de 2 ori pe saptamana si nu suport sfaturile si explicatiile de genul ca daca m-as spala mai rar parul meu nu s-ar mai ingrasa asa...
Acum cativa ani am folosit o perioada indelungata Pantenne Clarifying si clar a fost cel mai bun sampon pe care l-am folosit in toata viata mea. Da, stiu, contine SLS, da, am auzit de cazul nefericit al acelei femei care a ramas fara par, dar eu ador acest sampon, in fond, hei...sunt o gramada de produse de beauty care contin o serie de substante cu potential alergic, dar atata timp cat pe fiecare dintre noi nu actioneaza in acest sens, si mai mult decat atat fac foarte mult bine, este in regula. Am renuntat acum cativa ani la samponul Clarifying in favoarea altor sampoane, din gama Pantenne sau Elseve sau Satinique, pentru ca desi imi rezolvase problema sebumului de la radacina, astfel incat parul meu cred ca ar fi aratat onorabil si dupa 10 zile (persoanele cu par gras nu pot visa macar la asa ceva), imi afectase foarte rau radacinile, erau incredibil de uscate.
Acum parul meu se ingrasa din nou si am ales din nou din raft samponul Clarifying, iar Pantenne a venit in ajutorul meu si cu noile game de masti de par. Asa ca, o data la 2 saptamani folosesc pe varfuri masca de par hidratanta. Ma gandesc sa o utilizez mai des, insa pentru a nu imi priva parul de volum, ma gandesc sa intercalez utilizarea mastii intre cele doua reprize de samponare.

Produsele OLAY



Au aparut si pe piata noastra de ceva vreme, au avut parte de o campanie destul de buna de lansare si de imaginea unei femei foarte rafinate - Andreea Berecleanu.
Am avut curiozitatea sa le incerc, iar acum sunt deja la al doilea tub de demachiant de ochi si a doua sticluta de demachiant de fata. Folosesc gama pentru ten normal/ dry. Inca de la prima utilizare am avut surpriza sa constat ca demachiantul de ochi este foarte moale, cremos si curata foarte bine, inclusiv tusul negru si mascara waterproof.
M-a impresionat si demachiantul de fata, de asemenea foarte cremos si omogen, lasa tenul extrem de catifelat, atat de fin incat cam o seara - doua pe saptamana se mai intampla sa fentez crema de fata, pentru ca senzatia pe care o lasa demachierea asupra tenului meu este minunata. Ok, poate trebuie sa admit ca o parte din eficienta s-ar putea datora si extractului de aloe si castravete - stiu ceea ce poate sa faca planta de aloe asupra pielii, pentru ca am vazut cata putere cicatrizanta are seva unei plante vii asupra unei arsuri...Raman insa la parerea mea despre ingredientele naturale in materie de beauty si prefer infint mai mult chimia pura. Imi mentin ideea ca ceea ce ar trebui sa scoata in fata un produs pentru a ma face sa imi iau gandul de a achizitiona chiar si o mostra este acel lucru de a afisa sus si tare ca este natural, bio, 100% din ingrediente naturale, spuneti-i cum vreti.
Si pentru ca am destule prejudecati in materie de beauty, de asemenea, nu am inca curajul sa incerc cremele de la Olay - vobind de astfel de prejudecati, in primul rand nu imi vine sa folosesc creme de fata "de supermarket", iar in al doilea rand prefer cremele de fata "de farmacie" si inca nu ma gandesc la altele decat cele de la La Roche Possay.

luni, 15 februarie 2010

Victoria Beckham


Este de departe fashion icon-ul desavarsit pentru mine. Nu ma intereseaza IQ-ul ei, pentru ca ea insasi si-a creat imaginea de femeie recunoscuta doar pentru aspectul sau si ea insasi nu are alta pretentie de la imaginea ei publica.
Ei bine da, este eleganta suprema si este admirabil ca este 100% imaginea ei proprie, fara stilisti si fara a accepta sfaturi in materie de haine. O admir extrem de mult si deja de vreo doua ori pana acum am abordat tunsorile sale (nu din fanatism, ci pentru ca pur si simplu mi se pareau extraordinare), iar daca as avea macar o mica particica din bugetul ei de fashion cu siguranta ar fi o muza pentru mine...